Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Δέσμευση Ξενογιαννακοπούλου για καταβολή εφημεριών

Η περικοπή κατά 10% των επιδομάτων των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δε θα αφορά στις εφημερίες των γιατρών, στις υπερωρίες και τα νυχτερινά των νοσηλευτών διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας.

πηγή-skai.gr

Ελαστικά για χειμώνα - καλοκαίρι

Το ελαστικό Quatrac 3 SUV βασίζεται στα ισχυρά σημεία του Quatrac 3. Το extra φαρδύ πέλμα του εξασφαλίζει βελτιωμένο κράτημα και αυξημένη σταθερότητα ενώ παρέχει σταθερά οδηγική άνεση. Χάρη στην διπλή στρώση rayon του σκελετού και την ιδιαίτερα συμπαγή δομή του, το ελαστικό αποκτά μεγαλύτερη ανοχή φορτίου, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για τα πλέον βαρέα SUV οχήματα.

πηγή-autotriti.gr

Πράκτορες του FBI κάνουν φύλλο και φτερό τους «φίλους» τους στο Facebook

Μυστικοί πράκτορες του FBI και άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών δημιουργούν προφίλ σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες για...

Φάρσα για εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Κοζάνης

Αναστάτωση υπήρξε χθες στα δικαστήρια Κοζάνης και εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο, από μία φάρσα για βόμβα. Ο φαρσέρ ήταν ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος τηλεφώνησε στις 11 το πρωί στην τοπική εφημερίδα «Θάρρος». Η γραμματέας που απάντησε στο τηλεφώνημα, άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής τη σιγανή φωνή ενός άνδρα να λέει: «Ενημερώστε τις αρχές ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στα δικαστήρια», ενώ δεν ανέφερε τι ώρα θα εκραγεί. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτιρίου, ενώ διακόπηκαν οι δίκες που βρισκόταν σε εξέλιξη.

πηγή-zougla.gr

Η Κομισιόν ζητά πίσω 124 εκατ. ευρώ

Την επιστροφή πόρων που ανέρχονται σε 124 εκατ. ευρώ ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η υπόθεση αφορά σε ελλείψεις που διαπιστώθηκαν από τις Βρυξέλλες στο σύστημα ελέγχου, κυρίως στις καλλιέργειες βαμβακιού.

πηγή-enet.gr

Στήριξη Γ. Καρατζαφέρη στο Ν. Κακλαμάνη


Τη στήριξή του στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «εάν ο δήμαρχος προωθεί τον πολιτισμό, τότε νομίζω ότι έχουμε τον καλύτερο δήμαρχο». Τόνισε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει «τι θα κάνουν άλλοι, αλλά ο ΛΑΟΣ σκέπτεται σοβαρά να στηρίξει τον Νικήτα Κακλαμάνη για τον δήμο της Αθήνας, όπως έπραξε και το 2006». Απευθυνόμενος στον κ. Κακλαμάνη, συμπλήρωσε: «Και, βεβαίως, Νικήτα, πρέπει να σου πω ότι όταν μιλώ για σένα, μιλώ για το πρώτο συνθετικό του ονόματός σου, για τη νίκη και όχι για την …ήτ(τ)α».

πηγή-naftemporiki.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Την υψομετρική διαφορά του Νικολά Σαρκοζί και της Κάρλα θέλησαν να τονίσουν σε ένα από τα φάλας που φτιάχτηκαν στη Βαλένθια. Τα ομοιώματα θα καούν στη γιορτή του πολιούχου της πόλης στις 19 Μαΐου.

πηγή-kathimerini.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Εικόνες του κόσμου

Το αληθινό μυστικό του κώδικα Ντα Βίντσι

Ξεχάστε τα όσα έγραψε ο Νταν Μπράουν. Ο πραγματικός κώδικας Ντα Βίντσι δεν έχει σχέση με τους απογόνους του Ιησού Χριστού. Ιταλίδα ερευνήτρια στο Βατικανό υποστηρίζει ότι το κρυφό μήνυμα στον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο ντα Βίντσι  είναι ότι η συντέλεια του κόσμου θα έλθει την 1η Νοεμβρίου του 4006. Η Σαμπρίνα Σφόρτσα Γκαλίτσια ισχυρίζεται ότι...

Νέες εικόνες από τον Φόβο

Νέες εικόνες αποκαλύφθηκαν από τον δορυφόρο του πλανήτη Άρη, Φόβο, χάρη στο ευρωπαϊκό σκάφος Mars Express (MEX), το οποίο πέταξε πρόσφατα αρκετά κοντά. Οι ερευνητές του πλανητικού συστήματος προσπαθούν εδώ και καιρό να ανακαλύψουν...

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα;», αναρωτιούνται στην Τουρκία

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα φαίνεται να προβληματίζει και τη γειτονική Τουρκία, οι οποίοι αναρωτιούνται «Πόσο μεγάλη είναι η αγάπη των Τούρκων για τους γείτονές τους;».

ΤουEldar Balci για την εφημερίδα Trouw

«Οι γείτονες από την άλλη πλευρά της όχθης τα φέρνουν δύσκολα πέρα. Την εβδομάδα που η Τουρκία απεχώρησε με χειραψίες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Έλληνες πηγαίνουν πιθανώς ακριβώς εκεί να χτυπήσουν την πόρτα για ένα δάνειο. Πρέπει να βοηθήσουμε τους γείτονές μας, δανείζοντάς τους χρήματα’, λένε τώρα διάφοροι Τούρκοι. Είναι άραγε η αγάπη των Τούρκων προς τους γείτονές τους τόσο μεγάλη, ή θέλουν με αυτή την χειρονομία αλληλεγγύης να κλείσουν...

Χρεωμένοι οι Έλληνες σε δάνεια και κάρτες.

Χρεωμένοι είναι οι Έλληνες σε δάνεια και κάρτες και πολλοί δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη.Ήλθαν και τα μέτρα και τους αποτελείωσαν.Οι έξι στους δέκα έλληνες έχουν χρέη, αλλά μόνο...

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Τριφυλίας Ερυθρός

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Merlot

Προσωπικότητα: Δαμάσκηνο και μαύρη σοκολάτα, αρώματα κέδρου και στοιχεία καπνού. Το σώμα του είναι ώριμο, ζεστό και αλκοολικό. Βελούδινη, γεμάτη γεύση με πολύ καλή ισορροπία τανινών. Μεγάλης διάρκειας επίγευση. Σημαντική δυνατότητα παλαίωσης.

Βελτίωση της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας

Ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο οι εργασίες για τη «Συντήρηση - Βελτίωση της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας στα όρια των δύο νομών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 700.000 € ενώ ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη 23 Μαρτίου.

πηγή-kozan.gr

Μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ

Προς μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Βήμα. Ειδικότερα, όπως δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, στόχος της κυβέρνησης είναι να επέλθει μείωση του τέλους που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο κατάργησής του. Επιπλέον, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος που μελετά η κυβέρνηση για την εξυγίανση της ΕΡΤ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των διαφημίσεων που μεταδίδονται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

πηγή-i-live.gr

Βρετανία: Ενα τυφλός μπορεί να «βλέπει» χάρη… στη γλώσσα του

Η ζωή ενός Βρετανού στρατιώτη που τυφλώθηκε έπειτα από μία έκρηξη χειροβομβίδας στο Ιράκ άλλαξε εντελώς χάρη σε μια πειραματική συσκευή που του επιτρέπει να… «βλέπει» με τη γλώσσα του. Ο Κρεγκ Λούντμπεργκ, 24 ετών, μπορεί να διαβάσει, να διακρίνει μορφές και να...

Δημιουργείται σώμα από ντεντέκτιβ για τους φοροφυγάδες

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο πιθανότητα την Πέμπτη. Τη Δευτέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο, στο οποίο υπάρχουν μεγάλες αλλαγές με τα όσα ισχύον μέχρι τώρα. Το υπουργείο οικονομικών, στη προσπάθεια του να πατάξει τη φοροδιαφυγή, πράγμα που αποτελεί πάγιο κοινωνικό αίτημα από συστάσεως του Ελληνικού κράτους...

