Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Zητούν μέτρα σοκ για να μας δώσουν την 5η δόση

- Σκληρές διαπραγματεύσεις για τα μέτρα του 2011 που δεν ικανοποιούν
- Στο Λονδίνο αναζητά η Κυβέρνηση σύμβουλο για την επιμήκυνση
- Άρον-άρον ο Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα μετά το ΟΧΙ των Βρυξελλών
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Παπακωνσταντίνου

Χάνει τον ύπνο του ένας στους πέντε Έλληνες

Την κρίση και την τεχνολογία κατηγορούν οι πιο πρόσφατες μελέτες για τους απανωτούς καυγάδες με το μαξιλάρι δύο εκατομμύρια Ελλήνων, σύμφωνα με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών  «Το πρόβλημα των διαταραχών στον ύπνο είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Εικόνες του κόσμου

Με ένα υπαίθριο μουσείο μοιάζει η πόλη του Μπουένος Αιρες, μιας και τοίχοι αλλά και δρόμοι στολίζονται με γκραφίτι, με έντονο όμως πολιτικό και καταγγελτικό θέμα. (AFP PHOTO / DANIEL GARCIA)

πηγή-kathimerini.gr

Οι Duran Duran 26 Ιουλίου live στη Θεσσαλονίκη

Οι Duran Duran live στη Θεσσαλονίκη

Οι Duran Duran επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα, την Τρίτη 26 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, γεμάτη ενέργεια, glam και ’80s αναφορές που θα ξεσηκώσουν όσο κανείς άλλος το συναυλιακό κοινό. Αll you need is now, o τίτλος του πρόσφατου άλμπουμ τους, και η Θεσσαλονίκη...

Σαν σήμερα....

1790: Σε νέα ναυμαχία του Λάμπρου Κατσώνη με τους Οθωμανούς ανοιχτά της Άνδρου, ο στόλος του καταστρέφεται. Η λαϊκή σοφία σκαρώνει το σκωπτικό δίστιχο «Αν σ' αρέσει μπάρμπα-Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο».

1792: Ιδρύεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

Το τραγούδι της ημέρας

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση.

Το Ε.Σ.Ρ. εγκαλεί το «Αλ τσαντίρι νιουζ» και τιμωρεί το «Ράδιο αρβύλα»

Την «απολογία» του Λάκη Λαζόπουλου αναμένεται να διαβάσουν την ερχόμενη Τρίτη τα μέλη του ΕΣΡ - σχετικά με το βίντεο του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που τόλμησε να μεταδώσει το «Αλ τσαντίρι νιουζ» - λίγες μέρες μετά την επιβολή προστίμου στο «Ράδιο αρβύλα».

«Χρωστάτε αλλά η πίστα Formula σας μάρανε"

Επανέρχεται η γερμανική εφημερίδα Bild με καυστικά σχόλια για τη χώρα μας, σε άρθρο με τίτλο "Χρωστάτε αλλά η πίστα Formula σας μάρανε". Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση για κατασκευή πίστας Formula 1 στην Πάτρα, κόστους 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 2.034 έφτασαν οι καθαρές ελληνικές παραλίες

Της Μαχης Τρατσα από tovima.gr

«Εξαιρετικής ποιότητας» είναι το 95% των νερών κολύμβησης της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μόνο το 0,09% χαρακτηρίζονται από «ανεπαρκή ποιότητα» και απαιτείται η λήψη κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων για την πρόληψη, μείωση ή εξάλειψη των αιτιών της ρύπανσης.

Δώσε 500 ευρώ και µάθε πόσο θα ζήσεις!

Ενα τεστ που θα µοιάζει µε εξέταση αίµατος και θα κοστίζει 500 ευρώ υπόσχεται να απαντά όχι στο βασανιστικό ερώτηµα αν αξίζει να ζει κανείς, αλλά πόσο πρόκειται να ζήσει! Το επίµαχο τεστ θα εξετάζει ορισµένες δοµές ζωτικού χαρακτήρα που βρίσκονται στις άκρες των χρωµοσωµάτων και λέγονται τελοµερή.

Αύριο οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Πάντως, αποτελέσματα θα μεταδίδουν οι παρατάξεις μετά τις 10, αύριο, το βράδυ, ενώ τα τελικά αναμένεται να ανακοινωθούν ως μεθαύριο το μεσημέρι. Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές αύριο, και οι τελευταίες αφίσες έχουν μπει σε όλα τα ιδρύματα. Τα «τραπεζάκια» με το προεκλογικό υλικό είναι...

Τα γλυπτά του Παρθενώνα “επιστρέφουν” σε έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας

«Ζωντανά» μπορούν να αντικρίσουν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων-Μενεμένης τα αγάλματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο (ελγίνεια), στην έκθεση που διοργανώνεται στον αύλειο χώρο δημοτικής βιβλιοθήκης Αμπελοκήπων «Αριστοτέλειος».

Επικίνδυνος και άσκοπος ο αγώνας για το τέλειο μαύρισμα

Πολλοί άνθρωποι, και ιδιαίτερα το λεγόμενο «ασθενές φύλο», αναζητούν το τέλειο μαύρισμα αυτό το διάστημα στις παραλίες, όμως μια νέα βρετανική έρευνα προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι φυσικώς αδύνατο, αλλά και η προσπάθεια να το επιτύχει κανείς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Θεσσαλονίκη: SOS εκπέμπει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του εξέπεμψε σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησής του. Η υποχρηματοδότηση καθυστερεί ερευνητικές μελέτες και αποτελεί τροχοπέδη στην αναβάθμιση του πανεπιστημίου, ενώ...

Στο Ίντερνετ υποτιθέμενη φωτογραφία της καμαριέρας

Τον γύρο του Ίντερνετ κάνει από το πρωί η φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία -σύμφωνα με όσους την ανάρτησαν- απεικονίζει την 32χρονη καμαριέρα που κατήγγειλε τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού.

The end

"Το τέλος" του best-seller της τελευταίας δεκαετίας, όπως το εμπνεύστηκε με αφορμή την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Ινδός γλύπτης Sudarshan Pattnaik, που σμίλεψε το δημιούργημά του στην παραλία Πούρι, στο κρατίδιο Ορίσα της Ινδίας.

πηγή-ethnos.gr

Ετοιμάστε βαλίτσες................

Τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν Γάλλοι αστρονόμοι. Ο πλανήτης Gliese 581d, σχετικά κοντά στη γαλαξιακή γειτονιά της Γης, «είναι αρκετά ζεστός ώστε να...

Επιστρέφουν στην τηλεόραση οι Flintstones

Οι θρυλικοί χαρακτήρες της παλαιολιθικής εποχής επιστρέφουν στην αμερικάνικη τηλεόραση, αφού ο δημιουργός του "Family Guy", Seth MacFarlane θα αναλάβει να φέρει τους "Flintstones" και πάλι στο προσκήνιο.

Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής

Καταβεβλημένος και αξύριστος, ο Ντομινίκ Στρος-Καν περίμενε σχεδόν μία ώρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, καθισμένος δίπλα σ' έναν έμπορο ναρκωτικών, που η υπόθεσή του εκδικαζόταν πρώτη... (φωτ. Ass. Press)

πηγή-enet.gr

Βάφτισαν το παιδί τους... Like!

Βαπτίζεται η δούλη του Θεού «Like»… εις το όνομα του Facebook! Ένα Ισραηλινό ζευγάρι, ο Lior και η Vardit Adler, από την πόλη Hod Hasharon έδωσαν στη νεογέννητη κορούλα τους το όνομα Like, προς τιμήν της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.