Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οι εκλογές ενώνουν Σαμαρά - Καραμανλή

Λευκή σημαία έχουν υψώσει, όπως όλα δείχνουν, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο τέως πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, καθώς από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οπότε το πλέον σώφρον θα ήταν να...
υπάρχει σύμπνοια, εν όψει ενδεχόμενος εκλογικής μάχης.
 
Αφορμή για να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ των δύο αντρών στάθηκε η προ ημερών ξενάγηση στα νέα γραφεία του κόμματος. Ο νυν πρόεδρος ξενάγησε τον τέως σε όλους τους ορόφους του μεγάρου επί της λεωφόρου Συγγρού (ο κ. Καραμανλής δεν είχε προσέλθει στα εγκαίνια), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είχε την ευκαιρία και να κουβεντιάσει μαζί του κεκλεισμένων των θυρών.

Στην κουβέντα αυτή, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις μεταξύ τους, που, όπως λένε τώρα οι καλά γνωρίζοντες, δεν ήταν και τόσες πολλές, όπως ήθελαν κάποιοι να τις παρουσιάζουν.

Στα περισσότερα ζητήματα λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και σε κάποια άλλα κρίθηκε σκόπιμο να μη δοθεί έκταση. Πλέον οι σχέσεις τους θεωρούνται αρκετά καλές και ο Σαμαράς δεν πρόκειται να πιέσει στο μέλλον τον Καραμανλή για το πότε θα μιλήσει, όσον αφορά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του.

Πάντως η κουβέντα τους, που έγινε παρουσία του αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα, του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη, του γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα, περιστράφηκε και σε άλλα θέματα. Κάποια στιγμή μάλιστα αναφέρθηκαν και στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (ο νυν πρόεδρος είναι Ολυμπιακός και ο τέως Παναθηναϊκός), με τα γνωστά πειράγματα.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς σε τι κλίμα κουβέντιασαν. Σύμφωνα με τους παρισταμένους, κάποια στιγμή μάλιστα ο κ. Καραμανλής σηκώθηκε και πήγε στο παράθυρο να δει εάν φαίνεται το κτίριο της νέας Λυρικής Σκηνής που χτίζεται από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις εγκαταστάσεις του παλαιού ιπποδρόμου.

Λίγη ώρα αργότερα οι δύο άντρες θα κατέβαιναν στην αίθουσα όπου θα διεξαγόταν η συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παρευρίσκεται σε κάθε σημαντική κοινοβουλευτική και κομματική δραστηριότητα.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου