Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο λίγος ύπνος παχαίνει τους εφήβους

Οι έφηβοι που κοιμούνται καθημερινά λιγότερο από οκτώ ώρες καταναλώνουν περισσότερες λιπαρές τροφές και σνακ σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται περισσότερο, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη αμερικανοί ερευνητές. Οι ίδιοι εξηγούν ότι ο λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διατροφή που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας, ειδικά στα κορίτσια.

Τελεσίγραφο Χ.Κλίντον προς Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για το Μεσανατολικό

Οι συνομιλίες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή για το Μεσανατολικό ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για πολύ καιρό, προειδοποίησε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β αν αποτύχουν οι συνομιλίες αυτές» τόνισε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στην παλαιστινιακή τηλεόραση και το ισραηλινό Channel 2.

Ιστοσελίδα-κατάσκοπος των δεσμεύσεων των πλούσιων χωρών για την κλιματική αλλαγή

Πράκτορας του κατά πόσο οι πλούσιες χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους για τη συγκέντρωση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βοήθεια προς τις φτωχές χώρες είναι από την περασμένη Παρασκευή η ιστοσελίδα www.faststartfinance.org, με στόχο να αποκτήσουν οι πολίτες μια ξεκάθαρη εικόνα.

"Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος" δήλωσε ο Μπόνο

Ο διάσημος τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος έδωσε από την σκηνή του ΟΑΚΑ ένα δεύτερο ρεσιτάλ προκαλώντας τα χειροκροτήματα των 70.000 θεατών, όταν κρατώντας το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες κοινό δήλωσε με θέρμη, πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας».

Έξι αιολικά πάρκα στην Πελοπόννησο αγοράζει η ΔΕΗ

Την εξαγορά έξι αιολικών πάρκων στην Πελοπόννησο συνολικής ισχύος 75MW ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το τίμημα, το οποίο – σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ – θα διαμορφωθεί κατόπιν οικονομικού και νομικού ελέγχου της επιχείρησης.  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ερωτά τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης...