Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στη Βουλή το θέμα των ανηλίκων στα Internet καφέ

Οι προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα ίντερνετ καφέ από ανηλίκους καθώς και το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή. Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και πολιτικών παραγόντων της πολιτικής ζωής, σχετικά με τους...
κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα ίντερνετ καφέ.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους. Ωστόσο, ο Συνήγορος δήλωσε αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ, τα οποία κρίνει ότι -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους.

Ωστόσο, κρίνει ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και προτείνει την καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ και τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος.

πηγή-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου