Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία – Νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως το κλειδί της μακροχρόνιας ευτυχίας δεν βρίσκεται μόνο στα «γονίδια», αλλά και στις επιλογές που κάνουμε στη ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα του WebMD. Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα ευρήματα της έρευνας αντικρούουν την κοινή πεποίθηση ότι το ευ ζην καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από κληρονομικούς παράγοντες, την προσωπικότητα και το αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι.

Ήξερες ότι...

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας «Η Βίβλος», ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: «Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ».

πηγή-sansimera.gr

Αιφνιδιαστική θύελλα

Αιφνιδιαστικά σχηματίστηκε ο ανεμοστρόβιλος, ο οποίος έπληξε την περιοχή των αμμόλοφων Helgoland στη Γερμανία, την Δευτέρα, ενώ υπήρξαν και 11 τραυματισμοί. Επί ώρες επιχειρούσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής στην νησιωτική αυτή περιοχή, όπου πηγαίνουν οι εκδρομείς για να απολαύσουν το μπάνιο τους στη λίμνη.

πηγή-ethnos.gr

«Ανάμεσα στα Βαλκάνια και την Tουρκία: Η σημασία της Ελλάδας»

Στη σημασία της Ελλάδας για την Ευρώπη και τη σταθερότητα στην περιοχή ήταν αφιερωμένο το χθεσινό κύριο άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπό τον τίτλο «Ανάμεσα στα Βαλκάνια και την Τουρκία» του Michaels Μartens.

Η Diaspora απειλεί την κυριαρχία του Facebook

Diaspora λέγεται η νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που ευελπιστεί να γυρίσει την... τελευταία σελίδα του Facebook και να αντικαταστήσει εν τέλει το διαδικτυακό κολοσσό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Φωτοβολταϊκά και στον Λευκό Οίκο

Ύστερα από έντονες πιέσεις που άσκησαν οικολογικές οργανώσεις, ο Ομπάμα έδωσε το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη του Λευκού Οίκου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Στίβεν Τσου, στα τέλη Μαΐου θα αρχίσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που θα μετατρέπουν το φως του ήλιου σε ηλεκτρική ενέργεια.

Λοβέρδος: "Θα φύγω από το Υπ. Υγείας αν δεν..."

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε τρεις όρους για να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σε έξι μήνες να υπάρχει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ώστε να...

Ιμαλάια: Η NASA θέτει σε λειτουργία σύστημα που θα επιβλέπει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής

Ένα νέο σύστημα της NASA που θα κάνει χρήση δορυφορικών εικόνων τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, για να επιτρέψει στους επιστήμονες να επιβλέπουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στα Ιμαλάια.

Ελευθερία και γλώσσα

Του Σεραφείμ Φυντανίδη από topontiki.gr

«Αυτό που λατρεύω στα ελληνικά κείμενα είναι η συνάντηση με τη γέννηση της έλλογης σκέψης... Ο Λόγος είναι το τείχος που προστατεύει από την κτηνωδία. Όποιος δεν ξέρει να εκφραστεί, όπως πολλοί νέοι σήμερα, τότε δεν του απομένουν παρά οι γροθιές, το ξυλοκόπημα, η ωμή, ανόητη και τυφλή βία».

Εικόνες του κόσμου

Τα υπέροχα χρώματα της ανατολής καλημερίζουν ένα ράντσο στη Μπατάβια του Ιλινόι των ΗΠΑ.(Reuters)

πηγή-kathimerini.gr

NASA Νέα αποστολή στον Aρη για να λύσει το μυστήριο της χαμένης ατμόσφαιράς του

Το μυστήριο του γιατί και πώς ο Aρης έχασε κάποια στιγμή την ατμόσφαιρά του, θα επιχειρήσει να λύσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια νέα διαστημική επιστημονική αποστολή για το 2013. Η NASA έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του σκάφους MAVEN, που θα μελετήσει την εξέλιξη της ατμόσφαιρας του «κόκκινου πλανήτη», η οποία...

Ανακαλύπτουν διαρκώς άγνωστα είδη ζώων σε τροπικούς παραδείσους

Ένα ψάρι «Δράκουλας», ένα φαλακρό πτηνό και ένα σαρκοβόρο φυτό ύψους επτά ολόκληρων μέτρων είναι μεταξύ των ειδών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού Μεκόνγκ.

Νίκος Μπελογιάννης: Ο Ζαχαριάδης ήταν ένας τριτοκοσμικός δικτάτορας

«Ο πατέρας μου κίνησε γη και ουρανό για να σωθεί ο Μπελογιάννης», δηλώνει ο γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, Ιωσήφ, με αφορμή την προσφάτως εκδοθείσα «πολιτική διαθήκη» της Έλλης Παππά. Στις δηλώσεις αυτές απαντά ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη, Νίκος, τονίζοντας στο tvxs ότι «ο Ζαχαριάδης ήταν ένας τριτοκοσμικός δικτάτορας» και ο «σταλινισμός διεθνώς είχε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους».

Απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου

Παραλύει αύριο Πέμπτη ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου» Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δράση εναντίων της εκμετάλλευσης των δελφινιών

Η παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων της άγριας ζωής «Born Free» σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο «END CAP»-που μάχεται ώστε να τερματιστεί η αιχμαλωσία των άγριων ζώων-δημιούργησαν μια πανευρωπαϊκή συμμαχία ενάντια στην «βιομηχανία» των δελφιναρίων(EAEDC).

"Ελιξίριο ζωής"

Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "κοκτέιλ" αμινοξέων, που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια της ζωής των πειραματόζωων (ποντικιών). Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το ίδιο "ελιξίριο" θα μπορούσε να ωφελήσει και τους ανθρώπους, ιδίως τους ηλικιωμένους και ασθενείς.

Εκλογές; Λυπηθείτε μας!

Του Άρη Δαβαράκη από το protagon.gr

Βαριέμαι εκλογές, λυπηθείτε μας. Είμαστε όλοι άνω-κάτω, βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα προβλήματα (τα οικονομικά εννοώ βεβαίως, τα άλλα δεν σταματούν έτσι κι αλλιώς ποτέ, είναι κοινώς αποδεκτά ως μέρος του όλου αθλήματος). Εκλογές σημαίνει συσπειρώσεις και εξηγήσεις και εκτιμήσεις και συμπεράσματα κομματικά και λόγια, λόγια, λόγια του αέρα ατέλειωτα.

Internet Explorer : Συνεχίζεται ο κατήφορος

Nέες απώλειες του Internet Explorer και κέρδη για τον Chrome ήταν τα δυο κοινά στοιχεία που έδειξαν οι έρευνες των εταιρειών StatCounter και Net Applications σχετικά με τα μερίδια αγοράς των browsers για το μήνα Σεπτέμβριο.

Σωτηρία σε δύο φάσεις

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Εάν κρίνουμε από τις βασικές παραδοχές στις οποίες στηρίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011, είμαστε καταδικασμένοι να πάμε από το κακό στο χειρότερο. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναλύει τη δύσκολη πραγματικότητα με πιο αισιόδοξο τρόπο και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε τελικά χαμένες.

Στο 1% η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Ισχυρή ανάκαμψη παρουσίασε η οικονομική ανάπτυξη στη 16μελή ζώνη του ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2010, με ιδιαίτερη ενίσχυση από της υψηλότερες επενδύσεις και την ανανέωση των αποθεμάτων, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat.

ΔΝΤ: Μη χρησιμοποιείτε τα νομίσματα ως «πολιτικό όπλο»

Προειδοποίηση  προς τις κυβερνήσεις να μη χρησιμοποιήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ως «όπλο» εν μέσω της δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας απηύθυνε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε τιμή ρεκόρ πίνακας του Σαγκάλ

Ένα έργο του γάλλου ζωγράφου Μαρκ Σαγκάλ έγινε ο ακριβότερος πίνακας δυτικού καλλιτέχνη που πωλήθηκε στην Ασία, καθώς απέσπασε 4,18 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ.

Σε τρεις «καλλιτέχνες της οργανικής χημείας» το φετινό Νόμπελ

Ένας αμερικανός και δύο ιάπωνες επιστήμονες βραβεύονται από κοινού με το Νόμπελ Χημείας 2010 για την ανακάλυψη νέων μεθόδων σύνθεσης οργανικών ενώσεων, οι οποίες αξιοποιούνται σήμερα ευρέως σε κάθε τομέα της καθημερινής ζωής. Οι τρεις «καλλιτέχνες» της οργανικής χημείας είναι ο Ρίτσαρντ Χεκ, Έι-Ίτσι Νεγκίσι και Ακίρα Σουζούκι.

Η γελιογραφία της ημέρας

Ανησυχία εκφράζει η ΕΕ ότι η τοξική λάσπη θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την Τετάρτη ανησυχία ότι η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου στην Ουγγαρία θα μπορούσε να προκαλέσει οικολογική καταστροφή και σε άλλες χώρες. Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση απορρύπανσης θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Μεγέθους... γάτας οι πρώτοι δεινόσαυροι

Απολιθωμένες μικροσκοπικές αρχαίες πατημασιές που βρέθηκαν στην Πολωνία, αποτελούν ίχνη από τους παλαιότερους πρωτοδεινοσαύρους που έχουν ποτέ βρεθεί. Μάλιστα, οι πατημασιές δείχνουν ότι οι πρόγονοι των κατοπινών τεράστιων βροντόσαυρων και τυραννόσαυρων, είχαν μέγεθος μικρής γάτας, ζύγιζαν ένα έως δύο κιλά και ζούσαν κοντά σε ποτάμια.

Αναβλήθηκε η συναυλία των Scorpions στην Αθήνα

Η σημερινή συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναβάλλεται αναγκαστικά, λόγω ασθένειας του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Klaus Meine. Τα εισιτήρια θα ισχύσουν για τη νέα συναυλία, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.