Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το τραγούδι της ημέρας

Εικόνες του κόσμου: ΑΛΑΣΚΑ

«Γκάφα» του Γκόρντον Μπράουν απειλεί την προεκλογική του εκστρατεία

Στενόμυαλη» αποκάλεσε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν μια 66χρονη χήρα στο πλαίσιο μιας προεκλογικής επίσκεψης στο Ροσντέιλ την Τετάρτη. Πρόκειται για μια γκάφα του βρετανού πρωθυπουργού που απειλεί να καταστρέψει την προεκλογική του εκστρατεία μία μόλις εβδομάδα πριν από τις εκλογές και απειλώντας να επισκιάσει την κρίσιμη σημερινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, όπως εκτιμά σήμερα σύσσωμος ο βρετανικός τύπος.

πηγή-apogevmatini.gr

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Iron Man 2

Υποψήφιοι και οι 18άρηδες

Με το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια Ελληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Μέχρι σήμερα το ηλικιακό όριο συμμετοχής ήταν τα 21 έτη.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ανοίγει ο δρόμος της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουν οι 18άρηδες μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα αναδειχτούν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

πηγή-ethnos.gr

Με καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες η Πρωτομαγιά

Αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα αναμένουν οι μετεωρολόγοι για αύριο. Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται για το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 -23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 23 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 24 - 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 11 έως 20 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 – 23 βαθμούς Κελσίου...

Τα ΝΕΑ στηρίζουν την ελληνική γλώσσα ...με τον τρόπο τους

Σε μια εποχή που το 80-85% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου γράφει στα εσφαλμένα, ακαλαίσθητα, ασαφή και ακαταλαβίστικα γκρίκλις,η  εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αποφάσισε από 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύει σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.
Αντί αυτού προτείνει στους αναγνώστες της να ρυθμίσουν τον υπολογιστή τους στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (ControlPanel) των Windows.»

Διαβάστε περισσότερα - http://kala-nea.gr/?p=3178

Εν αναμονή νέου πακέτου σκληρών μέτρων


Με μια ματιά από την naftemporiki.gr

Μεταξύ των μέτρων που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, είναι:
* Kατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο.
* Kατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης για όλους.
* Φάγωμα των μισθών στο Δημόσιο για τα επόμενα τρία χρόνια.
* Aντικατάσταση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα με επίδομα παραγωγικότητας.
* Kατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
* Aύξηση του ΦΠΑ και του φόρου στα καύσιμα.
* Aύξηση του ποσοστού των απολύσεων στο 4% στον ιδιωτικό τομέα.
* Pεριορισμός των αποζημιώσεων για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Βοήθεια 60.6 εκατ. ευρώ από την Κύπρο προς την Ελλάδα

Η κυπριακή Βουλή υπερψήφισε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, με τον οποίον εγκρίθηκαν τα 60,6 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελούν τη συνεισφορά της Κύπρου στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων τόνισαν ότι...

Εντοπίστηκε νερό σε μορφή πάγου πάνω σε αστεροειδή

Αμερικανοί επιστήμονες παρατήρησαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, νερό σε παγωμένη μορφή στην επιφάνεια του αστεροειδούς «24 Θέμις». Εκτός από νερό, οι ερευνητές εντόπισαν και πολύπλοκες οργανικές ουσίες στον γιγάντιο βράχο, με διάμετρο 200 χιλιομέτρων. Ο αστεροειδής «24 Θέμις» βρίσκεται σε τροχιά σε απόσταση περίπου 480 εκατ. χιλιομέτρων από τον ήλιο, στη ζώνη μεταξύ του Άρη και του Δία.

πηγή-enet.gr

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση καρδιάς από τηλεχειριζόμενο ρομπότ

Γιατροί σε ένα βρετανικό νοσοκομείο πραγματοποίησαν την πρώτη χειρουργική επέμβαση σε καρδιά ασθενούς, χρησιμοποιώντας εξ αποστάσεως ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ. Το επίτευγμα ανοίγει περαιτέρω το δρόμο για τη ρομποτική τηλε-χειρουργική, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς στο μέλλον θα μπορούν να χειρουργούνται από γιατρούς που θα βρίσκονται σε άλλους χώρους, σε άλλες πόλεις, ακόμα και σε άλλες χώρες. Απλώς ο γιατρός θα κατευθύνει από μακριά το ρομπότ που θα χειρουργεί τον ασθενή...

Η γελοιογραφία της ημέρας

Πρωτομαγιά με ανοιχτά Τέμπη για τους εκδρομείς

Προς το τέλος της οδεύει η ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδό, καθώς ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, που δόθηκε στην κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο για τους φιλάθλους του Αρη, θα ξανανοίξει το Σαββατοκύριακο για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς και οριστικά το αργότερο έως τις 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», ο δρόμος στα Τέμπη...

Ελληνική εκδίκηση

Του Γιώργου Κύρτσου από το citypress.gr

Η εύκολη καταγγελία των «ασυνεπών» Ελλήνων δεν λύνει τα προβλήματα.
Η εκδήλωση κρίσης εμπιστοσύνης σε επίπεδο Ευρωζώνης υποχρεώνει το Βερολίνο να εγκαταλείψει την αλαζονική συμπεριφορά προς την Ελλάδα και να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στην επίλυση ενός προβλήματος που δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό...

Λίμνη Καστοριάς: έρευνα από το ΙΓΜΕ για την ποιότητα των υδάτων της

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για την ανάλυση της ποιότητας των υδάτων της λίμνης Καστοριάς, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται το οικοσύστημα της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», o νομάρχης Καστοριάς, Γιάννης Λιάντσης, γνωστοποίησε ότι...

Guardian blog: Λεπτό προς λεπτό σοβαρές και μη εξελίξεις για την ελληνική οικονομία

Λεπτό προς λεπτό μεταδίδει τις ραγδαίες εξελίξεις για την τύχη της ελληνικής οικονομίας και κατ΄επέκατση της ευρωπαϊκής, το blog της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Οι ειδήσεις ανεβαίνουν σε ζωντανό χρόνο και αφορούν από την κοινή συνέντευξη Τύπου Σόιμπλε, Στρος Καν και Τρισέ μέχρι ανέκδοτα για την Ελλάδα που δημοσιεύονται στο Twitter.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες το μεσημέρι το blog...

Νέες διαφωνίες και πάλι για τον Ιησού

Είναι ο Ιησούς Χριστός θαμμένος σε ένα μικρό μαυσωλείο στο Κασμίρ; Ή μήπως είναι μουσουλμάνοι ακαδημαϊκοί;
Η ανανεωμένη τον τελευταίο καιρό, αντιπαράθεση για τα λείψανα που βρίσκονται στο μαυσωλείο του Ροζαμπαλ, το οποίο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες στην πρωτεύουσα της μόνης μουσουλμανικής επαρχίας της Ινδίας, έχει οδηγήσει αυτούς που έχουν την ευθύνη για τον χώρο, να αποφασίσουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση επισκεπτών μετά από πολλά χρόνια ανοιχτής λειτουργίας.
Η εδώ και δεκαετίες, γνωστή θεωρία ότι...

Γερμανοί νεοναζί κατά Ελλήνων για την οικονομική βοήθεια

Με μια ρατσιστική ανακοίνωση στο διαδίκτυο οι νεοναζί που είναι μέλη του κόμματος NPD στη Ρηνανία Βεστφαλία καλούν τα μέλη τους και άλλους Γερμανούς πολίτες να διαδηλώσουν με σύνθημα : τα γερμανικά χρήματα στις γερμανικές υποθέσεις-καμία οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.
Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος μιλούν για Έλληνες πλαστογράφους που ζουν σε βάρος των Γερμανών. Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο των εκλογών της 9ης Μαϊου όπου ακροδεξιό κόμμα βλέπει τις ελπίδες του να μπει στη βουλή να μειώνονται και προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του μέσω πόλωσης. Στη Γερμανική πόλη έχει σημάνει συναγερμός καθώς Ελληνικοί Σύλλογοι έχουν ήδη αρχίσει να καλούν τα μέλη τους σε αντιδιαδήλωση και υπάρχει φόβος επεισοδίων...

Το “αυγό του φιδιού” φαίνεται εκκολάπτεται πάντα σε περιόδους οικονομικής κρίσης...

Δείτε το βίντεο...

Δημοτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Ραγκούσης,  παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Καλλικράτης το οποίο περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα, τα εξής...

Η χειρότερη οικολογική καταστροφή στις ΗΠΑ

Η διαρροή πετρελαίου, που προκλήθηκε μετά τη θανατηφόρα έκρηξη και βύθιση της εξέδρας άντλησης της BP Plc στον Κόλπο του Μεξικού, είναι πενταπλάσια απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Πρόκειται για τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμούν οι επιστήμονες, καθώς οι πετρελαιοκηλίδες που έχουν σχηματιστεί απειλούν να προκαλέσουν τεράστια καταστροφή σε τέσσερις πολιτείες της χώρας που έχουν ακτές στον Κόλπο...

Coca-Cola 3E: Υπετριπλασιάστηκαν τα κέρδη το α’ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 25,4 εκατ. ευρώ – υπετριπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 7,2 εκατ. ευρώ – εμφάνισε η Coca-Cola Τρία Έψιλον το πρώτο τρίμηνο του 2010, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η αύξηση της κερδοφορίας της αποδίδεται στις πρωτοβουλίες μείωσης των δαπανών καθώς και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη 14 εκατ. ευρώ...

Δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, είπε ο Εφραίμ

Κανένα σκάνδαλο δεν είδε στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα του Δημοσίου, αλλά και για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.
Όπως μετέδωσε το Mega, στη μαραθώνια κατάθεσή του ο ηγούμενος Εφραίμ είπε για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο ότι...

Η βοήθεια «έκλεισε» στα 120 δις! Τα 45 το 2010

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, το συνολικό πακέτο στήριξης των ΕΕ-ΔΝΤ την επόμενη τριετία θα ανέλθει, στα 100 δισ. ευρώ με 120 δισ. ευρώ  Η δήλωση αυτή έγινε από  μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου Γιούργκεν Τρίτιν,αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, ενώ η βοήθεια για το 2010 για φέτος θα φθάσει στα...