Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το Ε.Σ.Ρ. εγκαλεί το «Αλ τσαντίρι νιουζ» και τιμωρεί το «Ράδιο αρβύλα»

Την «απολογία» του Λάκη Λαζόπουλου αναμένεται να διαβάσουν την ερχόμενη Τρίτη τα μέλη του ΕΣΡ - σχετικά με το βίντεο του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που τόλμησε να μεταδώσει το «Αλ τσαντίρι νιουζ» - λίγες μέρες μετά την επιβολή προστίμου στο «Ράδιο αρβύλα».
Ύστερα από καταγγελία που υπογράφει ο ίδιος ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Κ. Σκανδαλάκης, σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης των αναφορών του αρχηγού του κόμματος περί απομάκρυνσης 1,7 εκατ. αλλοδαπών και περί βύθισης πλοίων που θα προέρχονται από την Τουρκία, το ΕΣΡ εγκαλεί τον Alpha.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα τού «Έθνους της Κυριακής», στην απολογία οι νομικοί σύμβουλοι εκτός από την ελευθερία της σάτιρας και της έκφρασης θα υποστηρίξουν ότι «τα τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν και εμφάνιζαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να προχωρεί σε απαξιωτικές για τους λαθρομετανάστες δηλώσεις, ελήφθησαν από το κανάλι του ιδίου του προέδρου του κόμματος Τηλεάστυ» και ότι «ουδέποτε μονταρίστηκαν από τους συντελεστές του ''Αλ τσαντίρι''».

Από την πλευρά του το ΕΣΡ και όπως επισημαίνει η ειδική επιστήμονάς του, Πέρσα Λαμπροπούλου, στην εισήγησή της προς την Ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής: «Φαίνεται ότι προβλήθηκαν αποσπασματικές φράσεις μιας ομιλίας δημοσίου πολιτικού προσώπου κατά τρόπο που να δημιουργούν στο κοινό λανθασμένη εντύπωση για τις θέσεις τους κόμματος, σαν να πρόκειται για ενημερωτική εκπομπή».

Η δίωξη κατά της εκπομπής του Λ. Λαζόπουλου έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την επιβολή χρηματικής ποινής στον ΑΝΤ1 για την κριτική που άσκησε η ομάδα του Αντώνη Κανάκη του «Ράδιο Αρβύλα» στους 300 της Βουλής.

Για να τεκμηριώσει τη δίωξη αυτή, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, φέρεται σύμφωνα με το άρθρο του «Έθνους της Κυριακής» να παρουσιάζει 50 καταγγελίες τηλεθεατών κατά των παρουσιαστών της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Ράδιο Αρβύλα» και να επικαλείται την Κομισιόν, η οποία ζητεί από το ΕΣΡ τον λόγο για σειρά υποθέσεων που μπήκαν στο αρχείο, «παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες».

Να θυμίσουμε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τη μη νόμιμη σύνθεση της ραδιοτηλεοπτικής αρχής.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου