Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε τις θέσεις και τις απόψεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί μέτρα για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα και άμεσα μέτρα ενίσχυσης ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθότι αυτές δημιουργούν και διατηρούν σταθερότερες θέσεις εργασίας.

Με βάση τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, σχετικά με την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010, και στην οποία αποτυπώνονται εκτιμήσεις μέχρι και το τέλος του 2010, αναφέρεται ότι μία στις 5 επιχειρήσεις (20,9%) θεωρεί πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα. Αυτό υπολογίζεται σε 175.000 επιχειρήσεις.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου