Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ρουμανία Το 50% των πολιτών αναπολεί τον κομουνισμό

Πέντε Ρουμάνοι στους δέκα εκτιμούν ότι η ζωή στη Ρουμανία ήταν καλύτερη υπό το κομμουνιστικό καθεστώς απ' ότι σήμερα σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη και η οποία αποκαλύπτει μια «μάλλον θετική» αντίληψη του πληθυσμού για την εποχή εκείνη.

Εικόνες του κόσμου

Νεαρός Σομαλός ψαράς φορτωμένος με τη ψαριά του, έναν ξιφία στο κεφάλι του, πηγαίνει στην αγορά του Μογκαντίσου, να τον πουλήσει.(AP)

πηγή-kathimerini.gr

Σπατάλες - πρόκληση από το Δημόσιο!

Δεν έχουν προηγούμενο οι σπατάλες του ελληνικού Δημοσίου! Αποκαλύψεις - σοκ από τον Αϊβαλιώτη σήμερα σε εκπομπή του Αυτιά. Σπατάλες, κακοδιαχείριση, και λεφτά υπάρχουν τελικά για όλα εκτός από τους μισθούς...

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 12.000 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Στις 465.000 ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αυξημένες κατά 12.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης.

Της εξεταστικής!

Της Στέλλας Αλαφούζου από το protagon.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στην Κ.Ο του κόμματος του ότι, όταν η Ν.Δ αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί απάντηση στην απόφαση για πρόσκληση του Κ. Καραμανλή στην αρμόδια επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η γελιογραφία της ημέρας

Για ένα παπούτσι: Συνεχίζεται η διαμάχη στο BBC

Δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό με το παπούτσι κατά του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του BBC στην Ελλάδα Malcolm Brabant, συνεχίζεται η διαμάχη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Bill Gates: ο πλουσιότερος Αμερικανός

Πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ αναδείχθηκε ο Bill Gates, για 17η συνεχή χρονιά,  με την περιουσία του να ανέρχεται σε 54 δισ. δολάρια , σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη του περιοδικού Forbes. Δεύτερος στη λίστα έρχεται ο Warren Buffet με περιουσία που εκτιμάται στα 45 δις. δολάρια.

«Μάχη» για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής

Άρχισε χθες 22 Σεπτεμβρίου στη Ρωσία διεθνής σύνοδος που έχει ως στόχο να μην γίνει η Αρκτική το επόμενο «πεδίο μάχης» για τον ορυκτό πλούτο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου αποθέματος κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, βρίσκεται κάτω από τον παγωμένο Αρκτικό Ωκεανό.

Αλ.Παπαρήγα: Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να φανεί η αγανάκτηση του λαού

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να φανεί η αγανάκτηση του λαού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πέσουν και να ανέβει το ΚΚΕ, αφού αυτό που θα φοβίσει θα είναι τα ανοδικά αποτελέσματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα περιοδεύοντας για δεύτερη ημέρα στην Κοζάνη.

Εγκαίνια για το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, στο οποίο μακροπρόθεσμα θα λειτουργούν 341 ανεμογεννήτριες, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στο Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Το πάρκο, που βρίσκεται ανοιχτά της περιοχής του Θάνετ και κατασκευάστηκε από τον σουηδικό δημόσιο ενεργειακό όμιλο Vattenfall.

Με επιστολή απαντά στην κλήτευση ο Κ.Καραμανλής

Απαντητική επιστολή στην κλήση που του είχε γίνει από την προανακριτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση Βατοπεδίου θα αποστείλει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στην εξέλιξη αυτή υπήρξε έντονη αντίδραση από τα τρία μελή, του ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή και οι οποίοι εμμένουν στην αυτοπρόσωπη παρουσία του.

Σαμαράς: Θα κάνουμε Εξεταστική για το μνημόνιο

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, προειδοποιώντας ότι, όταν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

Πάρε τα λεφτά και τρέχα

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Έλληνες αξιωματούχοι πήραν τα 90 εκατομμύρια ευρώ «μίζες» που δόθηκαν -σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αρμόδιων γερμανικών Αρχών αλλά και των ΜΜΕ- το 2000, όταν η κυβέρνηση του «εκσυγχρονισμού» έκανε την πολυτελή και σκανδαλώδη παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.

«Η Αγροτική θα παραμείνει κρατική»

Στη διαβεβαίωση ότι η Αγροτική Τράπεζα θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο προέβη την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Στα μέσα Ιουλίου ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλας είχε ανακοινώσει την υποβολή πρότασης προς την κυβέρνηση για την...

Πατημασιά εκατομμυρίων χρόνων βρέθηκε στην Κρήτη

Εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η δυτική Κρήτη ήταν ενωμένη με την Πελοπόννησο, σαρκοφάγα σε μέγεθος όσο μια σημερινή λεοπάρδαλη, ζούσαν στο χώρο αφήνοντας το «στίγμα» τους παντού. Ένα αποτύπωμα, μία απολιθωμένη πατημασιά σαρκοφάγου, ηλικίας επτά εκατομμυρίων ετών, βρέθηκε στο νομό Χανίων.

«Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ»

«Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ και αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση του Reuters. Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Τζεν Ρότζερς για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο...