Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Δυτική Μακεδονία: Στο 14.3% η ανεργία

ΚΟΖΑΝΗ-Παγώνει η λειτουργία νέων τμημάτων ΤΕΙ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά

45 με 50 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της πείνας

Ένα τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού υπερηφανεύεται για μεγάλα τεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα, όπως η κατασκευή λεπτότατων συσκευών ή η κατάκτηση του διαστήματος, ενώ απολαμβάνει τα οφέλη της προόδου και της ευημερίας. Όμως το μεγαλύτερο τμήμα στερείται ακόμα και τα απαραίτητα  για την επιβίωση. Κάθε χρόνο 45-50 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας ενός παλιού και σκληρού εχθρού... "της πείνας"

Πατήστε εδώ -Το τραγούδι της ημέρας

The Cure - Lovesong (Live 2008)

"Δεν παραλάβατε κάποιο κρυφό κράτος"

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Αντώνης Σαμαράς, που βάλλει και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Με αφορμή τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν παρέλαβε κάποιο "κρυφό" κράτος..

πηγή-adesmeytos.gr

Στο κυνήγι των αποδείξεων

«Αγώνα δρόμου» για την συγκέντρωση αποδείξεων από εμπορικά καταστήματα, σούπερ- μάρκετ, ανθοπωλεία, καφετέριες, γιατρούς και δικηγόρους άρχισαν οι πολίτες. Μάλιστα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φαίνεται πως έχουν πανικοβληθεί από την ανακοίνωση του μέτρου αφού δεν αφήνουν απόδειξη για απόδειξη να πάει χαμένη. Από την άλλη πλευρά οι νέοι, δεν δείχνουν διάθεση να κάνουν «συλλογή» αποδείξεων. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του μέτρου, έκανε κάποιους γιατρούς να παραδεχτούν ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ασθενών τους με το να μην «κόβουν» αποδείξεις.

πηγή-adesmeytos.gr

Και λίγη ιστορία δεν βλάπτει...

Το χρονικό του «Σκοπιανού»

To «Σκοπιανό», το πιο πρόσφατο στάδιο του «Μακεδονικού», ως πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προέκυψε από τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα ομφαλοσκοπούσε (Ειδικό Δικαστήριο κλπ), η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας εκδήλωνε τη βούλησή της να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία. Με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, με σύμβολο το αστέρι της Βεργίνας και με αλυτρωτικές «κορώνες», αναζήτησε τη δική της ταυτότητα και μια θέση στη διεθνή κοινότητα ως ανεξάρτητο κράτος.
Το «Σκοπιανό» είχε εισβάλει δυναμικό στο ελλαδικό προσκήνιο. Στις 14 Φεβρουαρίου του 1992, ένα πολυπληθές και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη σηματοδότησε την ενασχόληση της κοινής γνώμης με το ζήτημα της ονομασίας και των συμβόλων του γειτονικού κράτους. Η λαοθάλασσα της Θεσσαλονίκης πρόβαλε διεθνώς τις ευαισθησίες του ελληνισμού και τη θέλησή του να αντιδράσει στην προσπάθεια οικειοποίησης της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η ελληνική διπλωματία από θέση ισχύος δεν συζητούσε στην αρχή «ούτε το όνομα Μακεδονία, ούτε παράγωγά του» για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Η οικονομική διείσδυση, το εμπάργκο, οι διαπραγματεύσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα και σήμερα η χώρα μας, έχοντας κάνει μια σημαντική έκπτωση, διαπραγματεύεται τη σύνθετη ονομασία, επειδή «η διεθνής κοινότητα δεν μας καταλαβαίνει».

πηγή-sansimera.gr

Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα παιδιά τη νύχτα

Διάταξη με την οποία καλούνται οι νομαρχίες να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στα παιδιά κάτω των 13 ετών, ψήφισε χθες το γαλλικό Κοινοβούλιο.

πηγή-tanea.gr

Παπανδρέου: Σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σφοδρότατη επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των αγορών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατηγορώντας τους εταίρους για έλλειψη συντονισμού και ατολμία έναντι της Ελλάδος, ενώ επιτέθηκε και κατά της Νέας Δημοκρατίας για εγκληματική πολιτική, που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση

πηγή-tanea.gr.

Η μπίρα κάνει καλό στα οστά

Οι λάτρεις της μπίρας βρήκαν επιτέλους μια καλή δικαιολογία για να πιουν άλλο ένα ποτηράκι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα η κατανάλωση μπίρας με μέτρο (και όχι με το μέτρο...), βοηθά τα οστά να διατηρούνται γερά. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας η μπίρα είναι πλούσια σε πυρίτιο και μπορεί να βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αφού το πυρίτιο είναι ουσιώδες στοιχείο για την πυκνότητα των οστών.
Οι ερευνητές εξέτασαν 100 μάρκες μπίρας και έλεγξαν την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο ανάλογα με το είδος και την προέλευσή τους. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the Science of Food and Agriculture (Επιθεώρηση της Επιστήμης των Τροφίμων και της Γεωργίας), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα της μπίρας σε πυρίτιο κυμαίνεται από τα 6,4 μέχρι τα 56,5 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο. Η μέση πρόσληψη πυριτίου σε καθημερινή βάση από τα τρόφιμα κυμαίνεται μεταξύ 20-50 χιλιοστόγραμμων. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μπίρες τύπου pale ale ("αφροζύμωτη") έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πυρίτιο ενώ οι μπίρες χωρίς αλκοόλ, οι ελαφρές λάγκερ και οι μπίρες από σιτάρι τη χαμηλότερη. Ο ερευνητής Τσαρλ Μπάμφορθ είπε πάντως στους δημοσιογράφους να μην πάρουν πολύ σοβαρά τα συμπεράσματα της έρευνας αφού στη μελέτη εξετάστηκαν οι μπίρες, όχι όμως και οι ασθενείς, ούτε εξετάστηκε η οστική πυκνότητα.

πηγή-skai.gr

Ξαναέφτιαξαν το DΝΑ ανθρώπου 4.000 ετών

Σε πορεία συγχώνευσης Αegean Αirlines και Οlympic Αir

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=314955&dt=12/02/2010

Παπανδρέου: Η μάχη μόλις ξεκίνησε


Για μία μάχη που μόλις ξεκίνησε έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Απεργούν στις 24 Φεβρουαρίου και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

Τη συμμετοχή των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου, μετά τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση τα κύρια αιτήματα του κλάδου είναι: Καμιά μείωση μισθών και επιδομάτων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας , «ό»χι στην αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στην αύξηση ορίων ηλικίας, «όχι» στη δυσμενή αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων, τη συνέχιση της ωρομίσθιας και τη μείωση των διορισμών.

πηγή-in.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Aϊτή: Ένας μήνας από το φονικό σεισμό

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στην Αϊτή για θύματα του σεισμού που συγκλόνισε τη χώρα πριν από ένα μήνα ακριβώς.
Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου υπολογίζεται σε 230.000, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 300.000 και οι άστεγοι σε ένα εκατομμύριο.
Στις 16.53 τοπική ώρα (23.53 ώρα Ελλάδας) οι Αϊτινοί σε όλο τον κόσμο θα γονατίσουν και θα προσευχηθούν. Η κεντρική τελετή στη μνήμη των θυμάτων θα πραγματοποιηθεί στα ερείπια του κατεστραμμένου προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα.

Ιστορική συμφωνία με μεγάλο κόστος

Μήπως είναι καιρός να κόψουμε το κάπνισμα;

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=14503&catid=5