Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Β.Σόιμπλε

Το πρώτο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ανοιχτά την ιδέα της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου είναι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παράλληλα απορρίπτει τη «λύση» της προσφυγής στο ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Τα παράπανω λέει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Zontag, η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή.
«Για να υπάρχει σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, χρειαζόμαστε ένα θεσμό που θα διαθέτει την εμπειρία του ΔΝΤ και ανάλογες δυνατότητες επέμβασης», σημείωσε ο υπουργός. Ο κ. Σόιμπλε, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο, θα παρουσιάσει προσεχώς τις δικές του προτάσεις, αναφέρει η η κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113702&lngDtrID=251

Πατήστε εδώ για περισσότερα - Ποιος κυβερνά αυτή την ΕΡΤ3;

Την ώρα που η κυβέρνηση απαιτεί θυσίες από το λαό και ανακοινώνει σκληρά μέτρα, η ξεχασμένη Διοίκηση (διορισμένη επί Νέας Δημοκρατίας) της ΕΡΤ3, φορτώνει τον προϋπολογισμό με ταξίδια και εκτός έδρας αποζημιώσεις, για τις οποίες ουδεμία αιτιολογία αναφέρεται. Στα χέρια των εργαζομένων βρίσκονται καταστάσεις με τα έξοδα εκτός έδρας και τα ταξίδια του Προέδρου και ενός απλού μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3. Μάλιστα, αυτά τα εκτός έδρας του Προέδρου και του μέλους της Διοικούσας, τα εγκρίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Σπηλιόπουλος. Οι εργαζόμενοι είναι έξω φρενών καθώς «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…»
Και όλα αυτά, ενώ η Γενική Διευθύντρια της ΕΡΤ3 συνεχίζει να αμείβεται με 16.800 ευρώ το μήνα, προετοιμάζει το πρόγραμμα της τηλεοπτικής περιόδου 2010-2011 και εγκρίνει την αγορά 5 καμερών, έναντι τιμήματος 550.000 ευρώ!

πηγή-tvxs.gr

Ο ύπνος συνδέεται με το πάχος;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, οι νέοι που κοιμούνται λίγο ή πολύ τείνουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης. Στην έρευνα συμμετείχαν 332 Αφροαμερικανοί και 775 ισπανόφωνοι Αμερικανοί ηλικίας από 18 μέχρι 81. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία καθώς και στις δυο ομάδες σημειώνονται υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας αλλά και προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν πόσες ώρες κοιμούνταν ημερησίως οι εθελοντές, τις διατροφικές τους συνήθειες, τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τον τρόπο ζωής τους. Εκτός αυτού οι επιστήμονες μέτρησαν το κοιλιακό λίπος των εθελοντών στην αρχή της έρευνας και πέντε χρόνια μετά. Όπως διαπιστώθηκε, οι εθελοντές κάτω των 40 ετών που κοιμούνταν πέντε ώρες κάθε βράδυ είχαν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με εκείνους που κοιμούνταν τουλάχιστον έξι ή επτά ώρες. Γενικότερα η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν λίγο είχαν 32% περισσότερο σπλαχνικό λίπος, ενώ όσοι κοιμούνταν έξι με επτά ώρες παρουσίαζαν αύξηση του σπλαχνικού τους λίπους μόνο κατά 13%. Από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνοι που κοιμούνταν περισσότερες από οχτώ ώρες είχαν 22% περισσότερο σπλαχνικό λίπος, δηλαδή παρουσίαζαν μεγάλη αύξηση όπως ακριβώς και τα άτομα που κοιμούνταν λίγο.

πηγή-zougla online.gr

Σκόρερ και επόμενη αγωνιστική

Σκόρερ

21 γκολ: Σισέ (Παναθηναϊκός)

10 γκολ: Ονουάτσι (Καβάλα)

9 γκολ: Κάμπορα (Αρης), Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης), Μπάρκογλου (Λεβαδειακός)

8 γκολ: Ιάκομπ (Ηρακλής), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Μπάλαμπαν (Πανιώνιος)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)
Σάββατο 13/03

Ατρόμητος-Ηρακλής 16:45 ΣΚΑΪ

ΑΕΚ-Καβάλα 19:00 Novasports

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 Novasports

Κυριακή 14/03

Λεβαδειακός-Ξάνθη 14:30 Novasports

Πανθρακικός-Πανιώνιος 14:30 Novasports

Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός16:45 Novasports

Λάρισα-Εργοτέλης 16:45 Novasports

Αρης-ΠΑΟΚ 19:00 Novasports

Κόσμος: Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού κηρύχθηκε η Νιγηρία

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά τις επιθέσεις στα περίχωρα της πόλης Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι. Ο ασκών προσωρινά χρέη προέδρου έθεσε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας στη Νιγηρία "σε κατάσταση υψίστου συναγερμού" και τους έδωσε εντολή να καταδιώξουν αυτούς που ευθύνονται για την πρόσφατη βία.

πηγή-enet.gr

Απολύσεις και περικοπές στο BBC

Ούτε το BBC δεν κατάφερε να αποφύγει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το βρετανικό δίκτυο προχωρά στο κλείσιμο δύο ραδιοφωνικών σταθμών, σε απολύσεις στο προσωπικό της ιστοσελίδας του και σε σημαντική μείωση στις δαπάνες για την αγορά αμερικανικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Times, οι αλλαγές αυτές, που γίνονται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του δικτύου, θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.
Ο Μαρκ Τόμσον, γενικός διευθυντής του BBC, αναμένεται να παραδεχθεί ότι η επιχείρηση, η οποία χρηματοδοτείται με 3,6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως από τη συνδρομή για άδεια τηλεόρασης, έχει διογκωθεί και πρέπει να συρρικνωθεί, ώστε να δώσει στους εμπορικούς ανταγωνιστές της χώρο να επεκταθούν. Οι ιστοσελίδες του θα μειωθούν κατά το ήμισυ και ο αριθμός των υπαλλήλων.

πηγή-hbnews.gr

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Super League: 25η αγωνιστική

1 Παναθηναϊκός  58   

2 ΠΑΟΚ 56

3 Ολυμπιακός 53

4 ΑΕΚ 42

5 ΑΡΗΣ 39

6 Καβάλα 37

7 Ατρόμητος 32

8 Πανιώνιος 31

9 Ηρακλής 31

10 Εργοτέλης 30

11 Αστέρας Τρίπολης 30

12 Λάρισα 27

13 Ξάνθη 25

14 Λεβαδειακός 24

15 ΠΑΣ Γιάννινα 24

16 Πανθρακικός 12
   
   

ΠΑΟ ξανά στην κορυφή, ήττα και στους -5 ο ΟΣΦΠ, φιλί ζωής για τον ΠΑΣ, «θολή» η Ξάνθη

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε για 60' λεπτά, αλλά τελικά έφτασε εύκολα στο 3-0 που τον επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το τέλος της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Μόνος στη 2η θέση ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του Ολυμπιακού με 1-0  στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή που είχε σε μεγάλη μέρα τον Φερνάντεζ. Στα άλλα ματς, ο ΠΑΣ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 1-0, Εργοτέλης και Ατρομήτος έμειναν στο 1-1, ενώ ο Πανιώνιος «βύθισε» την Ξάνθη με το 3-0. Χθές χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα με 3-0 στην Τούμπα τον ουραγό Πανθρακικό. Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Λάρισα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας δίκαια με 1-0 επί της ΑΕΚ στο Αλκαζάρ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Τέλος ΑΡΗΣ και Καβάλα έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που δικαιώνει και τις δυο ομάδες.  

πηγή-in.gr και ert.gr

«Τιμωρία σε όσους ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας»

 Για την αναγκαιότητα να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών από κυβερνητικά στελέχη, για τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Αίσθηση προκάλεσε όμως και η δήλωση του υπουργού ότι «οποιοδήποτε νέα συζήτηση για νέα μέτρα θα είναι εγκληματική».

πηγή-skai.gr

Κόσμος - Εκλογές εν μέσω εκρήξεων στο Ιράκ

Εικοσιτέσσερις νεκροί και 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ, όπου διεξάγονται βουλευτικές εκλογές.

πηγή-protothema.gr

Μάρτης γδάρτης...

Το άλλο του πρόσωπο μας δείχνει ο Μάρτης επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση που τον θέλει και γδάρτη. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα και με τα φαινόμενα  κατά τόπους να είναι έντονα. Ειδικότερα προβλέπει βροχές και καταιγίδες στα νότια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, ακόμα και στην Πάρνηθα, καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Ήδη απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Λάρισας και Ροδόπης.

πηγή-ert.gr

Γερμανική συγγνώμη για τα προσβλητικά δημοσιεύματα

Επιστολή με την οποία εκφράζει τη συγνώμη του για τα προσβλητικά δημοσιεύματα απέστειλε ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, με αποδέκτη τον ομόλογό του της Ελληνικής Βουλής, Φίλλιπο Πετσάλνικο. Όπως αναφέρει στην επιστολή του «ορισμένα προκλητικά σχόλια γερμανικών ΜΜΕ δεν θα είχαν γραφτεί, ούτε και ορισμένες απαιτήσεις Γερμανών πολιτικών για αλλαγή πλεύσης θα είχαν διατυπωθεί, εάν επρόκειτο για τους Γερμανούς ψηφοφόρους με το δεκαπλάσιο ΑΕΠ και επιβάλλονταν ανάλογα μέτρα περικοπών της τάξης των 50 δισ. ευρώ». Ο κ. Λάμερτ κάνει, τέλος, λόγο για «σοβαρότητα» και «θάρρος» που επέδειξαν οι Έλληνες πολιτικοί στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονταν για χρόνια.

πηγή-zougla online.gr

Ν. Σαρκοζί: Στο πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία

Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γαλλίας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι. Η Ελλάδα έκανε αυτό ακριβώς που της ζήτησε η Ε.Ε., τόνισε ο κ. Σαρκοζί και πρόσθεσε πως η χώρα μας δεν χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση. H Eλλάδα, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, δρα με αποφασιστικότητα και σταθερότητα και χαιρέτισε το κουράγιο που επιδεικνύει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνει στη χώρα μας.

πηγή-naftemporiki.gr

ΑΠΟΨΗ

Οι κακές Κασσάνδρες επαληθεύτηκαν λοιπόν… Νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών ατασθαλιών της χώρας μας, για άλλους θετικά και για άλλους αρνητικά. «Πάλι τα κορόιδα θα την πληρώσουν» είπε ο αρχισυνδικαλιστής και πρόεδρος της ΓΣΕΕ  Γιάννης Παναγόπουλος. Αν δούμε όλη την ιστορία από την αρχή, θα καταλάβουμε ότι η ανικανότητα των δήθεν πολιτικών μας προσώπων είναι πλέον φανερή. Λες και ο Πρωθυπουργός κύριος Γ. Παπανδρέου ανήκει σε κάποιο νέο συγκρότημα που ξεκίνησε την περιοδεία του για την διαφήμιση του έργου του. Γερμανία, Γαλλία και τέλος Η.Π.Α είναι μάλλον η αρχή της περιοδείας, και αν δεν γυρίσει με αρκετές εισπράξεις μάλλον θα αναζητήσει την επιτυχία σε χώρες της ανατολής.

Είναι κρίμα για τον ελληνικό λαό να δυσφημίζεται τόσο πολύ η εικόνα της χώρας τους, και για μία ακόμη φορά να φαινόμαστε σαν το καρκίνωμα της Ευρώπης. Να μου πείτε έχουν δίκιο οι Γερμανοί να λένε « εμείς βγαίνουμε στην σύνταξη στα 67, οι Έλληνες γιατί στα 63;» Ναι κύριοι της Γερμανίας εμείς δεν έχουμε την βιομηχανική ανάπτυξη, ούτε και τα αποθέματα χρυσού που διαθέτετε εσείς. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που με «ανοιχτές αγκάλες» σας υποδεχόμαστε τα καλοκαίρια σας, και σας ρουφάμε το αίμα. Εσείς δουλεύετε έντεκα μήνες το χρόνο για να έρθετε στην Ελλάδα, και κόποι μιας χρονιάς εξατμίζονται σε διάστημα ενός μήνα. Κύριοι της Ευρώπης δεν μπορείτε να τα βάλετε με την ΜΙΚΡΗ αλλά τυχερή Ελλάδα. Η γεωγραφική της θέση είναι αυτή που την κάνει δυνατή και υπολογίσιμη. Και μην μου πείτε «φίλοι μας Γερμανοί» ότι τόσα χρόνια που δίνατε οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα, δεν ξέρατε την ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας τους. Αλλά βλέπεται η δικιά σας ανικανότητα μας έφερε όλους εδώ. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα δεν έχει μια δυνατή φωνή υπεράσπισης στο εξωτερικό. Όλες οι πολιτικές φωνές μας «διαμαρτύρονται» μόνο στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και όταν έρθει η ώρα να απαντήσουν στα ξένα ΜΜΕ ή σε πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης, τότε βάζουν την ουρά τους κάτω από τα σκέλια και σκύβουν το κεφάλι. Παράδειγμα; Αν είδατε την συνάντηση Παπανδρέου Μέρκελ θα πρέπει να ακούσατε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό  την λέξη «ευχαριστώ» αρκετές φορές . «Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς τον γενναίο από μακριά» είχε πει ο αρχαίος μυθοποιός Αίσωπος πριν από πάρα πολλούς αιώνες, αλλά μάλλον και σήμερα να ζούσε το ίδιο ακριβώς θα έλεγε.

