Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Φάρμακο θα μετατρέψει τα γυαλιά μυωπίας σε... μουσειακό είδος

Δύο γονίδια που προκαλούν μυωπία, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία
φαρμάκων, τα οποία στο μέλλον μπορεί να στείλουν τα γυαλιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

«Όχι» Ομπάμα στον ηλιακό συλλέκτη του Τζίμι Κάρτερ

Τη δυσαρέσκεια μερίδας Αμερικανών οικολόγων έχει προκαλέσει η άρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να εγκαταστήσει, έστω και συμβολικά, φωτοβολταϊκό σύστημα... «αντίκα» στο Λευκό Οίκο. Φοιτητές από το κολέγιο Unity του Μέιν ταξίδεψαν ως τη Ουάσινγκτον –επιβαίνοντας μάλιστα σε φορτηγάκι κινούμενο με καύσιμο βιοντίζελ- προκειμένου να προσφέρουν στον Αμερικανό πρόεδρο έναν

Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο

Κοστίζει 100 δολάρια το λίτρο και φιγουράρει στα ράφια του Λονδρέζικου Χάροντς! Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Lambda" προέρχεται από την περιοχή της Κριτσάς στο Λασίθι και όπως δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ, φιγουράρει στα ράφια του Χάροντς ως η Ρολς Ρόις του λαδιού.

Παπανδρέου: "Ίσως να ήμουν και εγώ με τους διαδηλωτές"

«Ίσως και εγώ να ήμουν με τους διαδηλωτές»  ανέφερε ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του  στη Συνδιάσκεψη του Όσλο!   Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι  ο διάλογος πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός και να μην υπάρχει αποκλεισμός των πολιτών και πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν «μέρος της δημοκρατίας μας».

Κλειστά τα φαρμακεία την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την Τρίτη, ημέρα εορτής του Τιμίου Σταυρού, όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Η εορτή του Τιμίου Σταυρού είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

πηγή-apogevmatini.gr

Το κάπνισμα βλάπτει την ανδρική γονιμότητα – Νέες έρευνες

Τη βλαβερή επίδραση του τσιγάρου στην ανδρική γονιμότητα, τόσο για τους άνδρες που καπνίζουν όσο και για τα παιδιά γυναικών που κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη, έδειξαν δύο νέες έρευνες. Ο επικεφαλής της πρώτης έρευνας Δρ. Mohamed E. Hammadeh, διαπίστωσε πως οι άνδρες που καπνίζουν πολύ αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας.

Ακτιβιστές για δέσιμο

Του Σταύρου Θεοδωράκη από το protagon.gr

Η τηλεόραση το σαββατοκύριακο ήταν γεμάτη από ακτιβιστές. Έτσι τους ανέφεραν οι ρεπόρτερ: ακτιβιστές! Η τηλεόρασή μας βέβαια δεν φημίζεται για την σωστή χρήση των λέξεων αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό. Ο ένας «ακτιβιστής» πέταξε ένα παπούτσι προς την μεριά του Έλληνα πρωθυπουργού και ο άλλος «ακτιβιστής», στο κέντρο της Νέας Υόρκης, έσκισε σελίδες από το Κοράνι και σκούπισε τα οπίσθια του.

Αποκλεισμός φοιτητών από το μεταπτυχιακό λόγω πολιτικών πεποιθήσεων;

Το θέμα έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις από κάποιες φοιτητικές παρατάξεις, ενώ με την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής μεταπτυχιακών σπουδών έχουν διαφωνήσει αρκετοί καθηγητές του Φυσικού Τμήματος, σημειώνει το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας που αναδεικνύει το θέμα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα φωτοβολταϊκά

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται στη χώρα μας για τα φωτοβολταϊκά, χαρακτηρίζει το πλαφόν των 2.200 μεγαβάτ (MW) από την Ε.Ε. ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), με τον αντιπρόεδρο Δρ. Σωτήρη Καπέλλο να τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ας μην γελιόμαστε, τα φωτοβολταϊκά, εν μέσω και της κρίσης, είναι η μόνη οικονομική δραστηριότητα που γνωρίζει άνθηση στην Ελλάδα. Το να πυροβολούμε, λοιπόν, το μόνο πράγμα που κινείται, είναι τουλάχιστον καταστροφικό».

«Πρωτιά» του Facebook στο Ίντερνετ

Στην πρώτη θέση των ιστοσελίδων με  κριτήριο το  χρόνο παραμονής των χρηστών τους βρέθηκε το Facebook, εκτοπίζοντας για πρώτη φορά το Google, επί μακρόν «πρωταθλητή» του Ίντερνετ. Το Facebook είναι, πλέον, το site στο οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου στις Η.Π.Α. ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο online.

Η κυβέρνηση σε οικονομική και πολιτική σύγχυση

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Αυτά που είπε και αυτά που δεν είπε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 75η ΔΕΘ δημιουργούν την εντύπωση ότι η κυβερνητική ηγεσία βρίσκεται σε φάση οικονομικής και πολιτικής σύγχυσης.

Ζωντανές μεταδόσεις ξεκινά πιλοτικά το YouTube

Η από καιρό αναμενόμενη επέκταση του YouTube στις ζωντανές μεταδόσεις ξεκινά τη Δευτέρα με τις πρώτες πιλοτικές προβολές. Τα βίντεο ζωντανής ροής (live streaming) «είναι η φυσική εξέλιξη του online βίντεο» δήλωσε ο Κρις Χάμιλτον, εμπορικός διευθυντής στο YouTube, το οποίο ανήκει στη Google.

Έναρξη για τη νέα σχολική χρονιά

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του από τη Δευτέρα, καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία. Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν 15.500 σχολεία με 1,3 εκατομμύρια μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς. Το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Νίκαιας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Όλι Ρεν: Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην επιδείξει χαλάρωση στις προσπάθειες περιορισμού του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Για το σύνολο της Ε.Ε. ανέφερε ότι ανάκαμψη προχωρά μέσα σε παγκόσμιο κλίμα αβεβαιότητας.

Η γελιογραφία της ημέρας