Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Με φουλ αποκριάτικη διάθεση.....

Το τραγούδι της ημέρας....

68 χρόνια χωρίς τον Κ.Παλαμά

Με τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού από το Ηχήστε οι σάλπιγγες «μιλούσε» όλη η Ελλάδα, που όρθια μέσα στο μαύρο σκοτάδι της Κατοχής, γονάτιζε μπροστά στον ποιητή της, Κωστή Παλαμά, στις 27 Φεβρουαρίου 1943.

Σαν Σήμερα....

1815: Ο Ναπολέων με 1.200 οπαδούς του ξεκινά από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος, με προορισμό το Παρίσι για να ξαναπάρει την εξουσία.

1872: Η κυβέρνηση Βούλγαρη διενεργεί εκλογές, στις οποίες κυριαρχούν η βία και η νοθεία και κερδίζει τη σχετική πλειοψηφία.

1936: Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φερδινάνδος Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.

Βικτόρ Ουγκώ και Παιδεία

Σαν σήμερα, το 1802, γεννιέται στη Γαλλία ο μεγάλος ποιητής, συγγραφέας και κοινωνικός ακτιβιστής του Ρομαντισμού, ο Βικτόρ Ουγκό. Τόσο το έργο του, όσο και οι πολιτικές του παρεμβάσεις σε μια φορτισμένη εποχή για τη γαλλική κοινωνία παραμένουν άκρως επίκαιρες, και με αφορμή την επέτειο της γέννησης του, το tvxs.gr παρουσιάζει την...

"Τι ήρθαµε να κάνουµε εδώ, Ανδρέα;": Συνάντηση Παπανδρέου - Καντάφι

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται τον Καντάφι στην Τρίπολη το 1984. Τότε υπογράφτηκε συµφωνία για επενδύσεις ύψους ενός δισ. δολαρίων. «Τι ήρθαµε να κάνουµε εδώ, Ανδρέα;». Με οξύ εντερικό πρόβληµα ο Γιάννης Αλευράς διαµαρτύρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το τζιπ που τους µεταφέρει κάνει συνεχώς κύκλους στην έρηµο, χιλιόµετρα µακριά από την Τρίπολη της Λιβύης.

200 οικονομολόγοι σε Μέρκελ: Εξαναγκάστε τους σε χρεοκοπία!

Αυξάνονται οι πιέσεις στην γερμανίδα καγκελάριο κατά των δαπανηρών για τον γερμανό φορολογούμενο διασώσεων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ η Μέρκελ αντιμετωπίζει τη μία εκλογική ήττα μετά την άλλη.

Η γελιογραφία της ημέρας


Η κρίση έφερε εξώσεις

Βροχή πέφτουν οι εξώσεις, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μέσα σε 40 ημέρες από την αρχή του έτους είχαν κινηθεί, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι διαδικασίες για 4.000 εξώσεις όταν όλο το 2010 οι αιτήσεις ήταν 8.500.

Οι εκλογές ενώνουν Σαμαρά - Καραμανλή

Λευκή σημαία έχουν υψώσει, όπως όλα δείχνουν, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο τέως πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, καθώς από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οπότε το πλέον σώφρον θα ήταν να...

Τούνελ στον πάγο

Στο µακρινό, µαγευτικό και κατάλευκο Τζούνο, στην Αλάσκα, η διάνοιξη των τούνελ δεν είναι υπόθεση µηχανικών. ?εν προσλαµβάνονται εργάτες γι’ αυτήν τη δουλειά, ούτε επιστρατεύονται θηριώδη εκσκαπτικά µηχανήµατα.

On line φροντιστήριο για μαθητές

Το on line φροντιστήριο για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας. Μ' ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους τα παιδιά θα βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν, θα έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες που τους χρειάζονται, ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους.

Αρχαία λείψανα στην Αλάσκα δίνουν μαρτυρίες για τη μετανάστευση από Ασία

Ο αποτεφρωμένος σκελετός ενός βρέφους τριών ετών, ηλικίας 11.500 ετών, είναι τα αρχαιότερα λείψανα που έχουν βρεθεί ως σήμερα στην αμερικανική Αρκτική, αναφέρουν ανθρωπολόγοι στο περιοδικό Science.

Η νυχτερινή Αθήνα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μία νέα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), μέσα από το γυάλινο θόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), φωτογράφισε την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται από το διάστημα τη νύχτα.

Το αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, σε καθημερινή βάση, ωφελεί την καρδιά και γενικότερα το κυκλοφορικό σύστημα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν δύο καναδικές επιστημονικές μελέτες του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι.

Όλα όσα έγιναν χθες στο Πατρινό Καρναβάλι!

Μια από  τις πιο όμορφες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Παρασκευής και αφορά στην παρέλαση των σχολών χορού της πόλης, που έδωσαν τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά, καταθέτοντας μια πρωτότυπη άποψη στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.