Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Κατασχέθηκε χαρτονόμισμα ενός εκ. δολλαρίων!

Τι βρήκαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Σόφιας; Ένα χαρτονόμισμα με ονομαστική αξία ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Το χαρτονόμισμα τυπώθηκε το 1923 και βρέθηκε ανάμεσα σε έγγραφα σε πακέτο που επρόκειτο να αποσταλεί με υπηρεσία ταχυμεταφορών από τη Βουλγαρία στην Ισπανία, σύμφωνα με τη διεύθυνση της τελωνειακής υπηρεσίας. Το χαρτονόμισμα θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν είναι αυθεντικό και ποια είναι η νομισματική του αξία.


πηγή-zougla.gr

Ο Ολυμπιακός έ«Χ»ασε τον τίτλο από τον ΠΑΣ, εύκολη νίκη η ΑΕΚ, «καθάρισε» ο Ατρόμητος

Μια ακόμα «καυτή» αγωνιστική περιμένουμε στην 26η «στροφή» της Σούπερ Λιγκ. Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο με τον ΠΑΣ να βάζει «ταφόπλακα» στις ελπίδες του Ολυμπιακού για τον τίτλο φεύγοντας με το 2-2  από το Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Καβάλα με 3-0, ενώ ο Ατρόμητος επικρτάτησε του Ηρακλή με 2-1.

πηγή-in.gr

Μέχρι 16 Μαρτίου τα μηχανογραφικά για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ και ΤΕΕ

Λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου αποφοίτων και μαθητών επαγγελματικών λυκείων (ομάδας Α') και κατόχων πτυχίου Β' κύκλου ΤΕΕ ημερησίων και εσπερινών, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και στις σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά στην επιτροπή που λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας όπου λειτουργεί το λύκείο τους.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1115522&lngDtrID=244

Ακατάλληλο το νερό στους Λαζαράδες Κοζάνης

Ακατάλληλο προς πόση είναι το νερό στους Λαζαράδες Κοζάνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με απόφαση του νομάρχη Κοζάνης, Γιώργου Δακή, απαγορεύεται η χρήση νερού προς πόση στο δημοτικό διαμέρισμα Λαζαράδων, του δήμου Καμβουνίων, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης νιτρικών ΝΟ3. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, είχε κριθεί ακατάλληλο -για τον ίδιο λόγο- και το νερό του δημοτικού διαμερίσματος Πολυρράχου, του δήμου Σερβίων Κοζάνης.

πηγή-skai.gr

Ερχεται η ανοιχτή Porsche Panamera!

Ενώ τα σχέδια των ανθρώπων της Porsche είχαν αναβληθεί τώρα ξαναπαίρνουν… μπροστά και η convertible έκδοση της Panamera αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το τέλος του έτους και να κυκλοφορήσει στους δρόμους του χρόνου.
Η τετραθέσια διάταξη του γερμανικού supercar θα διατηρηθεί ενώ οι μηχανικοί προσπαθούν να διατηρήσουν τον βαθμό ακαμψίας της ανοιχτής Panamera (όπου το αμάξωμα δεν θα έχει μεσαία κολόνα) κοντά σε αυτό της κλειστής.
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως θα υπάρχουν τέσσερις πόρτες ενώ η οροφή θα είναι υφασμάτινη για πρακτικούς λόγους. Όπως είναι φυσικό τα μηχανικά μέρη και οι κινητήρες θα προέρχονται από την κλειστή Panamera.

πηγή-protothema.gr

Το βιβλίο της εβδομάδας

Η χώρα, όπως είναι

Συγγραφέας:  Ford Richard

Εκδότης:  Πατάκη

Ήξερες ότι...

Η πρώτη φορά που οι άντρες και οι γυναίκες χρησιμοποίησαν ξεχωριστές τουαλέτες ήταν το 1739, σε έναν χορό στο Παρίσι.

Η νέα γενιά video games είναι εδώ

Οι ανιχνευτές κίνησης και οι ονλάιν κοινότητες παιχνιδιών βρίσκονται στο επίκεντρο του Συνεδρίου των Δημιουργών Βιντεοπαιχνιδιών, που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, και συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδιαστές, προγραμματιστές και στελέχη εταιρειών λογισμικού απ’ όλον τον κόσμο. Tα βλέμματα έκλεψε η παρουσίαση ενός νέου χειριστηρίου του Playstation 3 από τη Sony. Μέσω του νέου εξαρτήματος, και μίας ειδικής κάμερας, η παιχνιδομηχανή θα μπορεί πλέον να ανιχνεύει και να ανταποκρίνεται στις κινήσεις του χρήστη, κάνοντας το παιχνίδι ακόμη πιο ρεαλιστικό.

πηγή-tanea.gr

Δείτε το βίντεο



Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν φέρνουν νωρίτερα θάνατο στις γυναίκες από καρκίνο ή άλλη αιτία

Μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις των αντισυλληπτικών χαπιών, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που τα παίρνουν, μπορούν να περιμένουν ότι θα ζήσουν περισσότερα χρόνια και είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, που παρακολούθησε 46.000 γυναίκες...

Εικόνες του κόσμου

Γερμανία: Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα δίπλα σε μια λίμνη.

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Βελβεντού  Λευκός

Ποικιλία: Ροδίτης, Μπατίκι, Chardonnay

Προσωπικότητα: Αχυροκίτρινη όψη, πολύπλοκο άρωμα με ένταση και ποιότητα. Εξαιρετική γευστική ισορροπία, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τη λιπαρότητα και τη μεγάλη διάρκεια.

Η Ελλάδα στην πρώτη τριάδα για την 'Ώρα της Γης 2010"

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης 2010. 15 μέρες απομένουν μέχρι τη φετινή Ώρα της Γης και περισσότεροι από 164 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ανεβάζοντας τη χώρα μας στο «βάθρο των μεταλλίων» για τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όμως, δεν είναι οι μόνοι που δίνουν τον εντυπωσιακό παλμό στην Ώρα της Γης 2010. Η συμμετοχή 140 σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών, 502 φορέων και επιχειρήσεων, αποδεικνύει πως και φέτος, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30 μ.μ. η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στον πλανήτη.

πηγή-zougla.gr

Με το δεξί στην πρώτη pole position ο Σεμπάστιαν Φέτελ

Την πρώτη pole position της χρονιάς κατέκτησε ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Ferrari με τον Φελίπε Μάσα να είναι πιο γρήγορος από τον ομοσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο. Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Λιουίς Χάμιλτον. Έκπληξη αποτελεί η όγδοη θέση του Τζένσον Μπάτον, ο οποίος αύριο θα βρεθεί πίσω από την Mercedes του Μίκαελ Σουμάχερ. Στη δέκατη θέση βρέθηκε ο Άντριαν Σούτιλ με τη Force India. Από την έκτη θέση θα εκκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ, πίσω από την Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ.

πηγή-kathimerini.gr

«Ατυχής» κατά τον Σουηδό ΥΠΕΞ η απόφαση της Βουλής για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η απόφαση της σουηδικής Βουλής να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενιών ήταν «ατυχής» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Καρλ Μπιλντ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την τουρκική οργή. «Η πολιτικοποίηση της Ιστορίας δεν εξυπηρετεί κανένα» δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης, στην Σαρισέλκα της Φινλανδίας, με αρκετούς από τους ομολόγους του της ΕΕ. Ανάμεσά τους και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμετ Νταβούτογλου. «Αυτό που θέλουμε είναι η συμφιλίωση μεταξύ Τούρκων και Αρμενίων και αποφάσεις όπως αυτή τείνουν να αυξήσουν τις εντάσεις και όχι να τις μειώσουν» πρόσθεσε ο Μπιλντ.

πηγή-tovima.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεν ακριβαίνει το εισιτήριο των αστικών λεωφορείων

Εντονη είναι το τελευταίο διάστημα η φήμη στη Θεσσαλονίκη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, η οποία ωστόσο διαψεύδεται τόσο από τον οργανισμό όσο και από το υπουργείο Μεταφορών.

πηγή-makthes.gr

Θα απαγορεύεται στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα

Θα απαγορεύεται στο εξής στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε καταναλωτές με δηλωμένη αδυναμία πληρωμής λογαριασμών, όπως προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που ετοιμάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.hbnews.gr/permalink/28042.html

Οι Ελληνίδες στις κάλπες


Χρειάστηκαν δεκαετίες έντονων γυναικείων αγώνων για να μπορέσουν οι Ελληνίδες να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Για πρώτη φορά ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου 1934. Εκλογικό δικαίωμα δεν δόθηκε σε όλες, αλλά μόνο σε όσες είχαν κλείσει τα 30 χρόνια και διέθεταν τουλάχιστον απολυτήριο Δημοτικού. Στους εκλογικούς καταλόγους της Αθήνας γράφτηκαν μόλις 2.655 κυρίες, από τις οποίες ψήφισαν τελικά μόνο 439. Χαρακτηριστική για το κλίμα της εποχής ήταν η άρνηση της ηθοποιού Μαρίκας Κοτοπούλη να ψηφίσει, λέγοντας μάλιστα πως...

Οι Άγγλοι συνεταιρίζονται για να σώσουν τα στέκια τους

Οι θαμώνες μιας μικρής συνοικιακής pub, στο Σάλφορντ της Αγγλίας, συνεταιρίστηκαν και αγόρασαν το αγαπημένο τους στέκι που όδευε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Η "Star" είναι η δεύτερη pub που έχει μετατραπεί...

Η Ελληνική αστυνομία στο Twitter

Στην υπηρεσία Micrblogging Twitter άνοιξε λογαριασμό η Ελληνική αστυνομία σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στους χρήστες του ίντερνετ και τις μικρότερες ηλικίες. Πολλοί χρήστες αντέδρασαν αρνητικά κάνοντας έκκληση να μπλοκάρουν μαζικά οι χρήστες το λογαριασμό της αστυνομίας στο Twitter. Η κίνηση της αστυνομίας να ανοίξει λογαριασμό στο Twitter αποτελεί μια πρωτότυπη προσπάθεια για ακόμα καλύτερη ενημέρωση. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 120 άτομα ακολουθούν στο Twitter την αστυνομία.

Μπορείτε να ακολουθείτε (ή παρακολουθείτε) την αστυνομία εδώ: http://twitter.com/astynomia

πηγή-ethnos.gr

Α.Τσίπρας: Ανάγκη ενότητας της Αριστεράς

Προσωπική επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, αλλά και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού χαρακτήρισε την κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων υποστηρίζοντας ό,τι θα κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει κλίμα διχασμού στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενότητας της αριστεράς σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

πηγή-ert.gr

«Πόσο κοστίζει ένα ελληνικό νησί;» ρωτούν οι Ισπανοί με το βλέμμα στη Μαγιόρκα

Πόσο κοστίζει ένα ελληνικό νησί; Αναρωτιέται η El Pais, σε άρθρο της με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της Bild, το οποίο καλούσε την Ελλάδα...

Χιλή: Στα 30 δισ. δολάρια οι ζημιές

Ο νέος πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα υπολογίζει στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια τις ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι τις 27ης Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας παράλληλα "μια μεγάλη προσπάθεια λιτότητας".

πηγή-skai.gr

Χιλιάδες καταγγελίες για παιδεραστία στο Βατικανό

Μετά την είδηση για το «άσυλο» που προσέφερε ο Πάπας σε παιδεραστή ιερέα, αξιωματούχος του Βατικανού ανακοίνωσε...

Η γελοιογραφία της ημέρας

"Ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής"

"Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού", δεσμεύεται με δήλωσή του στα "ΝΕΑ" ο πρωθυπουργός. "Θα αλλάξουμε εκ βάθρων τα κακώς κείμενα" τονίζει και καλεί σε συστράτευση όλους τους 'Ελληνες, προκειμένου να κερδηθεί αυτή η μεγάλη μάχη. Τη λήψη μέτρων κατά των κερδοσκόπων ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8516020&maindocimg=8304760&service=5

Στο ΠΑΣΟΚ ρίχνει τις ευθύνες για το έλλειμμα ο Αντ. Σαμαράς

Διαχρονικές ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της οικονομίας, επέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Προσυνεδριακή Διάσκεψη Χαλκίδας για την Απασχόληση, την Κοινωνική Συνοχή και το Ασφαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=141134

Δεν υπήρχε Αρχαία Ελλάδα γράφει η Millet Ξάνθης!..

Της ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΟΥ


Με ένα προκλητικό και αστείο δημοσίευμα στην τουρκόφωνη εφημερίδα «Millet» της Ξάνθης, οι γείτονές μας οι Τούρκοι βάλλουν για ακόμη μία φορά κατά της Ελλάδας. Μάλιστα, η θρασύτητα με την οποία προσβάλλουν την ιστορία του ελληνικού έθνους προκαλεί όχι μόνο αγανάκτηση αλλά και γέλιο! Και όλα αυτά με αφορμή το γεγονός της διεκδίκησης από την πλευρά των μουσουλμάνων της Θράκης, την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς τους στην Ελλάδα, καταργώντας τον τίτλο της μουσουλμανικής μειονότητας.
Το δημοσίευμα απέστειλε στον «Α.Τ.» ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ευγένιος Χαϊτίδης με στόχο...

Κομισιόν: Δεν υπάρχει συμφωνία στήριξης της Ελλάδας

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

πηγή-kathimerini.gr

“Φέρτε πίσω τα λεφτά!”

Εντολή Γ. Σχοινιωτάκη για ΕΡΤ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ

Να επιστρέψουν τις αμοιβές τους, κατά το μέρος που υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου (6.090 ευρώ), θα κληθούν μεγαλοστελέχη της ΕΡΤ και όλων των ΔΕΚΟ, κρατικών οργανισμών, ανεξάρτητων αρχών, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδρυμάτων, που επιχορηγούνται από το κράτος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=63289