Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...

1805: Ο ναύαρχος Οράτιος Νέλσον, επικεφαλής του αγγλικού ναυτικού, καταναυμαχεί τους ηνωμένους στόλους Ισπανίας και Γαλλίας στο Τραφάλγκαρ, αλλά πίπτει επί του πεδίου της μάχης!

1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» το ποίημα του Διονυσίου Σολομού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.

Εικόνες του κόσμου

Στιγμιότυπο από την συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση της άδειας μητρότητας από 14 σε 20 εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές.( AP )

πηγή-kathimerini.gr

Μυρωδιές θα ...εκπέμπουν τηλεοράσεις και υπολογιστές

Αυτή η εφεύρεση σίγουρα θα αρέσει στους κάθε είδους σεφ των καναλιών. Ιάπωνες ερευνητές αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία που θα επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να απελευθερώνουν αρώματα ανάλογα με τις εικόνες που δείχνουν οι οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών.

Έργα τέχνης με άρωμα... Σελήνης

Μια μικρή μυρωδιά Σελήνης μπορούν να πάρουν οι λάτρεις του διαστήματος μέσω των νέων, πρωτοποριακών έργων τέχνης που τα «ξύνεις και μυρίζουν». Συνεργαζόμενοι με τον αστροναύτη του Απόλλο 16 Τσάρλι Ντιούκ, που είπε πως τα υπολείμματα σκόνης που έμειναν στη στολή του μύριζαν σαν...

Σε ιδιώτες οι προμήθειες των νοσοκομείων;

Του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

Ενώ εκκρεμούν δύο διαγωνισμοί που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της τρόικας – για να μειώσει υποτίθεται τις τιμές με τις οποίες αγοράζει φίλτρα τεχνητού νεφρού και ορθοπεδικά υλικά - ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 18/10,  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, άφησε να εννοηθεί ότι η διενέργεια των προμηθειών των νοσοκομείων από ιδιώτες ίσως και να έλυνε το πρόβλημα.

Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού στα συντρίμμια των δίδυμων

Νέα στοιχεία που φέρνει στο φως ομάδα επιστημόνων, έρχονται να ενισχύσουν την θεωρία που υποστηρίζει ότι η πτώση των Δίδυμων Πύργων οφείλεται σε ελεγχόμενη έκρηξη και όχι σε πυρκαγιά που προκάλεσε η κηροζίνη των αεροσκαφών.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους μελετά το υπ. Εργασίας

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους, προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Αναζήτηση εργασίας...Δέκα χρήσιμες συμβουλές

Όταν μια αγορά είναι ανταγωνιστική, πρέπει να πείσετε τον εργοδότη σας ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη δουλειά. Αλλά πώς θα το κάνετε αυτό; Το να προσληφθείτε σε μία δουλειά δεν είναι πυρηνική φυσική. Είναι μία απλή, εύκολη λογική που αν την ακολουθήσετε σωστά θα έχετε αποτελέσματα.

Google : Στο ίντερνετ τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας

Η ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Google ανακοίνωσαν πως θα δημοσιεύσουν στο διαδίκτου τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, καθώς και ένα αρχείο με εικόνες υψηλής ανάλυσης των παπύρων, που έχουν χρονολογούνται 2.000 χρόνια πριν.

«Καμπάνες» σε κανάλια και κλείσιμο ραδιοσταθμών από το ΕΣΡ

Το οριστικό κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού «Athens International Radio» του Δήμου της Αθήνας αποφάσισε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ραδιοσταθμού «Air 104,4» να του δοθεί άδεια σύμφωνα με το νόμο 3310/2005 του Ρουσόπουλου.

Η μυστική "συμφωνία κυρίων" για το Αιγαίο

Μυστική διαπραγμάτευση για τη μείωση της έντασης στον αέρα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, υποβάλλοντας μάλιστα προτάσεις για τη μετατροπή του Αιγαίου σε ουδέτερη ζώνη, σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα, που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Οι φαρμακοβιομηχανίες επηρεάζουν γιατρούς, οι ασθενείς πληρώνουν περισσότερα

Οι γιατροί διεθνώς τείνουν να συνταγογραφούν περισσότερο τα φάρμακα που τους έχουν προωθήσει κατάλληλα οι φαρμακευτικές εταιρίες και το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία τελικά να πληρώνουν περισσότερα χρήματα, χωρίς να...

Τα κορόιδα και τα λαµόγια

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από tanea.gr

AN ΘΕΛΟΥΜΕ να είµαστε ειλικρινείς µε τους εαυτούς µας, στη σηµερινή Ελλάδα µόνο δυο κατηγορίες ανθρώπων ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις: τα κορόιδα και τα λαµόγια. Αποδείχτηκε, δυστυχώς, ότι οι πολυτραγουδισµένοι «επενδυτές από το Κατάρ» δεν ήταν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κι έτσι: goodbye, αγάπη µου, goodbye!

Η γελιογραφία της ημέρας

Πόρτα 5.000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ελβετία

Μία από τις αρχαιότερες πόρτες που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη, ηλικίας 5.,000 ετών, ανέφεραν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Ζυρίχη, επισημαίνοντας ακόμη τη καλή κατάσταση στην οποία διατηρήθηκε.

Πρόστιμο για τις «μαύρες» αγροτικές επιδοτήσεις

Σε τρεις δόσεις θα καταβληθεί το πρόστιμο που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για «μαύρες» αγροτικές επιδοτήσεις, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη.

«Ψαλίδι» 19.600 ευρώ για κάθε βουλευτή το 2011

Μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ θα είναι για το 2011 ο προϋπολογισμός της Βουλής. Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περικοπές αφορούν στις αποζημιώσεις των βουλευτών και τις αποδοχές των υπαλλήλων, όπου για τους μεν πρώτους επέρχεται μείωση κατά 5,87 εκατ. ευρώ ή 19.566 ευρώ ανά μέλος του Κοινοβουλίου.