Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η ιστορία του τζιν

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/100

Προτεινόμενο κρασι

Τύπος: Τοπικός Οίνος Δράμας  Ροζέ

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Merlot

Προσωπικότητα: Μια Mια ξεχωριστή επιτυχία με αριστοκρατική, ροζέ φορεσιά. H περήφανη καταγωγή του κρασιού αυτού από την καταξιωμένη και πολυδύναμη ποικιλία Cabernet Sauvignon, που ευδοκιμεί εδώ και χρόνια στους αμπελώνες μας, και η ανατροφή του με γνώση και συνέπεια, αντανακλώνται στη ξεχωριστή φρουτώδη γεύση του. Eκχυλίζοντας προσεκτικά το τριανταφυλλί του χρώμα, αναδεικνύονται διακριτικά τα αρωματικά προικιά του περίφημου σταφυλιού που θυμίζουν βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και αγριοφράουλα, κερδίζοντας το θαυμασμό του γευσιγνώστη. Σερβίρεται στους 12° C και συνοδεύει αρμονικά όλες τις λευκές πρωτεΐνες. Ιδιαίτερα, η συνεύρεσή του με κοτόπουλο στη σχάρα οδηγεί σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ζητούν βοήθεια για να "ξεκολλήσουν" από το ίντερνετ


Της Νικολέτας Μπούκα

 45 φοιτητές του ΑΠΘ έσπευσαν στον Συμβουλευτικό Σταθμό για βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=51932

Πόσο θα κοστίσει στον καταναλωτή η αύξηση του ΦΠΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνει η Ένωση Ελληνικού Εμπορίου, η επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ, θα βαρύνει κατά 1.000 ευρώ το χρόνο τη μέση ελληνική οικογένεια.

πηγή-hbnews.gr

Δεκάδες πλοία εγκλωβίστηκαν στους πάγους της Βαλτικής

Περισσότερα από 50 πλοία έχουν εγκλωβιστεί σήμερα το βράδυ στα παγωμένα νερά της Βαλτικής θάλασσας, και αναμένεται ότι θα παραμείνουν εκεί για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τις σουηδικές Αρχές.

πηγή-zougla online.gr

ΕΣΗΕΑ: Απεργία 24 ωρών στα Δημόσια ΜΜΕ, στάση εργασίας στα ιδιωτικά

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, αύριο, στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, "απαιτώντας τον σεβασμό στις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%".
Επίσης αποφάσισε 2ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα ενημέρωσης.

πηγή-e-typos.gr

Χτύπησε "κόκκινο" η βενζίνη

Η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη των "27" καταγράφεται στην Ελλάδα

Η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη των "27" καταγράφεται στην Ελλάδα, με τη μέση τιμή να ξεπερνά το 1 ευρω και 37 λεπτά το λίτρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρίου Τιμών η βενζίνη έφτασε μέχρι και το 1,55 ευρώ. Στη δεύτερη θέση η Ολλανδία, με μέση τιμή 1,35 και στην τρίτη η Δανία με 1,34 ευρω.

πηγή-skai.gr

Στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός-«Δε ζητάμε ούτε μια δεκάρα από τους Γερμανούς»

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, όπου θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ενώ στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Στις αποσκευές του ο κ. Παπανδρέου έχει το νέο πακέτο μέτρων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος. "Η Ελλάδα δεν ζητά ούτε μια δεκάρα από τους Γερμανούς φορολογούμενους", δήλωσε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο o Πρωθυπουργός."Τώρα πρέπει να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της", τόνισε την Τετάρτη και προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική πολιτική στήριξη από την Ένωση, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

πηγή-ert.gr

Το σχέδιο για το Νέο Σχολείο

Το συνολικό σχέδιο δράσης για το Νέο Σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «σε αντίθεση με το παρελθόν που κάθε "μεταρρύθμιση" ξεκινούσε με το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ εμείς ξεκινάμε από την βάση - από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο – για να προετοιμάσουμε μια πραγματική αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Πρόσθεσε πως πρόκειται για μια συνολική πολιτική πρόταση που οδηγεί στην υλοποίηση της δέσμευσης για «Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους», μια πρόταση που, όπως ανέφερε, κάνει πράξη το σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» διότι θέτει τον μαθητή στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών.

πηγή-naftemporiki.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Βαθαίνει το «ρήγμα» κυβέρνησης – στρατού στην Τουρκία

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση θεωρείται πως έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Βετζντί Γκιονούλ, και άλλα μέλη της κυβέρνησης αρνήθηκε σήμερα να παραστεί σε μία σημαντική στρατιωτική άσκηση, υπό τη διοίκηση ενός στρατηγού που κατηγορείται για την εμπλοκή του στη συνωμοσία, που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

πηγή-zougla online.gr

Η τηλεόραση τους κόβει την όρεξη για σεξ!..

Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ




Τι και αν στην τηλεόραση βλέπουμε ζευγάρια να φιλιούνται με πάθος, να πέφτουν στο κρεβάτι βγάζοντας με μανία τα ρούχα τους, αιθέριες υπάρξεις να λικνίζονται με το μαγιό τους σε βραδινές εκπομπές και παρουσιάστριες να αναδεικνύουν το αβυσσαλέο ντεκολτέ τους και το πλούσιο στήθος τους… Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην γειτονική Ιταλία από Σεξολογικό Ινστιτούτο και στην οποία μίλησαν 523 ζευγάρια απ’ όλη τη χώρα για να εξετάσουν την επιρροή της TV στη σεξουαλική τους ζωή, όλα καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο… Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά… Οι Ιταλοί άνευ τηλεοράσεως στην κρεβατοκάμαρά τους, συνευρίσκονται ερωτικώς κατά μέσο όρο οκτώ φορές τον μήνα ενώ μόλις κάνουν το λάθος και πάρουν το τηλεκοντρόλ στα χέρια τους, ο μέσος όρος πέφτει στις τέσσερις φορές τον μήνα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=9050

Αξέχαστη μέρα!

- 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας

- 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου

- 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ

0% στις συντάξεις Δημοσίου και ιδιωτ. τομέα

ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%

15% αύξηση στον φόρο της βενζίνης

ΔΕΗ αύξηση φόρου σε οικιακό, εργοστασιακό

Ι.Χ. πολυτελείας: αύξηση φόρου 10 έως 30%

πηγή-enet.gr

Καλλιεργήστε το προσωπικό σας φαρμακείο

Οι αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα

24ωρη απεργία θα πργματοποιήσουν την Παρασκευή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στάση εργασίας αύριο από ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ.

πηγή-kathimerini.gr

Δήλωση σοκ για νέο πακέτο μέτρων

Το ενδεχόμενο και για νέο πακέτο μέτρων το φθινόπωρο άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89 και στην πρωινή εκπομπή των Δημήτρη Σταυρόπουλου και Δήμου Βερύκιου.

πηγή-protothema.gr

ΑΠΟΨΗ

Η τηλεόραση νοείται και είναι δημοκρατικό μέσο. Πολλές φορές ντύνεται με το μανδύα ενός μη δημοκρατικού μέσου. Πολιτικές που έχουν χαραχτεί από συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών που στηρίζουν το εκάστοτε κόμμα, και τις οποίες πολιτικές ακολουθούν και ενστερνίζονται και τα κανάλια (ιδιαιτέρα τα ιδιωτικά), κάνουν πολύ εύθραυστη την τηλεοπτική δημοκρατία του σήμερα. Η εικόνα της σημερινής τηλεόρασης είναι θα λέγαμε περισσότερο ψυχαγωγική και είναι δύσκολος ο διαχωρισμός της σοβαρής παρουσίασης των γεγονότων από την πανηγυρτζίδικη πολλές φορές αποτύπωση τους. Είναι πολύ ενιστικό το κυνήγι των τηλεθεάσεων και τα δελτία ειδήσεων δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Είναι ακριβώς η δύναμη της εικόνας που επηρεάζει σε σημαντικο βαθμό το τηλεοπτικό κοινό και συχνά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα παρά αποτελεί ψευδαίσθηση.  Αν και η αρένα της πολιτικής συναγωνίζεται αυτή της τηλεόρασης, η τηλεόραση θα πρέπει να διατηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας έτσι ώστε να προάγεται η δημοκρατία και να μην είναι κατευθυνόμενη από αόρατα συμφέρονται.Η δημοσιογραφία πρέπει να πάρει διαζύγιο από την εξουσία και να μην έρχεται εις γάμου κοινωνία μαζί της".