Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Παράνομη η απεργία των τελωνειακών

Υποχρεωμένοι οι τελωνειακοί να σταματήσουν την απεργία τους, μετά απο την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.

Λίγη μουσική....

ΚΟΖΑΝΗ - Βλάβες και... καύσιμα καθηλώνουν περιπολικά Εκτυπώσιμη σελίδα

 Ρεπορτάζ του Χρήστου Βήττα

Το ένα μετά το άλλο τα περιπολικά οχήματα της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης ακινητοποιούνται λόγω βλαβών, ενώ τις προσεχείς ημέρες υπάρχει άμεσος κίνδυνος να ξεμείνουν από καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=51438

Πώς γεννήθηκε η Σελήνη;

Διαβάστε - http://tvxs.gr/news/sci-tech/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7

ΚΟΖΑΝΗ - "Αγύμναστοι οι μαθητές στη Κοζάνη"

Σ' ένα μόνο σχολείο της Κοζάνης βρέθηκαν 19 υπεράριθμοι γυμναστές! Ο νομός Κοζάνης, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, έχει... ειδίκευση στην αργομισθία των γυμναστών αφού, συνολικά στα σχολεία του υπάρχουν 33 υπεράριθμοι γυμναστές, ενώ ακόμη 10 υπηρετούν στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής.


πηγή-kozan.gr

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, Έλληνες και μετανάστες ζήτησαν τη νομιμοποίηση των μεταναστών και τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά τους που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

πηγή-inews.gr

Το ΛΑΟΣ για τη σημερινή αντιρατσιστική πορεία

«Ο επισκέπτης ενός σπιτιού -ιδίως αν είναι απρόσκλητος- πρέπει να γνωρίζει ότι τα όποια δικαιώματά του δεν μπορούν κατά καμία έννοια να καταπατούν τα δικαιώματα του οικοδεσπότη. Η Ελλάδα υποχρεούται να αποφασίσει μόνη της πόσοι λαθραίοι χωράνε στο σπίτι της. Όλα τα άλλα περνούν... σύρριζα από την λογική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχετικά με τη σημερινή αντιρατσιστική πορεία του πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.

πηγή-tvxs.gr

Πόσο αυξάνονται τα όρια ηλικίας από το 2013

Διαβάστε - http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=15425&catid=13

TΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ευρωπαϊκές χώρες "θάβουν" τα πυρηνικά τους απόβλητα

Τρεις ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Γαλλία, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια τη διαδικασία ενταφιασμού των πυρηνικών τους αποβλήτων σε μεγάλα γεωλογικά βάθη, εκτιμώντας ότι η λύση αυτή είναι μακροπρόθεσμα η πιο ασφαλής.

πηγή-skai.gr

Παραοικονομία

Κάποτε, στην αρχαία Ελλάδα, ένας Ολύμπιος θεός επανέφερε στη ζωή έναν θνητό και όταν έγινε έρευνα από τους άλλους θεούς, αποδείχτηκε ότι αυτός είχε δωροδοκηθεί. Το 300 π.Χ. στα σύνορα Αθηνών - Μεγάρων ένας γεωργός (ο Λεύκων), προκειμένου να αποφύγει το δασμό που επιβαλλόταν τότε στο μέλι, δοκίμασε να φέρει μέλι στην Αθήνα σε ασκούς κρυμμένους μέσα σε κοφίνια με κριθάρι. Σκόνταψε όμως το γαϊδουράκι και σκορπίστηκε το φορτίο. Τότε οι τελωνειακοί ανακάλυψαν τον πρώτο δράστη φοροδιαφυγής (άλλα μεν Λεύκωνος όνος φέρει, άλλα δε Λεύκων).


 Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=134000

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους μετανάστες, με τη συμμετοχή μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών οργανώσεων και συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 15:00 στην Ομόνοια. Η πορεία θα κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα όπου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με συγκροτήματα μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Δημιουργική λογιστική και πολιτική σκοπιμότητα

Του Γιώργου Κύρτσου

Διαβάστε - http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=72949

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει...

Η ιστορία της Coca Cola

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/121

Νέες τεχνικές για αντικαρκινικές θεραπείες

Νέα τεχνική για τον εντοπισμό των καρκινικών κυττάρων και την ανάλυση του DNA των καρκινικών όγκων με βιοανιχνευτές ανακάλυψαν οι επιστήμονες,  ανοίγοντας το δρόμο για πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες.

Διαβάστε περισσότερα - http://health.ana-mpa.gr/fthema.php?id=6835

Η νηστεία κάνει καλό

Τι μπορούμε να φάμε για να μην χάσουμε τις απαραίτητες βιταμίνες.

Ευκαρία για αποτοξίνωση είναι η μεγάλη Σαρακοστή. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί που τονίζουν πως η διατροφή μας κατα την περίοδο της νηστείας πλησιάζει τη μεσογειακή δίαιτα.
 
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της “Καθημερινής” η Αγγελική Τσαρούχη, διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου Διατροφής του Σισμανόγλειου, “ η μεγαλύτερη γκάμα των τροφίμων που επιλέγονται στο πλαίσιο της νηστείας υπάρχουν στη γνωστή πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής” και σημπληρώνει:“η υιοθέτηση έστω και κάποιων ημερών νηστείας συνήθως σημαίνει οτι θα καταναλωθούν τρόφιμα που είναι συνιστώμενα και απο τη μεσογειακή δίαιτα” .Τα τρόφιμα που κατα την περίοδο της νηστείας αποφύγουμε, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να αντικαταστασθούν απο μαύρο ψωμί, αμύγδαλα, ξερά φασόλια, λάχανο και μπρόκολα που επίσης συνεισφέρουν στην πρόσληψη ασβεστίου. Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με σπορέλαιο ή ταχίνι ενω αντί για πουλερικά μπορούμε να φάμε ψάρι, όταν η νηστεία το επιτρέπει, με θαλασσινά ή με όσπρια, συνδιασμένα με δημητριακά. Οσο για το γλυκό, οι επιλογές μας κατα την περίοδο της νηστείας είναι οι εξής: ξηροί καρποί με μέλι, πατσέλια, δημιτριακά με πετιμέζι, κομπόστες, αποξηραμένα φρούτα ή παρασκευάσματα με αλέυρι.
 
πηγή-NewsIt.gr

Δεν αποκλείει την αύξηση ΦΠΑ η κυβέρνηση


Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι οι εταίροι της ΕΕ ζητούν πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα και δεν απέκλεισε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ. «Εξετάζουμε όλα τα εναλλακτικά σενάρια» είπε και σημείωσε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί με την αντιπροσωπεία της Κομισιόν που θα έρθει στην Αθήνα  αυτόν τον μήνα.


πηγή-tovima.gr

Δάνειο έως 25 δισ. ευρώ μελετά η ευρωζώνη για την Ελλάδα, σύμφωνα με το Spiegel


Οι χώρες της ευρωζώνης θα παράσχουν από κοινού βοήθεια ύψους 20-25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αναφέρει η γερμανική επιθεώρηση Der Spiegel, επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

πηγή-in.gr

Τα απομνημονεύματα του Καζανόβα στην γαλλική Βιβλιοθήκη

Η εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε τα απομνημονεύματα του θρυλικού Τζάκομο Καζανόβα, που θεωρείτο ότι είχαν χαθεί μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το έργο «Η Ιστορία της Ζωής μου» ανακαλύφθηκε μέσα σε δεκάδες κούτες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε χρηματοκιβώτιο λίγες μόλις μέρες πριν από τον βομβαρδισμό της Γερμανίας από τους Συμμάχους το 1945. «Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε η Λειψία, αλλά οι κούτες ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο της τράπεζας όπου φυλάσσονταν. Ήταν σε καλή κατάσταση», δήλωσε η Μαρί-Λορ Πρεβόστ, έφορος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας. Η εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας κατέβαλε περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ για τα απομνημονεύματα, τα οποία ο Καζανόβας ξεκίνησε να γράφει ενώ εργαζόταν ως βιβλιοθηκάριος, το 1789. Την αγορά χρηματοδότησε ιδιώτης δωρητής και η βιβλιοθήκη ευελπιστεί να εκθέσει τα χειρόγραφα το φθινόπωρο του 2011. «Τα χειρόγραφα του Καζανόβα είναι η πιο σημαντική αγορά που έχει ποτέ κάνει η βιβλιοθήκη. Και φυσικά είναι μία μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε ο Μπρουνό Ρασίν, επικεφαλής της βιβλιοθήκης. Ο Καζανόβα περιγράφει τις ερωτικές του περιπέτειες στα χειρόγραφά του, τα οποία τροποποιούσε διαρκώς μέχρι τον θάνατό του, το 1798.

πηγή-Zougla online.gr

Σκόνη από την Αφρική «πνίγει» την Ελλάδα


Αραιή σκόνη από την Αφρική καλύπτει την ατμόσφαιρα της ελληνικής επικράτειας. Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε Αττική, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Το νέφος αναμένεται να απομακρυνθεί από την Αττική έως το πρωί της Κυριακής και από την υπόλοιπη χώρα έως το μεσημέρι της Κυριακής.

πηγή-kathimerini.gr