Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ανώτατο όριο για την ευτυχία... τα 60.000 ευρώ το χρόνο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης ένα νοικοκυριό με μηνιαία έσοδα 5.000 ευρώ απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα ζωής από κάποιο που κερδίζει περισσότερα. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από τις απαντήσεις που έδωσαν 450.000 άτομα κατά τα έτη 2008 και 2009 στη δημοσκόπηση η οποία μετρά την εξέλιξη της ευημερίας των Αμερικανών.

Θέλουν να πιάσουν τα 443 χλμ./ώρα

Το «Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» θα ... σφυρίξει στις 17 Σεπτεμβρίου

Θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα μεταφέρει μέχρι την Κωνσταντινούπολη το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να διαφυλάξουμε την "κληρονομιά" των επόμενων γενεών. Ενδιάμεσοι σταθμοί του τρένου θα είναι η Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί και θα ξεκιν΄ξσει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ζητούν πιο ενεργό ρόλο από το πανεπιστήμιο

Οι τρεις στους τέσσερις Θεσσαλονικείς ζητούν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να έχει πιο δραστήριο και ενεργό ρόλο, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη το τελευταίο δεκαήμερο σε δείγμα 670 ατόμων. Ο ένας στους δύο πολίτες θέλει το ΑΠΘ να...

Γιορτή των Γιατρών του Κόσμου

Η προώθηση της υγείας ως βασικού ανθρώπινου δικαιώματος, αποτελεί στόχο των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι, με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων δράσης τους οργανώνουν συναυλία-γιορτή για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου τους στις 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Οι πάγοι λιώνουν με βραδύτερους ρυθμούς

Η μέχρι τώρα εκτίμηση για το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και της Δυτικής Ανταρκτικής εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ήταν υπερβολική, καθώς ο ρυθμός απώλειας πάγων φαίνεται πως τελικά είναι ο μισός από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη αμερικανών και ολλανδών ερευνητών.

ΒP: Φταίνε κι άλλοι για την έκρηξη στην Deepwater Horizon

Η έκρηξη στην πετρελαϊκή εξέδρα Deepwater Horizon, από την οποία δημιουργήθηκε η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, προκλήθηκε από μια σειρά σφαλμάτων, την ευθύνη για τα οποία «φέρουν από κοινού πολλές εταιρείες», είναι το πόρισμα εσωτερικής έρευνας της BP τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Καμπανάκι» Κομισιόν για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Για συνεχή επιδείνωση των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης, Λάσλο Αντορ έπειτα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μπεντίτ: "Εκβιάζουν την Ελλάδα να αγοράζει όπλα για τα δάνεια"

Ερωτήματα προκαλούν τα όσα είπε ο γάλλος ευρωβουλευτής των Πράσινων κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο συνέδριο του  Ecofin, που ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι εκβιάζουν την Ελλάδα… να αγοράζει όπλα για να παίρνει δάνεια. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μανουέλ Ζοζέ Μπαρόζο, για συμμετοχή στην κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά...

Μια διαφορετική εταιρία..philanthropy.gr

Τον Μάιο του 2010 ιδρύθηκε στην Ελλάδα η εταιρία philanthropy.gr. Η philanthropy λειτουργεί όπως όλες οι εταιρίες, και φορολογείται κανονικά. Εμπορεύεται διάφορα προϊόντα και παρέχει διάφορες υπηρεσίες. Ωστόσο, ιδρύθηκε με σκοπό να διαθέτει ένα συντριπτικό ποσοστό των κερδών σε φιλανθρωπίες. Αυτό δεν αφορά στη σχέση με πελάτες, προμηθευτές ή εργαζόμενους.

Παύση καθηκόντων για καθηγητή του ΑΠΘ που απειλούσε φοιτητές

Σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επειδή απειλούσε φοιτητές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών της σχολής, που ανέφεραν ότι...

Έρχεται το ακριβό πετρέλαιο.

Διαφορετικές κινήσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των προϊόντων με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο συντελεστή 23%, με πιθανότερη να θεωρείται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.Ή είδηση έρχεται μέσω Βρυξελλών αφού εκεί φρόντισε να το δηλώσει πρώτα ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της χώρας αυτής.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι «σπάζουν» τα συμβόλαιά ζωής

Χιλιάδες ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών «σπάζουν» τα συμβόλαιά τους αναζητώντας «ζεστό χρήμα» για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ζωής επέστρεψαν στους κατόχους συμβολαίων περισσότερα από 360 εκατ. ευρώ, με συνέπεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο να αποκτήσουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας- δεδομένου ότι

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι οδηγοί φορτηγών - βυτιοφόρων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Ιδιοκτήτες φορτηγών κλείνουν κατά διαστήματα από χτες το δρόμο μπροστά στη Βουλή, προκαλώντας περιστασιακά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ο Γιώργος συγχωρεί, εμείς;

Του Σταύρου Θεοδωράκη από το protagon.gr

Τώρα που τελείωσε και το θρησκευτικό μέρος του ανασχηματισμού, δικαιούμαστε νομίζω να έχουμε μια απορία για τα όσα συνέβησαν τα μαύρα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Πώς τιμωρεί ένας πρωθυπουργός έναν αποτυχόντα υπουργό; Όλοι, ακόμη και οι πλέον νομιμόφρονες στον Πρόεδρο, στις τελευταίες τους συζητήσεις με τους δημοσιογράφους αναγνώριζαν ότι «υπάρχουν υπουργοί που δεν τα κατάφεραν» (sic).

Πορεία μνήμης και αφιερώματα στον τουρκικό Τύπο για τα Σεπτεμβριανά

Πορεία μνήμης για την 55η επέτειο των «Σεπτεμβριανών» οργάνωσε χθες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η πορεία ακολούθησε την ίδια διαδρομή με εκείνη που είχαν διανύσει πριν 55 χρόνια τα μέλη του εξαγριωμένου όχλου των Τούρκων για να καταλήξουν στο Πέρα. Αφετηρία ήταν η πλατεία Ταξίμ και κεντρικό σύνθημα, αυτή τη φορά, «Ποτέ Ξανά».

Απέρριψαν και πάλι την αίτηση χάριτος του δολοφόνου του Τζον Λένον

Τρεις μήνες πριν από την 30ή επέτειο της δολοφονίας του Τζον Λένον, οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης απέρριψαν για έκτη φορά την αίτηση χάριτος του δολοφόνου του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.
Η Επιτροπή Απονομής Χάριτος της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την αίτηση του Τσάπμαν, επικαλούμενη «ανησυχίες για την αδιαφορία (του Τσάπμαν) απέναντι στους κανόνες της κοινωνίας και στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».

Η γελιογραφία της ημέρας

Μπακογιάννη: «Ραντεβού» μετά τις εκλογές

Μετά τις εκλογές πρόκειται να γνωστοποιήσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις της η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται διαφορετικές και πιο ρεαλιστικές παρουσίες, δίνοντας «ραντεβού» για τα... νεώτερα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ανεστάλη η ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού για την Ιρανή Σιστανέχ Αστιανί

Ανεστάλη από το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ η ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού, στην οποία έχει καταδικαστεί η 43χρονη Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της. Εν μέσω διεθνούς κατακραυγής που έχει προκαλέσει η υπόθεση της 43χρονης Σακινέχ Αστιανί, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ποινή επανεξετάζεται.

«Στον τοίχο» για το πραγματικό χρέος

Άγνωστο παραμένει το χρέος της Ελλάδας, κατήγγειλε στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής της Eurostat Walter Radermacher και προειδοποίησε ότι τα στελέχη της υπηρεσίας που θα βρεθούν αυτό το μήνα στην Αθήνα «θα επιδείξουν περαιτέρω αυστηρότητα, προκειμένου να έχουν μία καλύτερη εκτίμηση για το πραγματικός χρέος της χώρας».

Πολιτικές παγίδες για τη νέα κυβέρνηση

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου  προετοιμάζει με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό την αναγκαία στροφή προς την οικονομική ανάπτυξη. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σώσει το ελληνικό Δημόσιο από τη χρεοκοπία και τώρα προετοιμάζει μια νέα περίοδο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

«Επίσκεψη» αστεροειδών στη γειτονιά της γης

Δύο αστεροειδείς θα περάσουν σήμερα, κοντά από τη Γη, με διαφοράΟι αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών μέτρων, ανακαλύφθηκαν την Κυριακή με τηλεσκόπιο στην Αριζόνα και θα περάσουν από τη γη σε απόσταση πιο κοντινή σε σχέση με εκείνη της Γης από τη σελήνη. Παρότι οι αστεροειδείς συχνά περνούν σε τέτοια απόσταση από τη Γη, είναι σπάνιο δύο μαζί να περάσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Astra GTC: το… Scirocco της Opel

Το νέο της coupe μοντέλο, που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του VW Scirocco, αποκάλυψε η Opel. Πρόκειται φυσικά για την coupe έκδοση του Astra, την GTC, που στην έκθεση του Παρισιού θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο, προφανώς επειδή οι Γερμανοί θέλουν να προσθέσουν μερικές ακόμη πινελιές πριν το βάλουν στην παραγωγή.