Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη η πιο μίζερη μέρα της εβδομάδας

«Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω... από όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει», τραγουδούσανε κάποτε τα στρουμφάκια. Αρκετά χρόνια μετά, ερευνητές του London School of Economics (LSE) έρχονται να επικυρώσουν το περιεχόμενο του παραπάνω τραγουδιού.

Ακούστε τα δελφίνια να τραγουδούν

Οι επιστήμονες κατάφεραν να τοποθετήσουν ένα δίκτυο υδροφώνων και ηχητικής καταγραφής στο βυθό. 

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο μιας πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας των επιστημόνων, για να μελετήσουν τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ειδικότερα των φαλαινών και των δελφινιών.

Opinion on air...ανανεωμένο


Μάστιγα η εμπορία και εκμετάλλευση παιδιών παγκοσμίως

Στις ΗΠΑ, πάνω από 800.000 παιδιά, κάτω των 18, εξαφανίζονται κάθε χρόνο. Ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ μόνο το ένα τρίτο εξ αυτών, το καταγγέλλουν.

Εικόνες του κόσμου

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους Έλληνες δημιουργούς

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης. Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί...

Το διαδίκτυο επεκτείνεται στο Διάστημα

Την επέκταση της χρήσης του διαδικτύου στο Διάστημα μελετούν επιστήμονες. Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό έχει αναλάβει το νεοϊδρυθέν Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης (Space Internetworking Center), που εδρεύει στην Ξάνθη και στελεχώνεται από επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και διακεκριμένους ερευνητές από το εξωτερικό.

Σβήστε τα φώτα....

Οι άνθρωποι που κρατάνε ανοιχτό το φως τη νύχτα, φαίνεται να αυξάνουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι η έκθεση στο τεχνητό φως στη διάρκεια των ωρών του σκοταδιού στη φύση, αλλάζει τον μεταβολισμό και προσθέτει πάχος στο σώμα, ακόμα κι αν δεν αυξάνεται καθόλου η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται τη μέρα.

H Google επενδύει στην αιολική ενέργεια

Στην αιολική ενέργεια επενδύει η Google και συγκεκριμένα στην κατασκευή θαλάσσιων αιολικών πάρκων ανοικτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ. Η εταιρία, από κοινού με αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο και άλλες επιχειρήσεις, θα διοχετεύσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην πρώτη φάση ενός προγράμματος ύψους περίπου 5 δισ.

Ποια ατζέντα;

Του Ι. Κ.  Πρετεντέρη από tanea.gr

ΠΡΙΝ ΑΠΟ έναν µήνα, οι εκλογές του Νοεµβρίου έµοιαζαν µε περίπατο για την κυβέρνηση. Οι πλέον αισιόδοξοι υπολόγιζαν ότι µπορεί να κερδίσει ακόµη και δώδεκα στις δεκατρείς περιφέρειες, όλες, εκτός από την Κεντρική Μακεδονία.

Πρωταθλητές οι Έλληνες στη χρήση κοινωνικών δικτύων

Μεταξύ των «πρωταθλητριών» της κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύεται η Ελλάδα, η οποία κατέχει την πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της TNS. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατά μέσο όρο...

Κεραυνός χτύπησε το Άγαλμα της Ελευθερίας

Μια μοναδική στιγμή «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός, όταν κατά τη διάρκεια καταιγίδας, κεραυνός χτύπησε το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Η εντυπωσιακή εικόνα, τραβήχτηκε από ένα φωτογράφο στη Νέα Υόρκη τον Jay Fine, που πέρασε μια ολόκληρη νύχτα παρακολουθώντας...

Πώς επηρεάζει η αύξηση του πληθυσμού την κλιματική αλλαγή;

Οι αλλαγές στη δυναμική του πληθυσμού ενδέχεται στο μέλλον να επηρεάσουν σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών και Αυστριακών επιστημόνων.

Γερμανικού τύπου αδιαλλαξία έναντι της Ελλάδας

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της Γερμανίας έσπευσε να απορρίψει την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για παράταση της εξόφλησης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ντόρα κατά Σαμαρά για το καληνύχτα.

Σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απάντηση της ΝΔ στις δηλώσεις του επίτιμου πρόεδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

"Ελλάδα η χώρα όπου η απάτη είναι εθνικό άθλημα"

Οι Γερμανοί, πρόβαλαν την Κυριακή που μας πέρασε ρεπορτάζ από το σαφάρι των κλιμακίων του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το οποίο έγινε και ρεπορτάζ στο έγκυρο έντυπο Spiegel με τίτλο "Οικονομική κρίση στην Ελλάδα".

Πάγκαλος: Υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα

Τη διαφθορά στη χώρα μας τη διαπιστώνουμε μέρα-νύχτα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5. «Αυτό είναι το θέμα; Μου είναι αδιάφορο ποιος το είπε αυτό. Αλήθεια δεν είναι; Τη διαφθορά στη χώρα μας τη διαπιστώνουμε...

Η γελιογραφία της ημέρας

Διακοπές στα ελληνικά νησιά περιμένουν τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους της Χιλής

Λίγες ώρες χωρίζουν τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους της Χιλής από την ελευθερία, αλλά ήδη στην επιφάνεια τους περιμένουν εκπλήξεις. Ανάμεσά τους και διακοπές σε ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Από το εξωτερικό τα 6 στα 10 προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης του κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 6 στα 10 προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες προέρχονται από το εξωτερικό.

Στους δρόμους και πάλι οι Γάλλοι

Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος ξεκινούν σήμερα τα γαλλικά συνδικάτα, βάζοντας σε δοκιμασία την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί καθώς επίκειται η πλήρης έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου.