Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Του Αλέκου Λασκαράτου από το protagon.gr

Τα άρθρα του Κώστα Γιαννακίδη και της Τζίνας Δαβιλά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου μου έφεραν στο νου κουβέντες και επιχειρήματα για το χωρισμό κράτους-εκκλησίας που ήταν στο φόρτε τους πριν κάποιες δεκαετίες. Σκέφτηκα μήπως να κατέθετα εδώ κι’εγώ την άποψή μου. Όχι ότι το θέμα είναι επίκαιρο ή ότι σύντομα θα βρεί τη λύση του. Κάθε άλλο, με το ΔΝΤ κλπ., στην πλάτη μας δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να καταπιαστεί με το θέμα.

Σαν Σήμερα(19-08-1936) Δολοφονήθηκε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ισπανικής ανατρεπτικής ποιητικής «Γενιάς του ΄27»- όπως έμεινε γνωστή. Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1898 στην πόλη Φουέντε Βακέρος, κοντά στην Γρανάδα της Ανδαλουσίας, από πατέρα ευκατάστατο γαιοκτήμονα και μητέρα δασκάλα πιάνου.

Στη Βουλή το θέμα των ανηλίκων στα Internet καφέ

Οι προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα ίντερνετ καφέ από ανηλίκους καθώς και το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή. Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και πολιτικών παραγόντων της πολιτικής ζωής, σχετικά με τους...

Έρχεται ο... «πράσινος» αυτοκινητόδρομος

Η Φινλανδία θέλει να κατασκευάσει τον πρώτο "πράσινο αυτοκινητόδρομο" του κόσμου. Θα υπάρχουν σταθμοί φόρτισης με ηλεκτρική ενέργεια και βιοκαύσιμα που θα παράγονται από τους τοπικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των απορριμάτων.

Οι μικρές χαρές της ζωής σε ένα blog ή 1000awesomethings.com

Όταν όλα του πήγαιναν στραβά, εγκαινίασε το blog μέσα από το οποίο σχολιάζει απλές και καθημερινές απολαύσεις, συγκινώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο ίδιος, ότι καθημερινές απολαύσεις θα συγκινούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πρώτοι παγκοσμίως οι Έλληνες πλοιοκτήτες

Την κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία διατηρεί και το 2010 η ελληνόκτητος ναυτιλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Institute of Shipping Economics and Logistics – ISL, μέσα στο 2010 οι Ελληνες πλοιοκτήτες διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους, αφού σε επίπεδο χωρητικότητας ελέγχουν 187,5 εκατ. dwt.

«Ναι» είπε η Κομισιόν για τη δεύτερη δόση του δανείου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα πληροί τους όρους για να λάβει τη δεύτερη δόση δανείων από τα κράτn μέλη της ζώνης του ευρώ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της 10ης Μαΐου 2010 ώστε να διορθωθεί η κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος.

Μεγάλη πτώση στα έσοδα από τον τουρισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο, μειώθηκαν κατά 16% σε σχέση με πέρσι και κατά 25% σε σχέση με το 2008.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι εισπράξεις βρέθηκαν 2,78 δισεκατομμύρια ευρώ από 3,16 δισεκατομμύρια που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009.

Αλλάξτε το όνομά σας για.. προστασία!

"Αλλάξτε το όνομά σας μπαίνοντας στην εφηβεία", προτρέπει τους νεαρούς χρήστες του Ιντερνετ ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Ερικ Σμιτ, επισημαίνοντας ότι το Διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν βγάλει στη... φόρα την ιδιωτική ζωή των κυβερνοναυτών.

Αρχισε η Γαλλία εν μέσω αντιδράσεων τις απελάσεις Ρομά

Οι πρώτες απελάσεις Ρομά προς τις χώρες καταγωγής τους άρχισαν την Πέμπτη στη Γαλλία εν μέσω αντιδράσεων από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανησυχίας εκ μέρους της ρουμανικής κυβέρνησης για κύμα λαϊκισμού και ξενοφοβίας. Συνολικά 700 Ρομά θα έχουν απελαθεί από τη Γαλλία έως τα τέλη Αυγούστου.

Η γελιογραφία της ημέρας

Πρόστιμο στη ΔΕΗ από το ΥΠΕΚΑ

Πρόστιμο ύψους 450 χιλιάδων ευρω επέβαλαν στη ΔΕΗ οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν τον Νοέμβριο του 2009, στον ατμοηλεκτρικο σταθμό της Πτολεμαΐδας.

Περικοπές σε γραφεία τύπου και στο προσωπικό τους από τη κυβέρνηση

Το κλείσιμο επτά γραφείων τύπου και επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης στο εξωτερικό και την σημαντική περικοπή προσωπικού στα υπόλοιπα που θα λειτουργούν ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων. Με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας- Ενημέρωσης έπειτα από σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κλείνουν επτά γραφεία τύπου & επικοινωνίας.

Ζητούν την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί!

Το τουρκικό εθνικιστικό Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας απαιτεί αντίκρισμα για τη λειτουργία της Μονής Σουμελά και προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση να δώσει τη συγκατάθεσή της για εορταστική λειτουργία του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία.

Εικόνες του κόσμου

Εντυπωσιακά χρώματα γεμίζουν τον ουρανό πάνω από ένα ποτάμι κοντά στο Ρόθμπερι της Αγγλίας, την ώρα του ηλιοβασιλέματος. (Photo: AP)

πηγή-kathimerini.gr

Η κρίση τρομάζει τους Βρετανούς!

Μπορεί ο καύσωνας να μην έχει αγγίξει ακόμη τους Εγγλέζους, όπως τις υπόλοιπες βόρειες χώρες, αλλά όχι όμως και η κρίση.  Το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα φοβισμένα κεφάλια της νέας κυβέρνησης ενώ οι πιθανότητες να βιώσουν «τα καλά της Ελλάδας»-όπως συνηθίζουν να λένε-γύρω στην Άνοιξη  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Αισιοδοξία Προβόπουλου για την οικονομία

Την πεποίθηση ότι «τα δημοσιονομικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο» εξέφρασε επισκεπτόμενος τον πρωθυπουργό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος. Μικρή και συγκυριακή χαρακτηρίζουν την υστέρηση στα έσοδα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Αναφορικά με το «κοινωνικό πακέτο» της κυβέρνησης, όπως αυτό θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζουν πως «τα περιθώρια είναι γνωστά».

Το facebook προδίδει που βρίσκεσαι

Την υπηρεσία «Places», παρουσίασε σήμερα το «Facebook», μέσω της οποίας χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν το μέρος στο οποίο βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Η νέα υπηρεσία θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίσουν όσα μέλη του «Facebook» βρίσκονται κοντά στον ίδιο «φυσικό» τόπο με αυτούς.