Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Ζητούν πιο ενεργό ρόλο από το πανεπιστήμιο

Οι τρεις στους τέσσερις Θεσσαλονικείς ζητούν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να έχει πιο δραστήριο και ενεργό ρόλο, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη το τελευταίο δεκαήμερο σε δείγμα 670 ατόμων. Ο ένας στους δύο πολίτες θέλει το ΑΠΘ να...
εμπλακεί περισσότερο στην πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης, ενώ το αίτημα αυτό διατυπώνεται με μεγαλύτερη θέρμη από τους νέους (18-34 και 35-44 ετών). Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από εταιρία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό του ΑΠΘ, παρουσιάστηκαν χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος, από το νέο πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο.

Ειδικότερα, το 75% των ερωτηθέντων ζητούν από το ΑΠΘ να έχει πιο δραστήριο και ενεργό ρόλο. Από αυτούς, το 31,5 % εκφράζει την επιθυμία το ΑΠΘ να παίξει πιο ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια και το 28,6% να συμμετέχει πιο ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Οι δύο στους δέκα (20,7%) ζητούν να εμπλακεί περισσότερο στην οικονομική ζωή της πόλης. Ο ένας στους δέκα κατοίκους έχει κάποιου είδους σχέση με το Αριστοτέλειο, το οποίο θεωρείται ως «μία πόλη μέσα στην πόλη».

«Τα αποτελέσματα τεκμηριώνουν ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι ανοιχτό. Αν η ΔΕΘ είναι η οικονομική καρδιά της πόλης, το ΑΠΘ είναι το πνεύμα, το μυαλό και πρέπει κάποια στιγμή η καρδιά και το μυαλό να επικοινωνήσουν μεταξύ τους», επισήμανε ο κ. Μυλόπουλος, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας.

Το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το νέο πρύτανη, δεν υποκινείται από πολιτικά, κομματικά ή οικονομικά συμφέροντα και είναι ο κατεξοχήν φορέας ο οποίος μπορεί με αξιόπιστο τρόπο να παρέμβει μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας και να συμπληρώσει το υπάρχον κενό, αρθρώνοντας ένα συγκροτημένο επιστημονικό λόγο στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

«Είμαστε ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, είμαστε ένας χώρος στον οποίο παράγεται και διακινείται η επιστημονική γνώση που μπορεί να κινητοποιήσει τον πνευματικό κόσμο της πόλης και της χώρας», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται το Σάββατο, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ.

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου