Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δεκάδες παράνομες χωματερές στον Αλιάκμονα

Ξεπερνούν τις 30 οι παράνομες χωματερές κατά μήκος του ποταμού Αλιάκμονα στην βόρεια Ελλάδα, καταδεικνύει έρευνα οικολογικών οργανώσεων στην Ημαθία.  Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει από μια συγκεκριμένη χωματερή που ρυπαίνει πέρα από τον ποταμό και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Μεξικό: Εορτασμοί για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας

Με μια φαντασμαγορική γιορτή, το Μεξικό γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα που κατέληξε στην ανεξαρτησία της χώρας από τους Ισπανούς. Αφήνοντας στην άκρη τις έγνοιες για την οικονομική κρίση και τους φόβους για πιθανές επιθέσεις από καρτέλ ναρκωτικών, δεκάδες χιλιάδες Μεξικανοί συμμετείχαν στο μεγάλο πάρτι γενεθλίων της χώρας τους.

Γάλλοι οι νέοι γκουρού της ελληνικής κυβέρνησης, από τη Le Figaro

«Τα νέα ινδάλματα» της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι άλλα από τους Γάλλους Matthieu Pigasse, τραπεζίτης, Daniel Cohen, οικονομολόγος, Baudouin Prot, γενικός διευθυντής BNP Paribas και ο οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν Jacques Attali, υποστηρίζει χθεσινό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro που υπογράφει η Αλεξία Κεφαλά.

Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση

Ο Αντώνης Σαμαράς στη "Μακεδονία". "Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος των λουκέτων και της ανεργίας". Ακόμη σκληρότερα μέτρα θα έρθουν αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ερμηνευτεί ως επιδοκιμασία των επιλογών της κυβέρνησης, εκτιμά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας τον εκλογικό πήχη πολύ ψηλά για το κόμμα του:

Εικόνες του κόσμου

Φωσφορούχα ψάρια, γενετικώς τροποποιημένα, κατασκεύασε εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Ταϊβάν, με σκοπό να τα προωθήσει στο εμπόριο. Τα μεταλλαγμένα αγγελόψαρα του γένους Pterophyllum είναι τα μεγαλύτερα φωσφορούχα ψάρια και το συγκεκριμένο υβρίδιο μπορεί να ζευγαρώσει και να αναπαραχθεί.

πηγή-ethnos.gr

Το τέλος των... αντιβιοτικών

Τα αντιβιοτικά χάνουν τη «μάχη» με τα μικρόβια και δεν αποκλείεται να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην εποχή που απλές λοιμώξεις οδηγούσαν στο θάνατο! Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι η υπερκατανάλωση και η κακή χρήση των αντιβιοτικών οδηγούν στη σταδιακή αχρήστευσή τους, εξαιτίας της αντοχής που αναπτύσσουν τα μικρόβια σε αυτά.

Ήξερες ότι...

Την εποχή της παντοδυναμίας της Σπάρτης, το 400 π.Χ., υπήρχαν 25.000 μόνιμοι κάτοικοι και 500.000 σκλάβοι!

πηγή-sansimera.gr

Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στο Λονδίνο;

Δυο ρήγματα ανησυχούν τους μετεωρολόγους οι οποίοι ευθέως μιλούν για μεγάλο σεισμό στην βρετανική πρωτεύουσα. Ο σεισμολόγος Ρότζερ Μάσον από το British Geological Survey στο Edinburgh το λέει ανοιχτά: "Επίκειται μεγάλος σεισμός στο Λονδίνο!"

Νέος χάρτης της Σελήνης προβληματίζει για το βίαιο παρελθόν της Γης

Ένας νέος, πιο πλήρης από ποτέ, τοπογραφικός χάρτης των μεγάλων σεληνιακών κρατήρων, που δημιούργησαν αμερικανοί επιστήμονες με βάση τα νέα στοιχεία του σκάφους Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), έρχεται να αναζωπυρώσει μια χρονίζουσα επιστημονική διαμάχη σχετικά με το κατά πόσο ο δορυφόρος της Γης...

Αύξηση 0,3% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

Αύξηση 0,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (από πλοία 100 κόρων και άνω) σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Μείωση θανάτων από τροχαία

Το φιλόδοξο- τότε- πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ευρώπη το 2001, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2009 για τη μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, μέσα από μέτρα και δράσεις που αφορούσαν την κυκλοφοριακή παιδεία των οδηγών...

Άξελ Βέμπερ: «Καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα χρεοκοπήσει»

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει εξαίρεση», τονίζει ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «σημαντική επιτυχία» του προγράμματος. Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Άξελ Βέμπερ απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή άλλης χώρας της Ευρωζώνης.

10 τρόποι για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.. για τα ζώα

1. Συμβάλετε στη μείωση του υπερπληθυσμού των ζώων

Το πρόβλημα:

Κάθε χρόνο, χιλιάδες αδέσποτα πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους επειδή δεν υπάρχουν ή δεν βρίσκονται αρκετά σπίτια για αυτά. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από αυτούς που εγκαταλείπουν τα οικόσιτα ζώα τους και από τα pet shop, που πουλάνε ζώα, και που τα αγοράζουν από τα γνωστά puppy mills, βάζοντας το κέρδος πάνω από την ευημερία των ζώων.

Λήψη μέτρων για τους «ξένους εισβολείς» ζητούν οι επιστήμονες

Τη θέσπιση νομοθεσίας και την άμεση λήψη μέτρων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης  ζητούν κορυφαίοι επιστήμονες, ώστε να καταπολεμηθεί η εισβολή ξενικών ειδών στα οικοσυστήματα της Ευρώπης.

Βία στα γήπεδα: της κάνανε μπου!

Του Άλκη Γαλδαδά από το protagon.gr

Το πρόβλημα που ονομάζεται «βία στα γήπεδα», άλυτο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και είκοσι χρόνια, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα το έχουν «λύσει» ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής μαζί με τον κ. Γερουλάνο, ο προηγούμενος Υφυπουργός Προ(στασίας του) Πο(λίτη), κ. Βούγιας, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π., ο τωρινός Υφυπουργός κ. Νικητιάδης και τώρα ανακατεύτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κριτική στο Facebook φέρνει το Diaspora

Προγραμματιστές έχουν ήδη πάρει την πρώτη γεύση τους από μια νέα κοινότητα που φιλοδοξεί να είναι μια εναλλακτική επιλογή απέναντι στο Facebook. Το diaspora αυτοχαρακτηρίζεται ως ένα προσωπικά ελεγχόμενο κοινωνικό δίκτυο που αναγνωρίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Διασυρμός χωρίς τέλος για τον κ. Καραμανλή

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Μετά την «έκρηξη» της συμβολαιογράφου κ. Πελέκη, συζύγου του πρώην υπουργού κ. Βουλγαράκη, στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου επιδεινώθηκε δραματικά η πολιτική θέση του κ. Καραμανλή.

26.000 ευρώ οι καταθέσεις και τα αξιόγραφαγια κάθε Ελληνα

Στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων βρίσκονται οι Ελληνες, ασφαλώς πιο πίσω από τους Ελβετούς ή τους Αμερικανούς, αλλά και πολύ πιο μπροστά από διάφορους θαυμαστούς «αναδυόμενους», Κινέζους, Ρώσους κ.λπ., και μόλις 6 θέσεις μετά τους Γερμανούς, που έρχονται 16οι!

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα ΟΑΕΔ

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα ακόλουθα προγράμματα:

«Ανησυχία» ΟΗΕ για τη ρατσιστική βία στην Αθήνα

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Αθήνα, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία. Σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρεται στην περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα, όπου «οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής».

Η γελιογραφία της ημέρας

Είκοσι δύο χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στον κόσμο

Ο αριθμός των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο που πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο από το 1990, ωστόσο 22.000 παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά, ανακοίνωσε την Παρασκευή η UNICEF. Τουλάχιστον οι μισοί θάνατοι σημειώνονται σε Ινδία, Νιγηρία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Πακιστάν και Κίνα.

Στον αέρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση

Στα χέρια στελεχών της τριμερούς θα σταλούν για έλεγχο τα πεπραγμένα της ΕΡΤ τους τελευταίους μήνες. Θα ελεγχθεί η οικονομική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και ο τρόπος διαχείρισης από το υπάρχον διοικητικό σχήμα.

Εισαγγελική έρευνα για το πραξικόπημα του '80 στην Τουρκία

Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους του πραξικοπήματος στην Τουρκία το 1980, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα Milliyet. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την τουρκική εφημερίδα, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για το ρόλο του...

500αράκι by Ferrari για Αλόνσο και Μάσα

Στο περιθώριο του Ιταλικού GP οι πιλότοι της Ferrari Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα παρέλαβαν δύο ABARTH 695 Tributo Ferrari.
Η παράδοση έγινε μέσα στο πάρκο της Μόντσα στον περιβάλλοντα χώρο της θρυλικής Villa Reale την πρώτη μέρα του Ιταλικού GP. Μάλιστα οι πιλότοι της Ferrari κυκλοφορούσαν με τα εν λόγω αυτοκίνητα στο πάρκο της Μόντσα