Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στις 2.034 έφτασαν οι καθαρές ελληνικές παραλίες

Της Μαχης Τρατσα από tovima.gr

«Εξαιρετικής ποιότητας» είναι το 95% των νερών κολύμβησης της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μόνο το 0,09% χαρακτηρίζονται από «ανεπαρκή ποιότητα» και απαιτείται η λήψη κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων για την πρόληψη, μείωση ή εξάλειψη των αιτιών της ρύπανσης.
Ειδικότερα, ως εξαιρετικές ταξινομήθηκαν 2.034 παραλίες, ως «καλής ποιότητας» 60 και έξι ως «επαρκούς ποιότητας».

Πρόκειται για τις ακτές Αχίλλειο 1 (δήμος Πτελεού, Μαγνησία), Αγυιά και Προάστιο (δήμος Πατρέων, Αχαΐα), πλαζ Πρόκου (Γύθειο, Νομός Λακωνίας), Ιξιά, σημείο Α ( Ιαλυσός, Ρόδος) και ακτή Καμάρα (Χώρα Άνδρου, Κυκλάδες).

Στην έκθεση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα αξιολογούνται τα νερά κολύμβησης της χώρας για την περίοδο 2007-2010.

Στο πλαίσιο της σταδιακής μετάβασης από την παλιά (76/160/ΕΟΚ) στη νεότερη Οδηγία για τα ύδατα κολύμβησης (2006/7/ΕΚ) η Ειδική Γραμματεία Υδάτων έχει προγραμματίσει, εντός του 2011, την κατάρτιση μητρώου ταυτοτήτων των ακτών κολύμβησης, στο οποίο θα περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά των ακτών, οι πηγές ρύπανσης που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητά τους και η αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου