Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Ενέσεις» αισιοδοξίας και αναπτυξιακά μέτρα από τον Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Μήνυμα αισιοδοξίας για την οικονομία εξέπεμψε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» και ότι οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα για την οικονομία που περιλαμβάνουν...

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της β΄ δόσης

Την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, 2,57 δισ. ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ . Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Μουρίλο Πορτουγκάλ, δήλωσε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ότι...

Θα περάσει τη Μάγχη χώρις χέρια και πόδια

ΠΑΡΙΣΙ  O Φιλίπ Κρουαζόν έχασε και τα τέσσερα άκρα του πριν από 16 χρόνια. Το 2008 δεν μπορούσε να κολυμπήσει ούτε σε πισίνα. Σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος χωρίς άνω και κάτω άκρα που θα διασχίσει κολυμπώντας τα στενά της Μάγχης.

Νέοι κανόνες για τους δημοσιογράφους στο Γκουαντάναμο

Το Πεντάγωνο συνέταξε νέους κανόνες για τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν το Γκουαντάναμο.

Το Πεντάγωνο έδωσε χθες στη δημοσιότητα νέους κανόνες για την κάλυψη των φυλακών και των δικών του Γκουαντάναμο. Οι κανόνες αυτοί συντάχθηκαν τέσσερις μήνες μετά τον αποκλεισμό τεσσάρων Αμερικανών και Καναδών δημοσιογράφων επειδή δημοσίευσαν το όνομα ενός μάρτυρα που τους είχε μιλήσει.

Prison Break για 85 από φυλακή του Μεξικού

Συνολικά ογδόντα πέντε κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή του Μεξικού, η οποία βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις αρχές αλλά και όσα μετέδωσαν τα ΜΜΕ, οι κρατούμενοι οι οποίοι ήταν κυρίως μέλη των καρτέλ, σκαρφάλωσαν πάνω από...

Αναγνώριση των BLOGS ως πηγές ειδήσεων από το Associated Press

Σε εγκύκλιο προς τα μέλη του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) ανακοίνωσε ότι θα παραθέτει στο μέλλον και από τους blogger, ως έγκυρες πηγές ειδήσεων. Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, διότι ως γνωστό, το AP δεν υπήρξε και τόσο φιλικό προς τις διάφορες εναλλακτικές πηγές ειδήσεων.

Οι προστατευόμενες περιοχές απειλούνται από τη λαθροθηρία

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για τα πολλαπλά κρούσματα λαθροθηρίας που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», τα άγρια ζώα βρίσκονται τραυμάτισμένα ακόμα και σε περιοχές που προστατεύονται από τη διεθνή νομοθεσία λόγω της οικολογικής αξίας τους.

Στο 22% η ανεργία στη Κίνα

Η Κίνα με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενους -η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη μας με πληθυσμό 1,3 δισ.- βρίσκεται εντούτοις αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανέργων, 22% του ‘ενεργού’ πληθυσμού της, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα στο Πεκίνο η κυβέρνηση.

Ναρκισσιστές οι χρήστες του Facebook

Τις προσωπικότητες και τις συνήθειες ενός τυπικού χρήστη του Facebook εξέτασε μελέτη το Πανεπιστημίου του York, και το πόρισμα του ήταν σαφές: Ο ναρκισσισμός είναι το νούμερο 1 χαρακτηριστικό. Η μελέτη απέδειξε την άμεση σχέση που έχει ο χρόνος που σπαταλά κάποιος στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και πόσο ναρκισσιστής είναι.

Κλείστε την Έκθεση

Του Κώστα Γιαννακίδη από το protagon.gr

O πρωθυπουργός εμφανίστηκε με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη. Δεν πήγε ούτε ένα κέικ. Λογικό, δεν υπάρχει μία. Επίσης ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να ανακοινώσει παροχές από το βήμα της ΔΕΘ. Σωστό και αυτό, τις ανακοίνωσε πέρσι, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης. Φέτος θα ανέβει ο Σαμαράς και θα μοιράζει το χρήμα γενναιόδωρα και με άνεση.

ΠΓΔΜ -Γκρούεφσκι: «Ο Νίμιτς δεν έχει υποβάλει νέα πρόταση»

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς δεν έχει υποβάλει στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας,ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Νιμιτς υπέβαλλε πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», δήλωσε ότι...

ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Καλύτερα πολλοί υπουργοί αλλά με έναν τομέα ο καθένας

Του Γιώργου Λακόπουλου από tanea.gr 

Μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Ισως η μεγαλύτερη μπαρούφα της πολιτικής ρητορικής των τελευταίων χρόνων. Μήπως ακριβώς το αντίθετο έπρεπε να συμβαίνει: μια κυβέρνηση με θεματικά υπουργεία; Δηλαδή ένα χαρτοφυλάκιο, ένα αντικείμενο. Σε τι ωφελούν τα υπουργεία με τα ονόματα σιδηρόδρομους, με τις πολλές και αντιφατικές καμιά φορά αρμοδιότητες;

Επιμένουν στο κάπνισμα οι ιδιοκτήτες μπαρ-καφέ

Επιμένουν στην αντίθεσή τους απέναντι στον αντικαπνιστικό νόμο οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ, μελετώντας ως αντίδραση ακόμη και άρνηση καταβολής προστίμου, άρνηση καταβολής ΦΠΑ, αλλά και συμβολικό κλείσιμο των μαγαζιών. Το Συντονιστικό των Επαγγελματιών Καφέ-Μπαρ-Εστιατορίων δεν...

Η γελιογραφία της ημέρας

Εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου

Στην τελετή του αγιασμού της 75ης ΔΕΘ παρέστη το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης. Η ομιλία του κ. Παπανδρέου προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ.

«Πράσινο φως» στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ

Μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και συνταξιοδότηση 2.451ατόμων, (751 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 1600 από τον ΟΣΕ και το διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής) προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που πήρε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο.

Διαδηλωτές απ΄όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων όπου με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου, πριν εννέα χρόνια…

Η σύλληψη ή η εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, παραμένει προτεραιότητα των ΗΠΑ,  τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μία ημέρα πριν την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Έχουν περάσει εννέα χρόνια από την ημέρα που τέλεσε την αφορμή για να αλλάξει για πάντα ο κόσμος.