Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το Prison break έγινε Video game

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer, του παιχνιδιού που βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά “Prison Break”,.

Το παιχνίδι λέγεται “Prison Break: The Cospiracy”. Αναλαμβάνετε το ρόλο ενός πράκτορα της “Εταιρείας” που έχει αποστολή να μπει στις Κρατικές Φυλακές του "Fox River" και να ανακαλύψει γιατί ο Michael Scofield λήστεψε την τράπεζα. Το σενάριο βασίζεται στο αντίστοιχο της τηλεοπτικής σειράς, αλλά αλλάζει την οπτική του γωνία. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις για τα PC, Xbox 360 και Playstation 3 στις 19 Μαρτίου.

πηγή-NewsIt.gr

«Συγγνώμη» της Montblanc για την πένα πολυτελείας του Γκάντι


Την αντίδραση των ινδικών Αρχών προκάλεσε το λανσάρισμα από τη διεθνώς γνωστή εταιρεία κατασκευής πολυτελούς γραφικής ύλης, Montblanc, μιας πένας κόστους 24.000 δολαρίων (περίπου 17.600 ευρώ), που δημιουργήθηκε προς τιμή του μεγάλου Ινδού ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι. Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη ότι η εν λόγω πένα παραβιάζει ένα νόμο του 1950, που απαγορεύει την παράνομη και απρεπή χρήση ινδικών εμβλημάτων και ονομάτων. Επίσης, φανατικοί θαυμαστές του έργου και της ζωής του Μαχάτμα Γκάντι, υποστήριξαν ότι η πολυτελής πένα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το χαμηλό προφίλ, τη λιτότητα και τον ασκητισμό που χαρακτήριζε τον μεγάλο ηγέτη. Η Montblanc απολογήθηκε δημοσίως προς την Ινδία για την αναστάτωση που δημιούργησε η νέα της πένα και δεσμεύτηκε να αναστείλει την πώλησή της μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα από τις ινδικές δικαστικές Αρχές. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 241 πένες που αντιπροσωπεύουν τα αντίστοιχα μίλια που περπάτησε ο Γκάντι στη μεγάλη του περιοδεία το 1930 ενάντια στη φορολόγηση του αλατιού. Οι 42 από τις 70 πένες που προορίζονταν για την Ινδία έχουν ήδη πωληθεί από τον Οκτώβριο, οπότε και λανσαρίστηκε η «πένα Γκάντι».

πηγή-Zougla online.gr

Τοπικά νέα - Επιχείρηση «το κλείσιμο της λακκούβας»

Συνεργεία του δήμου Πτολεμαΐδας πρόκειται να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των δρόμων από τις λακκούβες. Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης εντοπίστηκαν λακκούβες που είχαν δημιουργήσει οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ και ΔΕΤΗΠ (επιχείρηση Τηλεθέρμανσης) αλλά και άλλες που οφείλονται στη χρήση των οδών από βαρέα οχήματα και τις βροχοπτώσεις του χειμώνα. Οι εργασίες θα γίνουν σε σημεία που προέκυψαν από την καταγραφή των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και από τις υποδείξεις πολιτών. Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε πως η αποκατάσταση των δρόμων είναι μια συνεχής μάχη, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή, λόγω του καιρού. Σημείωσε, τέλος, ότι οι πολίτες μπορούν μέσα στις επόμενες 9-10 μέρες να τηλεφωνούν στο γραφείο του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, για να υποδεικνύουν σημεία οδών που χρειάζονται αποκατάσταση, στο τηλέφωνο 24630-53355, προκειμένου να κλείσουν όλες οι λακκούβες που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

πηγή-zougla online.gr

Ολυμπιακός - Μπορντό 0 - 1


Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο “Γ. Καραϊσκάκης” από την πρωταθλήτρια Γαλλίας και πλέον έχει μπροστά του ένα βουνό για να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακυρώθηκε κακώς γκολ του Μαρέσκα στις καθυστερήσεις.