Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

πηγή-sansimera.gr

no smoking

Εικόνες του κόσμου

Απασχόλησε αρκετά τη διεθνή κοινότητα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ με την ομιλία του. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θορυβεί επικοινωνιακά τους ομολόγους του και απασχολεί τα ΜΜΕ. Αιτία οι δηλώσεις του περί εμπλοκής των ΗΠΑ στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. (REUTERS/Lucas Jackson)

πηγή-kathimerini.gr

Επιστροφή στη Γη για το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ

Στη Γη επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου το διαστημόπλοιο Σογιούζ, μεταφέροντας πίσω στη βάση τους Ρώσους Αλεξάντερ Σκβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιγιένκο και την Αμερικανίδα Τρέισι Κάλντγουελ Ντάισον. Το Σογιούζ βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Ιούνιο.

πηγή-tovima.gr

Siemens, να τελειώνουμε!

Του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

Η έρευνα της δικαιοσύνης και της Βουλής για τη Siemens έχει εδώ και μία διετία τουλάχιστον εκτροχιαστεί σε θέματα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη λειτουργία και τους αποδέκτες των χρημάτων των «μαύρων ταμείων». Αυτό συμβαίνει διότι σε μεγάλο βαθμό για να αποφευχθεί ο σκόπελος της παραγραφής, εντάχθηκε στη λογική του νόμου 1608/50 «Περί καταχραστών του ελληνικού δημοσίου», ώστε να μην είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματα και να μπορούν οι εισαγγελείς να κάνουν την έρευνά τους.

Η Μεσόγειος γιορτάζει και ανησυχεί

Η Μεσόγειος γιορτάζει και ανησυχεί. Με 4,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, να έχουν προκαλέσει μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές, η 25η Σεπτεμβρίου, «Ημέρα Μεσογειακών Ακτών», έρχεται να υπενθυμίσει την ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των παράκτιων ζωνών και εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης.

Αφγανιστάν: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών ξένων στρατιωτών

Ένας ακόμη ξένος στρατιώτης έχασε τη ζωή του σήμερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το επιτελείο της πολυεθνούς δύναμης, της οποίας οι απώλειες κατά το 2010 είναι οι μεγαλύτερες που υπέστη στα εννέα έτη διάρκειας του πολέμου.

Οι νέες μορφές των ΜΜΕ και η αναζήτηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής παιδείας, της Χ. Πουλίδου

Της Χ. Πουλίδου στην Αυγή της 21/9/2010

Τα blogs, που διαδίδουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις φρέσκες ειδήσεις, αποτελούν αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης; Οι πολίτες, που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενημερώνονται σε κατανοητή γλώσσα σε θέματα που τους απασχολούν; Τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται την Ε.Ε. ως δεξαμενή αλίευσης ειδήσεων ή ως χώρο παραγωγής πολιτικών και ιδεών, που απαιτούν ιδιαίτερη επεξεργασία για να φτάσουν στον τελικό παραλήπτη;

Μα τι φανερώνουν τα όνειρά μας;

Στον κόσμο της έρευνας του ύπνου, τα όνειρα μοιάζουν με ένα μαύρο κουτί: κανείς δεν ξέρει επακριβώς τι περιέχουν. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν κατορθώσει να αποκωδικοποιήσουν τον παράδοξο αλλά προβλέψιμο τρόπο με τον οποίο τείνουν να εμφανίζονται.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα «πρασινίσει»

Το ΑΠΘ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της Ε.Ε. για τη δημιουργία «πράσινων» στεγών και την ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτιρίων. Εντός του έτους θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός για τις «πράσινες στέγες», σ’ όλα τα κτίρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ σε δεύτερη φάση θα δημιουργηθούν γύρω από τα κτίρια «πράσινοι» δρόμοι και παρτέρια.

Συμβουλές για οικολογική οδήγηση

Οδηγώντας με το σωστό τρόπο μπορούμε να εξοικονομήσουμε καύσιμα και χρήματα βοηθώντας έτσι το περιβάλλον και την τσέπη μας.Τα οφέλη της οικολογικής οδήγησης είναι πολλά, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μέσα στην πόλη δεν επηρεάζεται ο τελικός χρόνος του ταξιδιού.

Δεκάδες οι συμμετοχές στον ανοιχτό διαγωνισμό για το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τον ανοιχτό διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα προκύψει το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ, καθώς δεκάδες είναι οι συμμετοχές μέσω του site της γαλάζιας νεολαίας http://logo.onned.gr/.

“Κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο για να ξεσηκώσουμε τους τούρκους”

Σαµποτάζ σε τζαµί στην Κύπρο κατά την περίοδο των διενέξεων µεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πριν από το 1974 αποκαλύπτει τούρκος απόστρατος στρατηγός. Η πυρπόληση τεμένους στην Κύπρο ήταν μεταξύ των μέσων που χρησιμοποίησε η Τουρκία πριν από το 1974 με σκοπό την...

Δύο νέα είδη φυτοφάγων δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στις ΗΠΑ

Απολιθώματα δύο νέων ειδών φυτοφάγων δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν από αμερικανούς επιστήμονες στην έρημο της Νότιας Γιούτα των ΗΠΑ. Συγγενείς με τον γνωστό Τρικεράτοπα, από τους οποίους ο ένας ονομάστηκε "Κοσμοκεράτωψ", έφερε 15 κέρατα σαν "στέμμα" στο πελώριο κεφάλι του, τα περισσότερα κέρατα που έχουν ποτέ βρεθεί σε δεινόσαυρο.

Η γελιογραφία της ημέρας

Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του «αμαρτωλού» ορυχείου της Χιλής

Η Δικαιοσύνη της Χιλής ανακοίνωσε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στην οποία ανήκει το ορυχείο με τους 33 παγιδευμένους εργαζόμενους. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η εταιρεία -η οποία πάντως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα- να καλύψει μέρος της πολυδάπανης επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των 33.

Σε αδράνεια 1 εκατ. πιστωτικές κάρτες

Περισσότερες από 1 εκατομμύριο είναι οι πιστωτικές κάρτες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είτε περιέπεσαν σε αδράνεια είτε αποσύρθηκαν εντελώς από την κυκλοφορία πέρυσι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Ιράν επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση

Το Ιράν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συστήματα υπολογιστών του χτυπήθηκαν από τον ιό Stuxnet, κάνοντας λόγο για κυβερνοτρομοκρατία. Το υπουργείο Ορυχείων και Μετάλλων ανακοίνωσε ότι ο ιός μόλυνε 30.000 υπολογιστές που ανήκουν στις μονάδες του.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι!»

Νέα, σκληρή επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, λίγες ημέρες μετά το «τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, γιατί σας διορίσαμε στο Δημόσιο», που είχε πει στη Βουλή.