Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Καλό απόγευμα να έχετε.....


ΜΕΚΚΑ


H Μέκκα κάτω από την οροσειρά του Χιτζάζ. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ για το...

Λ.Οίκος: Δεν έχουμε επαφές με…εξωγήινους


Ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι σε έναν πολύ απομακρυσμένο γαλαξία, αλλά διαβεβαίωσε χθες ότι δεν έχει καμία απόδειξη ότι έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους.

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα, γ... τα υπουργεία μου;


Του Στέλιου Κούλογλου από το tvxs.gr

Η είδηση πέρασε ασχολίαστη: η τρόικα ζητάει τώρα από την προσεχή κυβέρνηση και τα κόμματα που θα την στηρίξουν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της  26ης Οκτωβρίου!! Μετά τον εξευτελισμό των Καννών και την μεγαλειώδη κωλοτούμπα της ΝΔ, αποτέλεσμα των...

Χωρίς πτυχίο και γνώση αγγλικών οι υπάλληλοι στους Δήμους


Ένα από τα χαμηλότερα μορφωτικά επίπεδα στην Ευρώπη έχουν οι υπάλληλοι στους δήμους της χώρας, καθώς ένας στους δύο εργαζόμενους είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένας στους τρεις έχει τελειώσει απλώς το Δημοτικό και μόνο ένας στους 7 έχει πτυχίο πανεπιστημίου.

"Είναι οι Ελληνες άξιοι λύπησης;" Αναρωτιέται άρθρο του BBC.


To κείμενο που ανέβηκε χτες το βράδυ στην ιστοσελίδα του BBC έχει τον τίτλο «Πρέπει να λυπόμαστε την Ελλάδα;». Δυο ειδικοί επιχειρηματολογούν για το αν θα πρέπει ή όχι να μας λυπηθούν οι ξένοι. 

Ας πάμε μέχρι την Ιταλία..........


Aποχώρησε ο Κάρολος Παπούλιας, από το Προεδρικό Μέγαρο


Πριν από λίγα λεπτά αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Προεδρικό Μέγαρο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Θα γυρίσετε σύντομα, Πρόεδρε;», ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Το ελπίζω, το ελπίζω».

Πηγή-madata.gr

Σαν σήμερα......


392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς.

1789: Ο Ελιτζάια Κρέιγκ παρασκευάζει το πρώτο ουίσκι από καλαμπόκι στο Μπέρμπον του Κεντάκι. Ο συγκεκριμένος τύπος του ουίσκι θα πάρει το όνομα Bourbon.

Επιβεβαίωση OnAlert.gr : Κοίτασμα – μαμούθ στην Κύπρο


Εως και 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια υπολογίζονται οι ποσότητες του φυσικού αερίου που βρέθηκαν στο περίφημο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Στο ιλιγγιώδες αυτό νούμερο κατέληξαν οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρίας Noble, που ανέλαβε τις γεωτρήσεις.

NY Times: Η Θεσσαλονίκη ξεχειλίζει από τέχνη


Οι ΝΥ Τimes γράφουν για την έκρηξη τέχνης που παρ' όλες τις δυσκολίες συντελείται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη. Σε άρθρο της πριν μερικές ημέρες η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα ασχολείται εκτενώς με τη Θεσσαλονίκη και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που αυτή τη περίοδο συμβαίνουν εκεί.

Η καθιστική ζωή «φίλος» του καρκίνου


Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου, αναφέρουν καναδοί επιστήμονες σύμφωνα μελέτη που που πραγματοποίησαν τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος Μελέτης του Καρκίνου (AICR).

Πάμε μουσικά............Α ΗΑ-Summer Moved On


Αγγλία: Μίσθωση καταστημάτων με μία λίρα ετησίως!


Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Αγγλία προχωρούν σε ενοικίαση μαγαζιών πληρώνοντας μόλις μία λίρα (1,16 ευρώ) ετησίως! Οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να προχωρήσουν σε τέτοιες μισθώσεις προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τον ειδικό φόρο που το...

Τις παραιτήσεις των υπουργών μέχρι το απόγευμα ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς όμως ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να αποκαλύψει το όνομα του νέου Πρωθυπουργού. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται «σε καλό δρόμο».

ΕΒΕΑ: 6 στους 10 Ελληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους


Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι Έλληνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, φοβούμενη ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, όπως προκύπτει την πέμπτη κατά σειρά, και έκτακτη ποσοτική έρευνα με τίτλο "Οικονομικό Βαρόμετρο", που...

Luz Casal-Un Año de Amor


Κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, κάτω όμως από τα όρια, σε πολλά φρούτα και λαχανικά


Σχεδόν τα μισά από τα φρούτα και λαχανικά στην αγορά της Βορείου Ελλάδας έχουν πάνω τους μυκητοκτόνα και άλλα φυτοφάρμακα, σε επίπεδα όμως κάτω των επιτρεπτών ορίων.

Σωρεία λαθών στα τετραγωνικά του λογαριασμού με τον ειδικό φόρο ακινήτων – Τι πρέπει να κάνετε


Άναυδοι μένουν εκατοντάδες καταναλωτές που παίρνουν στα χέρια τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τον ειδικό φόρο ακινήτων, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα τετραγωνικά που αναγράφονται είναι πολλαπλάσια από εκείνα του οικήματος.

Λαγκάρντ: Ξεκαθαρίστε το πολιτικό τοπίο


Πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα ασκεί και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, θέτοντας ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης την ύπαρξη σχετικής συμφωνίας.

«Κλείδωσε» στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.15 μια σύντομη συνεδρίαση, η οποία είχε ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω των διαβουλεύσεων.