Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Coca-Cola 3E: Υπετριπλασιάστηκαν τα κέρδη το α’ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 25,4 εκατ. ευρώ – υπετριπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 7,2 εκατ. ευρώ – εμφάνισε η Coca-Cola Τρία Έψιλον το πρώτο τρίμηνο του 2010, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η αύξηση της κερδοφορίας της αποδίδεται στις πρωτοβουλίες μείωσης των δαπανών καθώς και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη 14 εκατ. ευρώ...

Οι Καθαρές Ταμειακές Ροές έφτασαν τα 65 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 56 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία.
Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 431 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 1.377 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν σε 52 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 26% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.
«Η κερδοφορία της Εταιρείας μας βελτιώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, αποτέλεσμα το οποίο αντανακλά τα οφέλη από την εφαρμογή των προγραμμάτων περικοπής κόστους την περασμένη χρονιά, σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola 3E κ. Δώρος Κωνσταντίνου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας.
Αναφερόμενος στο οικονομικό περιβάλλον, εκτίμησε πως είναι ενθαρρυντικά κάποια πρώιμα σημάδια οικονομικής σταθεροποίησης σε σημαντικές χώρες, κυρίως στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές μας. «Παρ’ όλα αυτά παραμένουμε επιφυλακτικοί, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο είναι, λόγω εποχικότητας, ένα από τα λιγότερο σημαντικά τρίμηνα για τη δραστηριότητά μας και οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται σε κάποιες χώρες δραστηριοποίησής μας», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου