Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η βοήθεια «έκλεισε» στα 120 δις! Τα 45 το 2010

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, το συνολικό πακέτο στήριξης των ΕΕ-ΔΝΤ την επόμενη τριετία θα ανέλθει, στα 100 δισ. ευρώ με 120 δισ. ευρώ  Η δήλωση αυτή έγινε από  μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου Γιούργκεν Τρίτιν,αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, ενώ η βοήθεια για το 2010 για φέτος θα φθάσει στα...
45 δισ. ευρώ.Σημειώνεται ότι με βάση πληροφορίες το επιτόκιο θα είναι 5% και θα ισχύει τόσο για την ΕΕ όσο και το ΔΝΤ.
Επίσης, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ απέρριψαν το αίτημα της Γερμανίας για συμμετοχή των τραπεζών στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ανακοίνωσε μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Έτοιμες να "καλύψουν" στο μεγαλύτερο βαθμό τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για την επόμενη τριετία δήλωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με αντάλλαγμα την εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής το 2011-2012. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα λήξει ο κύκλος των συνομιλιών για την Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet, ενώ για άμεση και δυναμική δράση έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Strauss-Kahn, χωρίς να κρύβει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου