Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Όχι πια σεξ… μόνο κυβέρνηση!

Tης Στέλλας Αλαφούζου από το protagon.gr

Το παραφράζω ελαφρώς γιατί αγαπώ να χρησιμοποιώ στο περίπου τον σουξέ τίτλο γνωστού βιβλίου της Κατερίνας Τσεμπερλίδου «Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι»… Ο λόγος για τη δήλωση (παύλα) ιδέα της Βελγίδας βουλευτού των Φλαμανδών σοσιαλιστών Μαρλέν Τέμερμαν, η οποία απηυδισμένη από την απουσία κυβέρνησης στο Βέλγιο, πρότεινε αποχή από το σεξ, μέχρι το σχηματισμό της!

Στο... τιμόνι κοιμούνται από την κούραση οι Νορβηγοί πιλότοι

Οι μισοί Νορβηγοί πιλότοι παραδέχθηκαν σε έρευνα που διενήργησε τηλεοπτικό δίκτυο ότι έχουν κοιμηθεί στο τιμόνι του αεροσκάφους που κυβερνούσαν, γεγονός που αποδίδουν στους εξουθενωτικούς ρυθμούς εργασίας.

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Internet Safety Day) εορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στον κυβερνοχώρο.

πηγή-sansimera.gr

Βελανιδιά «φιλοξενεί» εκκλησία

Το Allouville-Bellefosse είναι ένα μικρό χωριό στη Γαλλία τελείως άγνωστο στην παγκόσμια κοινότητα. Έχει όμως ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, στην υπεραιωνόβια βελανιδιά του φιλοξενεί μια μικρή εκκλησία.

πηγή-zougla.gr

Αποφθέγματα

«Τα μεγάλα ιδανικά, όταν ανθίζουν και ζουν στο σπίτι του καθενός, ο ποιητής τους χτίζει παλάτια. Τα μεγάλα εθνικά ιδανικά, όταν ξεπέφτουν και ο καθένας τα διώχνει από το σπίτι του, ο ποιητής τα παίρνει στο καλύβι του και άσυλο τους δίνει.»

Κωστής Παλαμάς

Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί......

Καταργείται στη Ρωσία η χειμερινή ώρα γιατί προκαλεί ''στρες και αδιαθεσία''!

Στη Ρωσία πλέον, δεν θα ισχύουν οι εναλλαγές θερινής-χειμερινής ώρας, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε ότι από την άνοιξη τα ρωσικά ρολόγια θα παραμείνουν στη θερινή ώρα! Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η αλλαγή της ώρας προκαλεί στους πολίτες ''στρες και αδιαθεσία''.

Εφιαλτικά σενάρια για παγκόσμια επισιτιστική κρίση

- Ρεκόρ αυξήσεων παγκοσμίως στις τιμές των τροφίμων
- Σήμα κινδύνου από τον ΟΗΕ για τα αγροτικά εμπορεύματα
- Η χειρότερη ξηρασία των τελευταιών 60 χρόνων στην Κίνα κάνει περιζήτητο και πανάκριβο το σιτάρι

Αρκεί ένα και μόνο παράδειγμα για να καταλάβουμε τις επιπτώσεις από την πρωτοφανή ξηρασία που μαστίζει την Κίνα.

Σαν Σήμερα....

1895: Ο αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν παρουσιάζει ένα νέο παιγνίδι, το βόλεϊμπολ.

1909: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ριζοσπάστης», με διευθυντή τον Γ. Φιλάρετο. Η νέα εφημερίδα, που είναι όργανο του Ριζοσπαστικού Συνδέσμου, προπαγανδίζει την ανάγκη για σοβαρή λαϊκή δράση κατά της μοναρχίας και την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.

Οι συγκλονιστικοί αριθμοί πίσω από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων

Το πρώτο κινητό κατασκευάστηκε από τη Motorola το 1973, με μπαταρία που διαρκούσε περίπου 20 λεπτά και κόστος κατασκευής περίπου ένα εκατ. δολάρια. Μέχρι το 1983, το κόστος των κινητών τηλεφώνων είχε κατέβει στα 4.000 δολάρια. Σήμερα, με πολλά να κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ, τα κινητά έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους:

Η γελιογραφία της ημέρας

Σχολικά κυλικεία Νέο μενού με φρούτα και λαχανικά

Ένα νέο αυστηρό κατάλογο με τα τρόφιμα που θα επιτρέπονται από εδώ και στο εξής στα κυλικεία αποφάσισε να συντάξει το υπουργείο Υγείας, βάζοντας τέλος στη διάθεση ανθυγιεινών σνακ από τα σχολικά κυλικεία. Έτσι, αλλαντικά, τυρόπιτες και σοκολάτες θα δώσουν τη θέση τους φρέσκους χυμούς, λαχανικά και δημητριακά.