Τουρκία: Την καταδίκασαν να γράψει τον τουρκικό εθνικό ύμνο


Δημοφιλής τραγουδίστρια στην Τουρκία καταδικάστηκε να γράψει ως τιμωρία τον εθνικό ύμνο μαζί με μια πεντασέλιδη κριτική επί αυτού. Ο λόγος, σύμφωνα με δικαστήριο της χώρας, είναι ότι διέπραξε ιστορικά και εθνικά ατοπήματα σε συναυλία της.
Την Ντεμέτ Ακαλίν μήνυσαν επτά επιχειρηματίας από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ, της οποίας ο πληθυσμός είναι κατά πλειοψηφία κουρδικής καταγωγής.
Η ποπ σταρ, σύμφωνα με τις κατηγορίες, πραγματοποίησε απρεπή σχόλια σε μία προσπάθεια να ζωντανέψει το ακροατήριο κατά τη διάρκεια συναυλίας της.

πηγή-enet.gr

Οι James live σε Αθήνα και Πάτρα

Ίσως το πιο αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, κάτι που αποδεικνύεται από την τεράστια επιτυχία που έχουν οι συναυλίες τους. Οι James επιστρέφουν στα γνωστά λημέρια τους για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Πάτρα  Το συγκρότημα που έχει καταφέρει να κόψει 50.000 εισιτήρια μέσα σε τρία χρόνια, μόνο στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, κάτι που σημειώνει το δελτίο τύπο, είναι κάτι που λέει πολλά. Στην Αθήνα θα εμφανιστούν στο κλειστό του Tae Kwon Do  την Πρωτομαγιά και στην Πάτρα μία μέρα νωρίτερα. Πληροφορίες για το κοινό: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 – 17.00)

πηγή-protothema.gr


Άνθιμος εναντίον "Ράδιο Αρβύλα"



Έξαλλος έγινε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, με το βίντεο που έπαιξε στη εκπομπή του ΑΝΤ1 “Ράδιο Αρβύλα”, βίντεο που τον παρομοιάζει ως... “Batmanthimo” - υπερασπιστή της ορθοδοξίας και κατακρίνει τις απόψεις του για την εκκλησιαστική περιουσία και τους μετανάστες.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=52041

Θύμα τροχαίου 9 μηνών λυκάκι στη Φλώρινα

Οι αρκούδες βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, αλλά τα τροχαία με θύματα προστατευόμενα άγρια θηλαστικά δεν σταμάτησαν στη Δυτική Μακεδονία.

Ενα λυκάκι 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στην εθνική οδό Αμυνταίου - Φλώρινας, δύο μήνες μετά τον θάνατο άλλου ενός μέλους της ίδιας αγέλης, ενός ενήλικου αρσενικού λύκου, στο ίδιο τμήμα του οδικού άξονα, που δεν διαθέτει καμία περίφραξη παρόλο που πρόκειται για εθνική οδό.

πηγή-ethnos.gr

Βρέθηκε η "μαθηματική φόρμουλα" για τον τέλειο γάμο;

Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%!) από αυτόν. Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος "μαθηματικής φόρμουλας" για τον τέλειο γάμο. Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό "European Journal of Operational Research", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ". Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης (συμβαδίζει πάντως με τη "συνταγή" ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη…

πηγή-ana-mpa.gr

Διαφήμιση αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες

Ξεκίνησε η διαφήμιση αγροτικών προϊόντων μας σε Τρίτες χώρες. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε αποφάσεις για προώθηση των προϊόντων μας σε χώρες εκτός ΕΕ. Η πρώτη απόφαση αφορά τριετές πρόγραμμα προώθησης βιολογικών προϊόντων σε Ρωσία, Νορβηγία, Αραβικά Εμιράτα, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σύμβαση αφορά προωθητικές ενέργειες για κονσέρβες φρούτων σε Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία και Αργεντινή, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ.

