Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Τρίτη στην Ε.Ε. η Ελλάδα στην πειρατεία λογισμικού


Την τρίτη υψηλότερη θέση διατηρεί η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, στην πειρατεία λογισμικού μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ενώ ο μέσος όρος πειρατείας λογισμικού στην Ε.Ε. βρίσκεται σταθερά στο 35%.

«Κλεπταποδοχή» η αποδοχή φωτογραφίας από το Facebook χωρίς έγκριση


Η αποδοχή μιας φωτογραφίας από το κοινωνικό δίκτυο Facebook, χωρίς την έγκριση του χρήστη της, σημαίνει κλεπταποδοχή. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αστυνομία της αυστραλιανής πολιτείας του Κουϊνσλαντ, μετά τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου του εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι «μαγικά ραβδιά»


Συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων: ναι ή όχι; Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη, οι ειδικοί λένε «ναι μεν, αλλά…» και οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί. Ναι, μπορούν να λαμβάνονται, πλην όμως για ειδικούς λόγους, όχι αλόγιστα, αποκλειστικά κατόπιν επιστήμονα ιατρού ή διατροφολόγου.

Θ.Πάγκαλος : Μάζεψε τα χέρια σου Όλι Ρεν


Ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης ''κόντυνε'', από τηλεοράσεως, τα χέρια του Φινλανδού επιτρόπου για το θέμα της συναίνεσης, διέψευσε τα σενάρια απολύσεων στο Δημόσιο και αναφέρθηκε στην 5η δόση που έγινε θρίλερ.

Φοιτητικές εκλογές:Πού είναι εκείνα τα χρόνια, τα παλιά...


Με αργούς ρυθμούς προσέρχονται οι φοιτητές και σπουδαστές στις κάλπες σήμερα, ενώ σε ορισμένες σχολές παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα, με αποτέλεσμα ν' αρχίσει η ψηφοφορία, γύρω στις 9.30.

Πανελλαδικές 2011 με απαιτητική βιολογία κατεύθυνσης


Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Χημείας, της Βιολογίας και των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα οποία είναι όλα μαθήματα κατεύθυνσης, συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Ομάδα Scoopa | ανακυκλώνοντας με στυλ


Scoopa ειναι μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλουμε να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές. Μια εταιρεία upcycling, όπου με καινοτόμο σχεδιασμό φρεσκάρει...

Δήλωση – έκπληξη Λαρς Φον Τρίερ για Χίτλερ


Δυσφορία στους παριστάμενους προκάλεσε η τοποθέτηση του σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών δήλωσε ότι «καταλαβαίνει τον Χίτλερ, έστω κι αν δεν ήταν ένας καλός άνθρωπος».

Φουκουσίμα: Εργάτες μπήκαν μέσα στον αντιδραστήρα


Εργάτες που φορούσαν στολές προστασίας μπήκαν για λίγο σήμερα μέσα στο κτίριο ενός αντιδραστήρα στον κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να μετρήσουν τα επίπεδα της ραδιενέργειας και να...

Στους 705.000 οι άνεργοι τον Απρίλιο


Στους 704.818 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αν συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι άνεργοι που δηλώνουν ότ...

Ελεύθερη η είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας σήμερα


Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου.
Έτσι για σήμερα έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις, όπως...

«Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;»


«Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;». Με αυτόν τον προκλητικό τίτλο και μία φωτογραφία που δείχνει ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τον Παρθενώνα, η γερμανική εφημερίδα Bild «ξαναχτύπησε» στη διαδικτυακή της έκδοση με ένα άρθρο-φωτιά για τη χώρα μας.