Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΦΟΒΕΡΟΣ.......

Επιστρέφει η χολέρα στην Αϊτή;

Νέες εστίες χολέρας εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές της Αϊτής, όπως δήλωσε σήμερα ο Γκαμπριέλ Τιμοτέ, γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας της χώρας, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η επιδημία που εμφανίστηκε πριν 6 μήνες εξακολουθεί να υποχωρεί.

Μερικοί άνθρωποι γεννήθηκαν για να λένε «ναι»

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετικές προδιαγραφές να υπακούνε στις συμβουλές και εντολές των άλλων και να είναι πιο επιρρεπείς στην καθοδήγηση από τρίτους, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Site που βοηθάει τους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα

Yes, we can?
Το Startup Greece παρέχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ένας νέος για να ξεκινήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα (κίνητρα, χρηματοδότηση, νομικό πλαίσιο, έρευνες), χρησιμοποιεί τα social media για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια, απαντά στον πολίτη έγκαιρα και εμπεριστατωμένα και προωθεί την...

Το τραγούδι της ημέρας

Σαν σήμερα....

1453: Ο έλληνας πλοίαρχος Φλαντανελλάς, διασπώντας τον οθωμανικό αποκλεισμό, εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και καταφέρνει και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.

1862: Η πρώτη δοκιμή παστερίωσης φρέσκου γάλακτος ολοκληρώνεται από τους γάλλους επιστήμονες Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.

Ένας στους τέσσερις είναι άνεργος στη Θεσσαλονίκη

Ένας στους τέσσερις είναι χωρίς δουλειά στη Θεσσαλονίκη, καθώς η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Μάλιστα, σε κάποιους τομείς η ανεργία κυμαίνεται σε πιο υψηλά επίπεδα. Στις οικοδομές, για παράδειγμα, φτάνει το 65 -70%.

Εικόνες του κόσμου

Καθαριότητα, ασφάλεια και σημαιοστολισμός στην βρετανική πρωτεύουσα. Η Regent Street είναι πανέτοιμη για τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ. (AP Photo/PA, Carl Court)

πηγή-kathimerini.gr

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Πάνου Μαραγκού από το ethnos.gr

Αποφασιστικοί οι άνδρες, περισσότερο αναλυτικές οι γυναίκες

Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη: μπορεί οι γυναίκες να είναι λιγότερο αποφασιστικές από τους άνδρες όμως είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλες και μάλλον πιο διεξοδικές. Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, οι άνδρες τείνουν να λαμβάνουν αποφάσεις με όρους «άσπρου - μαύρου» και επιμένουν σε...

Εφηύραν φάρμακο κατά της επίδρασης της ραδιενέργειας

Βούλγαροι επιστήμονες εφηύραν φάρμακο εναντίον της επίδρασης της ραδιενέργειας. Οι έρευνες των ειδικών διήρκεσαν πάνω από 5 χρόνια. ''Δεν θέλουμε να προκαλούμε σάλο, αλλά λάβαμε πολύ καλά αποτελέσματα", δήλωσε στην εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης "Η μέρα αρχίζει" ο Κόλιο Τρόεφ, επιστήμονας που...

Ρούχα περσινά και έξω μια φορά το μήνα... Τι κόβει ο Έλληνας λόγω κρίσης

Μαχαίρι στο μαχαίρι η Κυβέρνηση στους μισθούς... με το μαχαίρι έκοψε και τα έξοδα ο πολίτης. Έτσι σύμφωνα με την έρευνα της Interview σε 500 άτομα φαίνεται ότι οι Έλληνες πλέον έχουν ξεχάσει την ανανέωση γκαρνταρόμπας, τη συχνή έξοδο για ένα ποτό ή για διασκέδαση γενικότερα, αλλά τις διακοπές!

Το ίντερνετ φουσκώνει τα πανιά του ελληνικού τουρισμού

Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε ο διαδικτυακός τόπος tripadvisor.com.

Διάγνωση του καρκίνου… με μια ανάσα

Ένα τεστ αναπνοής που θα κάνει έγκαιρη διάγνωση μερικών μορφών του καρκίνου (στόματος, οισοφάγου, πνευμόνων κ.ά.), έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη στιγμή της υλοποίησής του, καθώς ισραηλινοί επιστήμονες δημιούργησαν μια ηλεκτρονική «μύτη», που μπορεί να ανιχνεύσει τις χημικές «υπογραφές» της νόσου στην ανάσα των ασθενών.

Οι ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η σημασία τους

Η Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από τις ακολουθίες και τους ύμνους που ακούγονται στην εκκλησία, ανακεφαλαιώνει όλη την ανθρώπινη ιστορία, από τη δημιουργία, την πτώση έως και την αναδημιουργία. Αυτές οι ιερές ακολουθίες προβάλλουν τον Χριστό και τον αναστημένο Κύριο της εκκλησίας, ο οποίος δίνει νόημα στην ανθρώπινη Ιστορία.

Έκτακτα δρομολόγια των ΚΤΕΛ λόγω Πάσχα

Με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις, που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Οταν ο µαύρος χρυσός έγινε κατάρα

Το σκληρό καπέλο ενός εργάτη επιπλέει πάνω στην πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η καταστροφή στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, στη φωτογραφία αυτή που τραβήχτηκε 8 ιουνίου 2010. Σήµερα συµπληρώνεται ένας χρόνος από την έκρηξη στην εξέδρα της BP, η οποία...

Ψηφιακή υστεροφημία

Της Μάρθας Κορινθίου από το ethnos.gr

Ημερολόγια, γράμματα, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα θα βρεθεί τρόπος να ξεκαθαριστούν. Τι γίνεται, όμως, με όλο αυτό το υλικό που ο αποθανών έχει ανεβάσει στο ίντερνετ;

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για την αγορά παιχνιδιών εν όψει Πάσχα

Την προσοχή των καταναλωτών για την αγορά παιχνιδιών, εν όψει του Πάσχα, εφιστούν καταναλωτικές οργανώσεις και το κέντρο ασφαλούς Διαδικτύου, καθώς όπως επισημαίνουν ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των παιδιών από ακατάλληλα και επικίνδυνα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Έτσι, λοιπόν:

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα νερά η Ελλάδα

Τον κίνδυνο να οδηγηθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγο μη υλοποίησης των όρων της κοινοτικής οδηγίας για τα νερά. Η χώρα μας όφειλε να έχει εξασφαλίσει πρόσβαση πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες.

Τον Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone

Από τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η Apple την παραγωγή της νέας γενιάς iPhone, ενώ, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Οι Έλληνες πουλάνε τα ασημικά για να ζήσουν!

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν πριν από λίγα χρόνια να προδικάσουν την εξαφάνιση του επαγγέλματος του «σαράφη». Των ανθρώπων δηλαδή εκείνων που ζούσαν από την αγοραπωλησία του χρυσού και τους οποίους οι παλιότεροι θυμούνται να ασκούν τη δραστηριότητά τους με τα κασελάκια στην οδό Αθήνας.