Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο «σκληρός» Καραμανλής κι ο «μετριοπαθής» Αβραμόπουλος


Φουλ επιθετικός με την κυβέρνηση και απολύτως υποστηρικτικός στη σκληρή γραμμή Σαμαρά λέει πώς είναι ο Κώστας Καραμανλής σε αντίθεση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος προτιμά την...

Kenneth Bager - Fragment Eight (The Sound of Swing)


Κτήμα Φούντογλου: Αυθεντικό κόκκινο και λευκό κρασί και παραδοσιακό τσίπουρο για τους μερακλήδες!!!!

Σε υψόμετρο 400μ. στην παραλίμνια ζώνη του Αλιάκμωνα και στο χωριό Μεσιανή Κοζάνης, σε μια από τις ιδανικότερες περιοχές για την καλλιέργεια αμπελιού (Μελέτη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου) φυτεύτηκε το...

Σαν Σήμερα.........


1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.

1823: Σε μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα των επαναστατημένων Ελλήνων στην ανεξαρτησία.

Εικόνες του κόσμου


Η φωτογραφία του πιγκουίνου που πηδά στους πάγους της Ανταρκτικής δόθηκε στην δημοσιότητα από την Συμμαχία του Ανταρκτικού Ωκεανού.

Πρωταθλήτριες στη δωροδοκία Κίνα και Ρωσία


Εταιρείες από τη Ρωσία ή την Κίνα είναι πιο πιθανό να δωροδοκήσουν όταν κάνουν συμφωνίες στο εξωτερικό, αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησε οργάνωση κατά της διαφθοράς.

Δυο βήματα μπρος, ένα βήμα πίσω


Του Μίμη Ανδρουλάκη από το tvxs.gr

Στο προεκλογικό “Ε, Πρόεδρε!” προειδοποιούσα για το “πρώτο θανάσιμο αμάρτημα” στη διαχείριση μιας κρίσης με τα παρακάτω χαρακτηριστικά λόγια: “Πρόεδρε...SOS! Το 60% τουλάχιστον της αποτυχίας της πολιτικής οφείλεται στον μη υπολογισμό του “Νόμου των Ακούσιων Συνεπειών”. Άλλο επιδιώκεις, άλλο προκύπτει. “Σπέρνεις σιτάρι, φυτρώνει κριθάρι”.

Έγκλημα δια του τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των blogs


«Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Aυτή η δικαστική άποψη οδήγησε στην αθώωση του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου της Ελευθεροτυπίας ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια για ανάρτηση στο blog του μετά από μήνυση του πρώην αντιδημάρχου Ζαχάρως.

Λεφτά υπάρχουν ... μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη


Τη διαβεβαίωση ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και του Νοεμβρίου παρέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Υψηλόβαθμος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του in.gr δηλώνει πως...

Moody’s: «Η Ελλάδα θα γίνει Ουκρανία και Πακιστάν»


Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να έχει την τύχη κρατών που αθέτησαν τους όρους των συμφωνιών με το ΔΝΤ προβλέπει αναλυτής της Moody’s. Αυτό σημαίνει διακοπή πληρωμών μέχρι την διευθέτηση των διαφωνιών.

Facebook: Προστιμό 100.000 € για παραβίαση προσωπικών δεδομένων


Το Facebook ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, μετά την αποκάλυψη Αυστραλού φοιτητή της νομικής οτι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε κρατήσει 1200 σελίδες με προσωπικά δεδομένα του, τα περισσότερα από τα οποία υποτίθεται οτι είχε σβήσει.

Πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων με 6 μήνες δωρεάν τροφή


Το Πρόγραμμα Υιοθεσίας PEDIGREE ξεκίνησε. Όποιος υιοθετεί ένα σκύλο χωρίς σπίτι από έναν από τους 13 φιλοζωικούς συλλόγους που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα, θα έχει δωρεάν τροφή για 6 μήνες.

Καθαρές λύσεις


Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από tanea.gr

Από τότε  που εφευρέθηκε η σύγχρονη δημοκρατία υπάρχουν δυο ειδών κυβερνήσεις. Εκείνες που μπορούν να κυβερνήσουν. Κι εκείνες που δεν μπορούν – για διάφορους λόγους...

Das Pop - You


Liberation: ΧΑΟΣ


Αποκλειστικά αφιερωμένο στο "ελληνικό ζήτημα" που έχει προκαλέσει αναταραχή στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές είναι το πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας Liberation. Σε γαλάζιο φόντο, ο τίτλος αναγράφει με κεφαλαία ελληνικά γράμματα τη λέξη "ΧΑΟΣ".

Σαμαράς: Να παραιτηθεί ο τυχοδιώκτης Παπανδρέου


Δριμεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου...

"Μην παίζεις με το ευρώ και τη χώρα", είπαν στον Γιώργο οι τρεις


"Δεν ξέρετε τι κάνετε. Δεν υπάρχει ερώτημα δημοψηφίσματος, δεν ενημερώσατε τους Ευρωπαίους για τις αποφάσεις σας", εξερράγη κατά πληροφορίες η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.