πηγή-ana-mpa.gr

Το αυτοκίνητο των 3.000 € και… ηλεκτρικό

Το Tata Nano που έγινε παγκοσμίως γνωστό ως το αυτοκίνητο των 3.000 ευρώ εξελίσσεται συνεχώς και όπως πάει, αν ποτέ κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη σίγουρα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης. Σε κάθε περίπτωση μία νέα έκδοση που εμφανίστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης έκλεψε την παράσταση και έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται τους στόχους της εν λόγω εταιρείας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το Nano με ηλεκτροκινητήρα που φέρει την ονομασία EV (Electric Vehicle).

πηγή-zougla online.gr

Επιβεβαιώνεται η θεωρία της πρόσκρουσης για την εξαφάνιση των δεινόσαυρων

Η πρόσκρουση ενός αστεροειδή διαμέτρου περίπου 15 χιλιομέτρων στην περιοχή του σημερινού Μεξικού παραμένει η επικρατέστερη θεωρία για την εξαφάνιση των δεινόσαυρων, καταλήγει διεθνής ομάδα κορυφαίων ειδικών, έπειτα από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τα τελευταία 20 χρόνια. Η θεωρία της πρόσκρουσης για το τέλος της κυριαρχίας των ερπετών, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, προτάθηκε για πρώτη φορά το 1980 από τον Αμερικανό φυσικό Λούις Αλβαρεζ και τον γιό του Ουόλτερ. Ίχνη του πιθανού κρατήρα βρέθηκαν αργότερα στο Τσισουλούμπ του Μεξικού, και η ιδέα κέρδισε την αποδοχή των περισσότερων επιστημόνων. Αλλοι όμως επέμεναν ότι η εξάλειψη των δεινοσαύρων προκλήθηκε από τις ηφαιστειακές εκρήξεις του Ντεκάν στην Ινδία, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο χρόνια και απελευθέρωσαν αρκετή λάβα για να γεμίσουν δύο φορές τη Μαύρη Θάλασσα. Τώρα, διεθνής ομάδα 41 κορυφαίων παλαιοντολόγων, γεωχημικών, κλιματολόγων, ιζηματολόγων και γεωφυσικών αναφέρει στο περιοδικό Science ότι η θεωρία του Ντεκάν δεν μπορεί να ευσταθεί.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113405&lngDtrID=252

Γ. Καρατζαφέρης: Η εσωτερική φαγωμάρα μας έλειπε

Τον προβληματισμό του για τα συγκρουσιακά φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα δύο μεγάλα κόμματα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, εκτιμώντας πως η «εσωτερική φαγωμάρα» θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετους κινδύνους τη χώρα.

«Όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς την οικογένεια σου, τότε αύριο δεν μπορείς να υπερασπιστείς και την πατρίδα.

πηγή-naftemporiki.gr

Ερχεται το νέο, ηλεκτρονικό σχολείο

 Της Μάρνυ Παπαματθαίου

Νέο εξεταστικό σύστημα θα εφαρμοστεί τη σχολική χρονιά 2013- 2014, με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας αντικαθίσταται από «τράπεζα θεμάτων», την οποία θα ανανεώνουν τακτικά εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτήν θα βγαίνουν κάθε χρόνο τα θέματα στα οποία θα διαγωνίζονται οι υποψήφιοι. Τα πανεπιστήμια θα έχουν ενεργή παρουσία και στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στα προγράμματά τους.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=318486&dt=05/03/2010

Βγήκε από τη μονάδα εμφραγμάτων ο Μανόλης Γλέζος

Στην Α' Καρδιολογική Κλινική του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται πλέον ο Μανώλης Γλέζος, καθώς μετά τη βελτίωση της υγείας του εξήλθε από τη μονάδα εμφραγμάτων. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας. Εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ, ο 88χρονος Μανώλης Γλέζος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και υψηλή πίεση.

πηγή-tvxs.gr

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας τιμούν την ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη πραγματοποιεί το παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), προβάλλοντας μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες, που έμειναν μοναδικές για την ερμηνεία της αξέχαστης ελληνίδας ηθοποιού. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου στην κινηματογραφική αίθουσα του ΕΙΠ Αλεξανδρείας, με την "Στέλλα" του Μ. Κακογιάννη. Ακολουθούν τρεις ταινίες που σκηνοθέτησε ο σύντροφος της ζωής της, Ζυλ Ντασσέν, "Ποτέ την Κυριακή" (17 Μαρτίου), η "Φαίδρα" (24 Μαρτίου) και "Τοπ Καπί" (στις 31 Μαρτίου).
Το κινηματογραφικό αφιέρωμα του ΕΙΠ Αλεξανδρείας στη Μελίνα Μερκούρη θα ολοκληρωθεί στις 14 Απριλίου με την προβολή της ταινίας "Το πορτρέτο της Μελίνας Μερκούρη" σε σκηνοθεσία Λάζλο Χάκμαν.