Έφτασε στον προορισμό του με καθυστέρηση...23 χρόνων

Ένα μήνυμα που είχε βάλει μέσα σε μπουκάλι ένας 11χρονος από την ανατολική Γερμανία το 1987, βρέθηκε 23 χρόνια αργότερα σε ποτάμι της δυτικής Γερμανίας, απ΄όπου το ψάρεψε ένα αγόρι, μετέδωσαν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ. Ο Γιούρι Μάιμπον, εννέα ετών, βρήκε το μπουκάλι και το ξεθωριασμένο μήνυμα, σε ποταμό της πόλης Γκέτινγκεν. Το είχε γράψει ένα αγόρι που αναζητούσε φίλο δι΄αλληλογραφίας στην ανατολική Γερμανία. Ο συγγραφέας του μηνύματος Μάρκο Μπόντε δήλωσε "πολύ έκπληκτος" από την ανακάλυψη. Σήμερα είναι 34 ετών και εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Ακόμη θυμάται την ημέρα που μαζί με τους φίλους του είχαν κλείσει σε μπουκάλια τα μηνύματά τους.

πηγή-ert.gr

Ήξερες ότι...

Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα, όπως κλειδιά, τηλεκοντρόλ κ.α, χάνουμε ένα χρόνο από τη ζωή μας.

Σαφάρι αποδείξεων και ΦΠΑ παντού

Αποδείξεις με ΦΠΑ από όλους τους επαγγελματίες θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο  των 12.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής τα βασικά σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου  για ολιγοήμερη διαβούλευση και σχεδιάζει έως το τέλος της εβδομάδας την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4565255

«Πλαφόν» στις τιμές των καυσίμων

«Πλαφόν» στις τιμές των υγρών καυσίμων βάζει μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση.  Αυτό προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη: «Σήμερα δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν αυτής του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά το λίτρο». Η υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφασή της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας».

πηγή-ethnos.gr

Η ιστορία του ποπ-κορν

Δημοφιλές σνακ από καβουρντισμένους κόκκους αραβοσίτου. Προτού το ανακαλύψουν οι κινηματογραφόφιλοι ήταν ήδη γνωστή και αγαπητή συνήθεια στους κατοίκους των σπηλαίων. Το παλαιότερο εύρημα, ηλικίας 5.000 ετών, εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό και οι επιστήμονες το θεωρούν καθαρά αμερικανικό προϊόν. Οι ιθαγενείς το απολάμβαναν τοποθετώντας έναν - έναν τους σπόρους αραβοσίτου πάνω...

Νταβούτογλου: Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας η ένταξη στην ΕΕ

Η ένταξη στην ΕΕ είναι «ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος» της Τουρκίας, λέει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου. Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Τουρκία ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα: τη στρατηγική αντίληψη των σχέσεων Tουρκίας - ΕΕ, την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και τον συντονισμό της πολιτικής που η Τουρκία και η ΕΕ ακολουθούν στην περιοχή.

πηγή-naftemporiki.gr

Εντός Μαΐου θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη»

Περίπου 370 θα είναι οι νέοι δήμοι μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», το οποίο δεν προβλέπει συνένωση των μεγάλων δήμων, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. «Ήγγικεν η ώρα να μπούμε στην τελική ευθεί του προγράμματος 'Καλλικράτης'», δήλωσε ο υπουργός. Ο κ.Ραγκούσης έδωσε το χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου «Καλλικράτης». Όπως είπε, εντός των ημερών ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο και στη συνέχεια θα γνωστοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το χωροταξικό, δηλαδή τις συνενώσεις δήμων. Εντός Μαΐου το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή.

πηγή-in.gr

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις μας, λέει ο πρωθυπουργός

Ανοιχτά άφησε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Ελλάδας, και ενώ η Γερμανία ξεκαθάριζε ότι δεν επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα ούτε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου. «Στη Σύνοδο η Ένωση θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αλλά το ίδιο θα πράξει και η Ελλάδα» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1116723&lngDtrID=244

Την ανεργία φοβάται η πλειονότητα των Ελλήνων

Αντιμέτωποι με το φόβο της ανεργίας οι πολίτες καθώς το 83% εκτιμά ότι αυτή θα αυξηθεί, σύμφωνα με το οικονομικό βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για λογαριασμό της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Το 84% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα θα αυξηθούν, μόλις το 8% εκτιμά ότι θα μείνουν ίδιες και το 5% ότι θα μειωθούν. Σε ότι αφορά τις προσδοκίες των πολιτών για την οικονομία το 47% εκτιμά ότι μέσα στους επόμενους μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει και μόλις το 28% ότι θα βελτιωθεί. Στο ερώτημα για την επάρκεια του διαθέσιμου εισοδήματος το 54% απαντά ότι υπάρχει δυσκολία και το 46% ότι ζουν άνετα. Το 88% των ερωτηθέντων απαντά ότι τους επόμενους μήνες δεν είναι πιθανό να αποταμιεύσουν κάποια χρήματα, ενώ το 67% απαντά ότι είναι κακή περίοδος για κάποιον που θέλει να κάνει αγορές για το σπίτι.

