Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το τραγούδι της ημέρας.......

Cesária Évora + Lura @ Θέατρο Λυκαβηττού

Συντάκτης Βίκυ Στρατάκη mixtape.gr

Σίγουρα ο Λυκαβηττός αποτελεί τον ιδανικό χώρο για καλοκαιρινές συναυλίες κάτω από το φως της αττικής σελήνης, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, οπότε το βράδυ της Δευτέρας ανηφορίσαμε για να παρακολουθήσουμε δύο κυρίες από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Μυρίζει καλοκαίρι.....

Σαν σήμερα...

1805: Ο Γιουσίφ Καραμανλής υπογράφει συνθήκη ειρήνης με τις ΗΠΑ. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)

1877: Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας και πρώτο πρόεδρο τον Μάρκο Ρενιέρη.

Η G700, οι πρώτοι "αγανακτισμένοι", εναντίον του «ψευτοπατριωτισμού και των ραμολιμέντων»

Η G700, η γενιά των 700 ευρώ που με τα σημερινά δεδομένα και τις εξαγγελίες για τα «ψίχουλα» του μισθού σε νέους κάτω των 25 ετών, μοιάζει «προνομιούχα» στα αιτήματα της , αποφάσισε να παρέμβει στις εξελίξεις με ένα κείμενο στο g700.blogspot.com το οποίο...

Η κρίση χτύπησε και τις θεατρικές περιοδείες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς το ΥΠΠΟ, δια μέσου του οποίου έφθασε στις κρατικές σκηνές: σχεδόν στο μισό μειώνονται τα έκτος έδρας των ηθοποιών και των τεχνικών ενόψει των...

Εικόνες του κόσμου

Στόλισε 16 φλαμουρίες με 208 κιθάρες ο καλλιτέχνης Oekkes Yildirim, κουρδικής καταγωγής, σε πάρκο του Ντίσελντορφ. Το έργο, -γιατί περί έργου πρόκειται- θα παραμείνει ώς...

Η νικοτίνη – αλλά όχι το τσιγάρο – στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τον ακριβή εγκεφαλικό μηχανισμό, τον οποίο ενεργοποιεί η νικοτίνη του τσιγάρου, με συνέπεια η όρεξη των καπνιστών να περιορίζεται και έτσι είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί από τους μη καπνιστές.

Θεραπεία για τις καρδιές που έχουν ραγίσει

Θεραπεία για τις καρδιές που έχουν ραγίσει ετοιµάζουν βρετανοί επιστήµονες και σύµφωνα µε τις πρώτες ενδείξεις θα είναι διαθέσιµη σε περίπου δέκα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός έχει γενέθλια του Αγίου Μνημονίου!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο κ.Παπανδρέου κλείνει τα 59 στις 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με το εορτολόγιο εκείνη την ημέρα γιορτάζουν ο Τύχων και ο Μνημόνιος!

Ασφαλτος από ανακύκλωση ελαστικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εφαρμοστεί μια ελληνική μέθοδος που υπόσχεται εξαφανίσει τους σωρούς παλαιών ελαστικών που συσσωρεύονται σε ακατάλληλα σημεία σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας παράλληλα καινούργια και πιο «πράσινα» δεδομένα στην οδοποιία.

Χάστε θερμίδες σε 30 δευτερόλεπτα

Επειδή τελικά οι περισσότερες έχουμε κατά καιρούς παραδεχτεί ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, η απώλεια βάρους και ο περιορισμός των θερμίδων μπορεί να γίνει μια πολύ απλή υπόθεση που δεν θα σας «κοστίσει» τίποτα περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Οι Τούρκοι πουλάνε τα νησιά μας,σε τιμή ευκαιρίας

Η τουρκική  εφημερίδα Σαμπάχ προκαλεί με δημοσίευμα στο οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και λόγο της μεγάλης οικονομικής κρίσης ψάχνει τρόπο να φέρει χρήματα στα ταμεία της.

Ενα σπίτι στ’ αστέρια

Ο Διεθνής Διαστηµικός Σταθµός (ISS) σε όλο του το µεγαλείο.

Πέρασαν βέβαια 13 ολόκληρα χρόνια για να πάρει τη σηµερινή ολοκληρωµένη µορφή του και δαπανήθηκε το... αστρονοµικό ποσό των 100 δισ. δολαρίων.

«Η Εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει»

Θετικό ήταν το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση στελεχών της κυβέρνησης και της Εκκλησίας, σχετικά με την δέσμευση κεφαλαίων από την ΤτΕ και την ανταλλαγή του με κρατικά ομόλογα.

Στις 20 Ιουνίου γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης τα δεύτερα «γενέθλιά» του

Δύο χρόνια λειτουργίας γιορτάζει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης. Εκείνη την ημέρα, οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του.

Έκκληση του πρωθυπουργού για συνεργασία

Νέα έκκληση στις ηγεσίες των κομμάτων για συνεργασία ώστε η Ελλαδα να βρεθεί ισχυρή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, απηύθυνε με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Έδωσαν τα χέρια» υπ. Μεταφορών και κατασκευαστές για τη μείωση διοδίων

Μνημόνιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει και τη μείωση των διοδίων υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κοινοπραξίας των κατασκευαστών των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Διαψεύδεται o μυστικός δίαυλος Ελλάδας - Λιβύης

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το σημερινό (Παρασκευή) δημοσίευμα της εφημερίδας «Independent», σύμφωνα με το οποίο, το λιβυκό καθεστώς διαπραγματεύεται μια μυστική συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να...