Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μυρίζει καλοκαίρι.......Röyksopp - You Don't Have A Clue

Το τραγούδι της ημέρας....

Σαν σήμερα...

1489: Η βασίλισσα της Κύπρου Κατερίνα Κορνάρο πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς.

1905: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι.

1916: Ξεκινά η μάχη του Βερντέν ανάμεσα στους Συμμάχους και τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εικόνες του κόσμου...


Τα σοβαρότερα πυρηνικά δυστυχήματα στην ιστορία

Η έκρηξη του κεντρικού πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα, που βρίσκεται στα 250 χλμ.από το Τόκυο, στη συνέχεια του φονικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, ανασύρει δυσάρεστες μνήμες της σύγχρονης ιστορίας. Ανάλογες πυρηνικές εκρήξεις σημειώθηκαν και στο παρελθόν, με τραγικές επιπτώσεις.

"Πράσινο" νησί ο Αϊ-Στράτης

Με υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά θα κινούνται τα αυτοκίνητα στον Αι - Στράτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος μετατροπής του σε "πράσινο νησί", που θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Αιματηρή συμπλοκή στο νότιο Σουδάν

Περισσότερα από 100 ορφανά παιδιά βρέθηκαν στο μέσον ανταλλαγής πυροβολισμών σε επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Μαλακάλ της πετρελαιοπαραγωγού πολιτείας του Άνω Νείλου στο Νότιο Σουδάν. Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 42 μαχητές.

Υποστήριξη καταναλωτών

Ξεκινά η λειτουργία του Πανελλήνιου Δικτύου υποστήριξης των υπερχρεωμένων καταναλωτών και παροχής δωρεάν νομικής συνδρομής στο στάδιο της προσπάθειάς τους για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους, με τη συμμετοχή δικηγορικών συλλόγων και ενώσεων καταναλωτών από όλη τη χώρα, ενώ...

Αυξήθηκε η ενημέρωση online

Η μεγάλη εξάπλωση που σημειώνουν τον τελευταίο καιρό τα «έξυπνα» κινητά και οι υπολογιστές – ταμπλέτες έχουν κάνει το Διαδίκτυο τον πρωταρχικό προορισμό για την ενημέρωση. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από...

Η γελιογραφία της ημέρας


Το Internet στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας: Βοηθήστε την Ιαπωνία

Η τεχνολογία βρίσκεται στην απόλυτη υπηρεσία της φιλανθρωπίας αυτές τις ημέρες. Τρεις μόλις ημέρες μετά την τεράστια Βιβλική καταστροφή και αρκετοί μεγάλοι όμιλοι όπως η Apple, η Google, το Facebook και το Twitter, αποφάσισαν να συνδράμουν την δοκιμαζόμενη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες τους, να κάνουν δωρεές μέσω Διαδικτύου.

Νέα απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης

24ωρη απεργία για την Πέμπτη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες του κλάδου.

Χωρίς ενημέρωση για 24ωρες θα μείνει το κοινό την Πέμπτη 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διεκδικούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Λαχανόκηπος στη στέγη σούπερ μάρκετ

Σε λαχανόκηπο μετατράπηκε η στέγη του σούπερ μάρκετ Thornton’s Budgens στο βόρειο Λονδίνο, χάρη σε μια ομάδα φιλόδοξων εθελοντών που οραματίζονται μια πράσινη πόλη. Το project, που ονομάζεται «φαγητό από τον ουρανό», βασίζεται στις...

Facebook : Κάτω από 13 ετών, εκατομμύρια χρήστες του

Στους όρους χρήσης του Facebook αναφέρεται ρητά ότι για να εγγραφεί κάποιος στην υπηρεσία πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών. Ωστόσο, η εταιρεία έρευνας διαδικτύου ComScore εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 3,6 εκατομμύρια λογαριασμοί που αντιστοιχούν σε παιδιά μέχρι 12 ετών.

Τούρκοι φοιτητές γράφουν ένα ασυνήθιστο βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη

Ένα ασυνήθιστο βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη γράφουν 29 Τούρκοι φοιτητές και επτά καθηγητές από το Εσκίσεχιρ. Το βιβλίο δεν αναφέρεται ούτε στην ιστορία, ούτε στα οθωμανικά μνημεία της πόλης, όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά στο μικρόκοσμο της Θεσσαλονίκης, μέσα από στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής.

Η Β. Ελλάδα από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Β. Ελλάδα μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης ικανή να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική πηγή ΜΕΜΟ (μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά) και να συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Διπλωματικός πυρετός για να απομονωθεί ο Καντάφι

Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν σήμερα την διεθνή απομόνωση του συνταγματάρχη Καντάφι και την άμεση δημιουργία ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Στην προκαταρκτική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 8 πιο ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών (G8) που γίνεται...

Ζευγάρι κάνει απεργία πείνας ζητώντας δουλειά

Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την Παρασκευή ένα ζευγάρι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με αίτημα την ανεύρεση εργασίας. Πρόκειται για τον 60χρονο Λάζαρο Παπαδόπουλο και τη 40χρονη σύζυγό του, Φρειδερίκη Τόκα, οι οποίοι...

Τι συμβαίνει στην καρδιά ενός αντιδραστήρα που δεν ψύχεται

Τρεις ημέρες μετά την απίστευτη φυσική καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία, η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη αλλά ασαφής στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας έχει ενδείξεις ότι οι αντιδραστήρες 1 και 3 έχουν υποστεί μερική τήξη, ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβαίνει τη Δευτέρα και στον αντιδραστήρα 2.

Σύσταση στις τράπεζες να μην εκδίδουν αυθαίρετα πιστωτικές

Σύσταση στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας, προκειμένου να σταματήσουν οι τράπεζες να εκδίδουν πιστωτικές κάρτες αυθαίρετα και χωρίς την συναίνεση των καταναλωτών.

Τη χαμένη Ατλαντίδα υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι επιστήμονες

Σε μια βαλτώδη περιοχή της νότιας Ισπανίας εντοπίστηκε πιθανόν η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, από μια διεθνή ερευνητική ομάδα αρχαιολόγων και γεωλόγων, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο καθηγητή Ρίτσαρντ Φρόϊντ, του πανεπιστημίου του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.