πηγή-skai.gr

"Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση ΔΝΤ"

Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη λήψης από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων τόνωσης της αγοράς και της οικονομίας, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας των υπουργών Οικονομικών του ΕΛΚ. "Η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται, με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση ΔΝΤ", τόνισε ο κ. Αντ.Σαμαράς.

πηγή-ana-mpa.gr

Πολιτικό μήνυμα από τη Γαλλία


Του Γιώργου Κύρτσου

Η γαλλική Κεντροδεξιά γνώρισε μία ταπεινωτική ήττα στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, που αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο δεύτερο γύρο. Ο εκλογικός χάρτης της Γαλλίας αλλάζει σε όφελος της Κεντροαριστεράς και των Οικολόγων με εντυπωσιακή ταχύτητα...

ROCKWAVE FESTIVAL 2010

Το 14ο Rockwave Festival έρχεται να ταράξει τα νερά και να ξεδιψάσει και τους πιο απαιτητικούς: ανακατεύει στο μουσικό του μίξερ φρέσκα και πρωτότυπα υλικά, νέους και παλιούς ήχους, προτείνοντας στο κοινό καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που έρχονται με αποσκευές «φορτωμένες» τόλμη και φαντασία, για να προσγειωθούν στο TerraVibe Park, αποφασισμένοι για όλα! Οι σάλπιγγες της έναρξης του Rockwave Festival θα ηχήσουν...

Εξυπνότερο πλάσμα το δελφίνι

Το εξυπνότερο πλάσμα στον πλανήτη μετά τον άνθρωπο είναι το δελφίνι, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου Έμορι. Η έρευνα απέδειξε ότι ο εγκέφαλος των δελφινιών...

Γερμανικό μπλόκο στο σχέδιο

Η Γερμανία, με την ανένδοτη στάση Σόιμπλε (φωτογρ. αριστερά) και με την υποστήριξη Ολλανδίας, Αυστρίας και Φινλανδίας, μπλόκαρε την έγκριση μηχανισμού οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γιουνκέρ παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε συμφωνία και πρόσθεσε ότι το θέμα παραπέμπεται στη σύνοδο των «27».

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=141687

Προοπτικές για έως 5.000 θέσεις εργασίας στην Πτολεμαΐδα

Εκτός από το αυτοκίνητο, με προβλεπόμενη τιμή 5.000 ευρώ, για το οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερα το Σάββατο, το «πακέτο» περιλαμβάνει επίσης -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ, φωτοβολταϊκού πάρκου και εμπορευματικού διαμετακομιστικού κέντρου, την ίδρυση νέου πόλου καινοτομίας και τη δημιουργία ζώνης εγκατάστασης θερμοκηπίων με τηλεθέρμανση. Τον σχεδιασμό του δήμου, που προβλέπει ακόμη την αξιοποίηση του Φράγματος Περδίκκα και την...

Κίνδυνος διακοπών λόγω απεργίας της ΓΕΝΟΠ

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διακοπών στην ηλεκτροδότηση, λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης  που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αντιδρώντας στις περικοπές των  αποδοχών των εργαζομένων και  της επιχορήγησης του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ καθώς και  στο “πάγωμα” των περίπου 2.000 εγκεκριμένων προσλήψεων. Ήδη εκτός λειτουργίες  έχουν τεθεί 7 εργοστάσια της ΔΕΗ  και, συγκεκριμένα, δύο στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης και από ένα σε Πτολεμαϊδα, Αμύνταιο, Καρδιά, Μεγαλόπολη και Λαύριο.
Συνολικά από το σύστημα λείπουν περί τις 2.000 μεγαβάτ, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης  για σήμερα αναμένεται γύρω στις 9 το βράδυ στα επίπεδα των 7.500 μεγαβάτ.

πηγή-protothema.gr