Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

πηγή-sansimera.gr

Διαμαρτυρία στην άμμο

Κι όμως υπάρχουν και αυτοί οι τρόποι διαμαρτυρίας. Ο γλύπτης της άμμου, Jamie Wardley, έφτιαξε αυτό το τεράστιο γυναικείο πρόσωπο στην παραλία Irvine της Σκοτίας, για να διαμαρτυρηθεί κατά των σχεδίων κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα στην πόλη Hunterston.

πηγή-ethnos.gr

Στα ελληνικά σύνορα θα αναπτυχθεί η Frontex

Διευκρινίσεις για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ικανοποιήσει το αίτημα της Ελλάδας σχετικά με την ανάπτυξη δύναμης της Frontex στον Εβρο, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ.

Σαν Σήμερα...

1822: Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή.

1875: Το περίφημο Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι κάνει πρεμιέρα στη Βοστόνη.

1917: Οι Μπολσεβίκοι επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Χειμερινά Ανάκτορα της Πετρούπολης. (Οκτωβριανή Επανάσταση)

Ινδονησία-Σε επιφυλακή οι Αρχές καθώς αναμένουν έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι

Οι Αρχές της Ινδονησίας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού γύρω από το ηφαίστειο Μεράπι στην Ιάβα και ζήτησαν από τους κατοίκους που ζουν σε κοντινές περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν περίπου 500 σεισμικές δονήσεις και ποτάμια λάβας κυλούν στις πλαγιές του ηφαιστείου.

Το βλέμμα του Τούρκου και η ντροπή του Έλληνα

Του Σταύρου Θεοδωράκη από το protagon.gr

Θα σας το πω χωρίς περιστροφές. Υπάρχουν στιγμές που ντρέπομαι για τη χώρα μου.

Το σαββατοκύριακο με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα συναντήθηκα με έναν Τούρκο που είναι και λίγο Έλληνας. Έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Αθήνα, διαβάζει αρχαία ελληνικά, τα διδάσκει κιόλας και μιλάει βέβαια άψογα Ελληνικά.

Πιο γρήγορες κι από κομπιούτερ στους μαθηματικούς υπολογισμούς οι μέλισσες

Πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, που απαιτούν ολόκληρες ημέρες ακόμη και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπορούν να λύνουν οι μέλισσες, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη των ερευνητών του πανεπιστημίου του Royal Holloway Λονδίνου, υπό τον δρα Νάιτζελ Ρέιν της Σχολής Βιολογικών Επιστημών, δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό οικολογίας και βιολογίας «The American Naturalist».

Είσαι νέος με καινοτόμες ιδέες; Μάθε πού θα τις πεις

Η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, στην Ελλάδα, είναι ένας τομέας που συναντά το ενδιαφέρον αρκετών νέων, αλλά και του υπουργείου Παιδείας που θέλει να δώσει ώθηση στις δραστηριότητές τους. Το Ινστιτούτο Νεολαίας, είναι ένας σημαντικός θεσμός, που προωθεί μεταξύ άλλων και τις πρωτοπόρες επιχειρηματικές τους "ιδέες".

Τα κυβερνητικά λάθη που πληρώνουμε

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δέχθηκε τελικά την πολιτική ατζέντα του προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά και πηγαίνει στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου με μία καθαρά πολιτική επιχειρηματολογία, που συνδέεται συνήθως με βουλευτικές εκλογές.

Επικίνδυνοι για την υγεία οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας;

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Facebook: Oι δηλώσεις του Zuckerberg για το Social Network

Ο ιδρυτής του Facebook, Μark Zuckerberg, δεν άντεξε και «έσπασε» τη σιωπή του, καθώς εδώ και καιρό δεν είχε κάνει δηλώσεις για την σχετική με το Facebook ταινία του David Fincher, «The Social Network».

Τα βλέμματα όλων στη διακαναλική

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει, στις 9 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Το ανέκδοτο µε τις εκλογές

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από tanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ένα ωραίο ανέκδοτο. Πως αν καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους δήµους και τις περιφέρειες, η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές!

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αυτό; Πολύ απλά. Θα εµφανιστεί στην τρόικα και θα ανακοινώσει ότι προτίθεται να προσφύγει στη λαϊκή ετυµηγορία.  Για ποιο λόγο; θα απορήσει η τρόικα.

Η γελιογραφία της ημέρας

Μάχη μέχρις εσχάτων στη Γαλλία κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Στα χέρια των νέων περνά την Τρίτη η σκυτάλη των κινητοποιήσεων κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία για να καταστεί νόμος του κράτους. Οι νέοι δίνουν «ραντεβού» έξω από το κτίριο της Γερουσίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς και τα συνδικάτα ετοιμάζονται για τη μεγάλη πανεθνική απεργία της Πέμπτης.

Το οξειδωτικό στρες μας κάνει γοητευτικούς

Γιατί ορισμένοι άνδρες και γυναίκες είναι ολοφάνερα τόσο πιο ελκυστικοί και "σέξι" σε σχέση με τους υπόλοιπους; Το ερώτημα απασχολεί, χρόνια τώρα, επιστήμονες και (ζηλιάρηδες) κοινούς θνητούς. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, το μυστικό βρίσκεται σε...

Η Γερμανία έτοιμη να αλλάξει τη ρήτρα περί μη διάσωσης χώρας-μέλους

Έτοιμη να αποδεχθεί μία μεταβολή στο άρθρο 125 της ευρωπαϊκής Συνθήκης που αφορά τη ρήτρα περί μη διάσωσης χώρας-μέλους είναι έτοιμη να αποδεχθεί η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας FT Deutschland.

Μπεγλίτης: «Ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει ξεπεραστεί»

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την πορεία της οικονομίας και  την εξάλειψη του κινδύνου  χρεοκοπίας κινήθηκε σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, αναφέροντας ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.