Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

KKE: Όλοι στους δρόμους

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ προκειμένου «να μην περάσει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».
Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι έχει έρθει η ώρα «να βγούμε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία. Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τις απολύσεις, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος».

πηγή-naftemporiki.gr

Κλειστά τα καταστήματα την Πρωτομαγιά

Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.
Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών, εκτός εκείνων που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που νόμιμα λειτουργούν, δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).

πηγή-in.gr

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Δ. Κοντομηνά

Ο πρώτος τακτικός ανακριτής μετά την απολογία του επιχειρηματία Δ.Κοντομηνά που κατηγορείται για πλαστογραφία και υπεξαίρεση, τον άφησε ελεύθερο αφού προηγουμένως του επέβαλλε περιοριστικούς όρους. Του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 300.000 ευρώ εγγυοδοσία. Οι κατηγορίες αφορούν στις καταγγελίες επενδυτών της νοτίου Αφρικής, ότι εξαπατήθηκαν μέσω επενδυτικών συμβολαίων της Ιντεραμέρικαν, στην οποία ήταν πρόεδρος ο κ. Κοντομηνάς. Ο κ. Κοντομηνάς αμέσως μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα...

Στο δέλτα του Μισισιπί η πετρελαιοκηλίδα

Στο δέλτα του Μισισιπή έφθασε η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού και απειλεί σημαντικούς βιότοπους της περιοχής. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας κονδύλια για να διατάξει την ανάπτυξη 6.000 ανδρών της Εθνοφρουράς, για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση αντιμετώπισης των ζημιών.

Δείτε το βίντεο...

"ΦΤΕΡΑ" ΕΚΑΝΑΝ 17.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Του Στέλιου Φούντογλου από το vetonews.gr

Φτερά έκαναν χθες το πρωί από το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ 17.000 ευρώ. Οι ταμίες της υπηρεσίας όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει ειδοποίησαν αμέσως τον Προϊστάμενο τους και στην συνέχεια την αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές έψαξαν για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και ερεύνησαν τον χώρο της υπηρεσίας για κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να εξιχνιάσει την υπόθεση. Οι έρευνες διεξάγονται προς...