πηγή-ana-mpa.gr

Αυτόματοι υπότιτλοι στα εκατομμύρια βίντεο του YouTube

Το YouTube ανακοίνωσε ότι πλέον τα εκατομμύρια βίντεο που φιλοξενεί, θα αποκτήσουν αυτόματους υπότιτλους, κάτι που θα τα καταστήσει πιο προσβάσιμα σε κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής. Η εταιρία, που ανήκει στη Google, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της, η οποία βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, αποτελεί του μεγαλύτερο online πείραμα του είδους του στον κόσμο.

πηγή-enet.gr

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Δράμας  Ερυθρός

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot - Ωρίμανση σε βαρέλι

Προσωπικότητα: Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα, δείγμα μακρόχρονης παλαίωσης, δυνατό σώμα και πλούσια επίγευση. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, εξωτικά μπαχαρικά με πλούσιες βελούδινες ταννίνες.

Βρέθηκαν σωματίδια «αρχαίου» μετεωρίτη στην Ανταρκτική

Η ανακάλυψη μικροσκοπικών σωματιδίων μετεωρίτη και στρώματος «εξωγήινης» σκόνης που βρέθηκε στην Ανταρκτική,  αποδεικνύει ότι κάποιος μετεωρίτης εξερράγη στην περιοχή πριν από χιλιάδες χρόνια. Η έρευνα Βρετανών και Ιταλών επιστημόνων, βασίστηκε σε σωματίδια που βρέθηκαν στα «Transantarctic Mountains» και τη σκόνη που εντοπίστηκε σε δύο πυρήνες πάγου στην Ανταρκτική. Πρόκειται για θραύση στον αέρα, κατά την οποία ο μεγάλος «βράχος» δεν έφτασε ως το έδαφος, αλλά εξερράγη στην ατμόσφαιρα. Τα συντρίμμια συμπεριλαμβάνουν μικρο-μετεωρίτες και μικροσκοπικά σωματίδια που ονομάζονται «spherules». Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα μικρά αυτά σώματα της ύλης, ήταν τα αποτελέσματα της έκρηξης μετεωρίτη, εξαιτίας της υπερθέρμανσής του, καθώς κινούνταν στην ατμόσφαιρα. Η ηλικία του υλικού του μετεωρίτη που έφθασε στη γη, χρονολογείται σε τουλάχιστον 480.000 έτη.

πηγή-zougla online.gr

Διαδίκτυο: Η πρόταση των Γερμανών να πουλήσει η Ελλάδα μερικά νησιά, έχει βάλει φωτιά στα διεθνή forum

Οι συζητήσεις έχουν ανάψει: Αρκεί κανείς να "γκουγκλάρει" την ερώτηση  "να πουλήσει η Ελλάδα μερικά νησιά για να ξεχρεώσει;" και θα βρεθεί μέσα σε ένα απίστευτο κυκεώνα, συζητήσεων, γνωμών, χιούμορ -και μάλιστα ανώτερου του γερμανικού-, αναλύσεων, πολεμικής, ότι μπορείς να φανταστείς.
Το γεγονός είναι ότι το Παγκόσμιο Χωριό μεταξύ σοβαρού και αστείου, έχει βαλθεί να διαλέγει ελληνικά νησιά, να κάνει ανταλλαγές, να θυμάται ιστορίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να γελάει, να τσαντίζεται και να τσακώνεται με κάποιους που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του και που μάλλον δεν θα δει και ποτέ. Σε πολλά forum, οι αμερικανοί, αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευρηματικοί.
Ένας καταιγισμός από αντιπροτάσεις στους Γερμανούς που πάνω κάτω λένε τα εξής:

"Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι ελάτε σε μας. Πουλάμε την Καλλιφόρνια. Είναι το ίδιο ηλιόλουστη με την Ελλάδα, έχει την ίδια διαφθορά, χρωστάει τα ίδια λεφτά".

Διαβάστε περισσότερα - http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=3160&catid=14

Όσοι σκέφτονται το μέλλον, γέρνουν (κυριολεκτικά) προς τα εμπρός!

Η θεωρία της σχετικότητας του «Αϊνστάιν», η οποία αποδεικνύει ότι ο χρόνος και χώρος δεν είναι ξεχωριστοί, αλλά αποτελούν την αλληλεξαρτημένη ενότητα του χωροχρόνου, δεν ισχύει μόνο στην φυσική, όπως φαίνεται, αλλά και στο νου μας. Απλώς και μόνο η σκέψη του παρελθόντος ή του μέλλοντος είναι αρκετή για να κάνει έναν άνθρωπο, ασυναίσθητα, να κινήσει το σώμα του προς τα πίσω ή προς τα εμπρός αντίστοιχα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η νέα έρευνα αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι όταν σκεφτόμαστε τον χρόνο, κινούμε και το σώμα μας στον χώρο. Με άλλα λόγια, η αφηρημένη σκέψη, το νοητικό «ταξίδι» στον χρόνο, έχει την υποσυνείδητη δύναμη να κινεί ανάλογα το σώμα ή, εναλλακτικά, το σώμα μας έχει τη δική του «χωροχρονική» γλώσσα. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία υπό τον Λίντεν Μάιλς και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Live Science και τους N.Y Times.

Διαβάστε περισσότερα - http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_19/02/2010_324655

Ήξερες ότι...

Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666.

Το τέρας του Λοχ Νες

Εδώ και περίπου 70 χρόνια η λίμνη του Λοχ Νες, βόρεια της Σκοτίας, κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό ή... ένα τουριστικό τρικ. Ήδη, από τον 6ο αιώνα θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά. Οι πιο «μαζικές» μαρτυρίες, όμως, που υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός τέρατος, της «Νέσι», αρχίζουν τον Ιούλιο του 1933. Τότε, το αυτοκίνητο του ζεύγους Σπάισερ, που κινείτο σε δρόμο κοντά στη λίμνη, μόλις και κατάφερε να αποφύγει ένα μεγάλο, γλιστερό και με τεράστια ουρά ζώο, που εξαφανίστηκε στα λασπωμένα νερά. Τα επόμενα χρόνια οι μαρτυρίες και οι υποθαλάσσιες φωτογραφίες, που παρουσιάζουν ένα καφεπράσινο ον, σαν τεράστιο φίδι, με δύο καμπούρες και μεγάλη ουρά, πληθαίνουν. Αυτές οι μαρτυρίες ανοίγουν το δρόμο σε λεπτομερείς επιστημονικές έρευνες. Τα αποτελέσματα των ερευνών, εκτός από τον εντοπισμό πολλών υποθαλάσσιων σπηλαίων, δεν απέδειξαν ούτε απέκλεισαν την ύπαρξη της «Νέσι». Οι θεωρίες για το τι ακριβώς είναι η «Νέσι» ήταν πολλές, αλλά σύμφωνα με την πιο επικρατούσα, πρόκειται για ένα θαλάσσιο ερπετό -παρόμοιο με αυτά που εξαφανίστηκαν πριν 60 με 70 εκατομμύρια χρόνια- το οποίο απομονώθηκε στα νερά της λίμνης όταν αυτή έπαψε να συνδέεται με τη θάλασσα. Η «Νέσι», πάντως, παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους, αλλά ωσότου υπάρξει σαφής επιστημονική απόδειξη και καταγραφή της, η μορφή της θα συνεχίσει να «εμφανίζεται» σε μπλουζάκια, φλιτζάνια, τσάντες, κουκλάκια και ό,τι άλλο μπορεί να πωληθεί.

πηγή-sansimera.gr

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 12% διαφορά από την ΝΔ

Φταίνε όλοι»: αυτή είναι η άποψη που έχει παγιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που δημοσιεύει σήμερα ο "Τύπος της Κυριακής". Για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ακράδαντα ότι οι ευθύνες βαρύνουν και τα δύο κόμματα εξουσίας. Και απαντούν με ένα απόλυτο 90%. Η ψαλίδα παραμένει στα ποσοστά του 12%, αλλά με το ΠΑΣΟΚ να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, 31%, και τη Ν.Δ. να αγγίζει το 19%, ποσοστό που ερμηνεύεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως λογικό επόμενο μιας μεγάλης εκλογικής ήττας και μιας νέας ηγεσίας που χτίζει τώρα τις ισορροπίες της. Το ΚΚΕ χωρίς διακυμάνσεις, στο 7%, ο ΛΑΟΣ να κρατά τα ποσοστά του, 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και οι αναποφάσιστοι να φτάνουν στο 20%.


πηγή-hbnews.gr

Αποστάσεις Σαμαρά από υπουργούς Καραμανλή

Οι αποστάσεις που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, έδωσαν το έναυσμα σε πολλά στελέχη της ΝΔ να μιλήσουν πλέον ανοιχτά για λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης 5ετίας. Η φράση του "δεν χρωστάω σε κανέναν" προκάλεσε ποικίλα σχόλια και στο περιβάλλον Καραμανλή ο οποίος συναντήθηκε - για πρώτη φορά μετά απο τις εκλογές - με την Ντόρα Μπακογιάννη σε μία προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/34070-apostaseis-samara-apo-ypourgous-karamanli

Κατάργηση του 14ου μισθού στους ιδιώτες

Την κατάργηση του ενός εκ των 14 μισθών στον ιδιωτικό τομέα από το φθινόπωρο είναι υποχρεωμένη να  εφαρμόσει η κυβέρνηση, καθώς η απαίτηση της Κομισιόν για σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα καθίσταται δεσμευτική από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563661&ct=1

Βαριά ονόματα στοχεύει το ΣΔΟΕ

Βαριά ονόματα φοροφυγάδων, που οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, έχουν μπει στο στόχαστρο Δικαιοσύνης και ΥΠΕΕ (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων), που έχουν ξεκινήσει έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, αλλά και για να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όσους αποκρύπτουν εισοδήματα, καθώς η φοροδιαφυγή είναι αδίκημα, και μάλιστα κακούργημα, όταν το ποσό υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=10541007

Αναγκαία αλλά άδικα χαρακτηρίζουν τα μέτρα οι πολίτες

Αναγκαία, αλλά συνάμα «άδικα και σκληρά», χαρακτηρίζουν οι πολίτες τα νέα μέτρα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, σημειώνοντας πως «πλήττουν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα». Όπως εκτιμούν, στα επόμενα χρόνια, οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1786297

Χιονίζει στην Κοζάνη

«Αρωμα» παραίτησης στην κυβέρνηση μετά την επίθεση Παπουτσή στον Φ.Σαχινίδη

Η επίθεση που δέχθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, φαίνεται ότι οδήγησε τον πρώτο στην απόφαση να υποβάλει παραίτηση. «Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός;» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπουτσής στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Φ. Σαχινίδη.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113590

Στα «σκαριά» η 5η συνέχεια του Iντιάνα Τζόουνς

Ο Χάρισον Φόρντ επιβεβαίωσε τη φημολογία σε συνέντευξή του στο BBC 

Mπορεί το τέταρτο φιλμ του θρυλικού Ιντιάνα Τζόουνς να μην... πολυενθουσίασε τους συνεφίλ, εντούτοις οι Χάρισον Φόρντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας ετοιμάζονται ήδη να «πάρουν το αίμα τους πίσω». Κι αυτό, γιατί όπως επιβεβαίωσε ο Χάρισον Φορντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, η 5η συνέχεια του Ιντιάνα Τζόουνς είναι ήδη στα «σκαριά».

πηγή-skai.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Σήμερα η συνάντηση Σαρκοζί - Παπανδρέου

Στις 6 το απόγευμα θα περάσει το κατώφλι του γαλλικού προεδρικού μεγάρου στα Ηλύσια Πεδία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την κρίσιμη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί. Ο κ. Παπανδρέου συναντά τον Γάλλο πρόεδρο που 24 ώρες νωρίτερα φάνηκε να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, λέγοντας ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στο ευρώ.

πηγή-zougla online.gr

Να επαναστατήσει η «κοινή λογική»

Tου Χρήστου Γιανναρά

Διαβάστε - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_114_07/03/2010_393359

Υπερήλικη ομογενής προσφέρει τις οικονομίες της για την Ελλάδα

Μία 88χρονη γυναίκα από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σε λογαριασμό υπέρ της στήριξης της ελληνικής οικονομίας όλες τις αποταμιεύσεις της. Η διακεκριμένη κοινωνιολόγος Ντόροθι Μπάκλαντ, αποτελεί ενεργό μέλος της ομογένειας εδώ και δεκαετίες με ισχυρή φιλανθρωπική δράση. Όπως δήλωσε, προκαλώντας τη συγκίνηση των Ελλήνων της Αυστραλίας, "όλοι οι ομογενείς, πλούσιοι και φτωχοί πρέπει να προσφέρουν το κατά δύναμη για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις δύσκολες στιγμές, που διανύει".

πηγή-protothema.gr