Υποθαλάσσια διαμαρτυρία

«Εξαργυρώνοντας» την κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα πλέον «φλέγοντα» θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα αυτή τη στιγμή, καθώς οι επιπτώσεις της θα επηρεάσουν δραστικά τη ζωή στον πλανήτη. Ωστόσο, στη Μ. Βρετανία ειδικοί από τομείς όπως η μηχανολογία, οι τηλεπικοινωνίες κ.α εξετάζουν ήδη τρόπους να...

Η Ελλάδα βυθίζεται! Άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας «καταπίνει» τις ακτογραμμές της Ελλάδας με ταχύτατους ρυθμούς από μισό έως ένα μέτρο τον χρόνο σε αρκετές περιοχές. Οι επιστήμονες που μιλούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες παραλίες της χώρας θα τις θυμόμαστε σε λίγα χρόνια μόνο από φωτογραφίες.

Πέθανε ο Ζαν Πολ Γκετί (ο 3ος)

Ο Ζαν Πολ Γκετί ο 3ος, εγγονός του βαρόνου των πετρελαίων Ζ. Π. Γκετί, του οποίου η ζωή σημαδεύτηκε από μία απαγωγή και ένα τραγικό χτύπημα που τον άφησε παραπληγικό, πέθανε στο σπίτι του στο Μπακινγχαμσάϊρ, στην Αγγλία, σε ηλικία 54 ετών.

«Όλοι θαυμάζουμε την Ελλάδα εκτός από μερικούς ηλίθιους

Την εκτίμηση ότι «το ευρώ δεν κινδυνεύει και θα επι- βιώσει. Και η Ελλάδα θα επιβιώσει χάρη στο ευρώ» έ- κανε χθες ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, παρουσία και των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

«Μεγάλες πιθανότητες» για κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έγινε χθες με θέμα «Έρευνες υδρογονανθράκων και προοπτικές παραγωγής στην Ελλάδα» ο γεωλόγος πετρελαίων Κωνσταντίνος Νικολάου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Έχουμε μεγάλες πιθανότητες να βρούμε κοιτάσματα πετρελαίου ή και φυσικού αερίου στη χώρα μας.

«Διαγράφει» τον Καραμανλή

Νέα απόπειρα να «γυρίσει σελίδα» και να ξεφύγει από το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του, καταβάλλει ο κ. Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει στα χέρια του μετρήσεις που δείχνουν ότι...

Διψήφιο ποσοστό αφίξεων στην Ελλάδα το 2011 βλέπουν παράγοντες του τουρισμού

Το ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών φέτος στην Ελλάδα μπορεί να είναι διψήφιο, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα της τουριστικής βιομηχανίας στον οποίο παραπέμπει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters από τη Φρανκφούρτη.

Μειώνονται οι θάνατοι από καρκίνο στην Ευρώπη

Λιγότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά καθώς μειώνονται τα ποσοστά θανάτου από τη νόσο, ανακοίνωσαν ερευνητές, αλλά περισσότερες γυναίκες χάνουν πλέον τη ζωή τους από καρκίνο του πνεύμονα σε όλο τον κόσμο, πλην της Βρετανίας.

Η Έιμι Γουάινχαουζ στην Αθήνα

Η βραβευμένη με 5 Γκράμι τραγουδίστρια, Έιμι Γουάινχαουζ έρχεται το καλοκαίρι στην Αθήνα, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια των δημοφιλών τραγουδιών "Rehab", "You Know I'm No Good, "Back To Black", "Tears Dry On Their Own" και πολλών άλλων θα εμφανιστεί στις 22 Ιουνίου στο πλαίσιο του Ejekt Festival, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για έβδομη χρονιά.

«Δάκτυλος» Αλ Κάιντα ανησυχεί τους Αιγύπτιους διαδηλωτές

Αναστάτωση στους Αιγύπτιους διαδηλωτές προκαλεί ανακοίνωση της ιρανικής πλευράς της Αλ Κάιντα, η οποία καλεί τους Αιγύπτιους σε «ιερό πόλεμο» και συγκεκριμένα τους καλεί να αποφύγουν τους «παραπλανητικούς δρόμους της δημοκρατίας». Παράλληλα, τους καλεί να...