Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες του κόσμου

Ινδός εργάτης ανάμεσα σε τόνους άνθρακα στο στάδιο της διαλογής του ορυκτού που εκμεταλλεύεται η μεγαλύτερη εταιρία άνθρακα στο κόσμο η Coal India στην Ορίσσα της Ινδίας.(AP)

πηγή-kathimerini.gr

Σαν Σήμερα...

1797: Την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αερόστατο και από ύψος 3.200 ποδών πραγματοποιεί ο Γάλλος Αντρέ - Ζακ Γκαρνερέν.

1824: Μεσούντος του Εθνικού Ξεσηκωμού, ο Παπαφλέσσας εισβάλλει στην Αρκαδία για να πλήξει τους οπαδούς του Κολοκοτρώνη, κατά τη διάρκεια του Β' Εμφύλιου Πολέμου.

Χιλή-Οι μεταλλωρύχοι δεν αντέχουν τη δημοσιότητα

Ο μεταλλωρύχος Εντισον Πένα, ένας από τους 33 διασωθέντες στη Χιλή την περασμένη εβδομάδα σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση, εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση άγχους, ενώ τουλάχιστον άλλοι πέντε από τους συντρόφους του έχουν κάνει κατάχρηση αλκοόλ, δήλωσε μια ιατρική πηγή.

Το μυστικό της αντοχής των μαραθωνοδρόμων

Μια νέα επιστημονική έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού στον μαραθώνιο: δεν πρέπει ο δρομέας να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας από υδατάνθρακες που διαθέτει ο οργανισμός του, γιατί αλλιώς θα βιώσει το οδυνηρό φαινόμενο σαν «να πέφτει σε τοίχο», οπότε ή θα κόψει απότομα ταχύτητα ή σε λίγα λεπτά θα αναγκαστεί να σταματήσει τελείως.

"Η Κλιματική Αλλαγή μας ενώνει"

"Αυτή η απειλή μας ενώνει", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλιαγμένη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο" και τόνισε ότι "το γεγονός ότι η Τουρκία εκπροσωπείται εδώ σε υψηλότατο επίπεδο από τον φίλο Τ. Ερντογάν είναι απόδειξη ότι δύο χώρες μπορούν να θέσουν κατά μέρος τις διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση των κοινών απειλών".

Το δις εξαµαρτείν...

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από tanea.gr

ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ στις δηµοσκοπήσεις µου έλεγε προχθές: «Σε σχέση µε τις αρχές Σεπτεµβρίου, έχω την αίσθηση ότι κάνω µετρήσεις σε άλλη χώρα!». Με άλλα λόγια: τόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγµατα.

Κάρτα του Πολίτη: Έντονες αντιδράσεις

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα που θα μετονομαστεί σε Κάρτα του Πολίτη και θα τη λάβουμε στα χέρια μας  ως το τέλος του 2011, όπως είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Κλινικά νεκρή “ξύπνησε” μετά από 14 ώρες..

Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όταν μία 60χρονη που θεωρούταν κλινικά νεκρή «ξύπνησε» μετά από 14 ώρες! Μάλιστα, από καθαρή τύχη δεν μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, καθώς τα παιδιά της αρνούταν να αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη.

Από επτά ετών σερφάρουν στο Διαδίκτυο τα παιδιά στην Ευρώπη

Σε ηλικία επτά ετών αρχίζουν κατά μέσο όρο να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο τα παιδιά στην Ευρώπη, ωστόσο μόνο ένα στα τρία παιδιά 9-12 ετών βρίσκει ότι στο ίντερνετ υπάρχουν αρκετά «καλά πράγματα» για τα παιδιά της ηλικίας του, σύμφωνα πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ανακοινώθηκαν οι πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης

Η ισπανική περιφερειακή πρωτεύουσα Vitoria-Gasteiz και η γαλλική πόλη της Νάντης αναδείχτηκαν νικήτριες του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2012 και 2013. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Επίτροπο περιβάλλοντος, κ. Janez Potočnik, σε τελετή το βράδυ της Πέμπτης στη Στοκχόλμη, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.

Παμφάγα πολιτικής βλακείας

Του Αναστάσιου Φούντογλου από το greek-publius.blogspot.com

Eρέθισμα σκέψης και γραφής η προεκλογική παλίρροια των τελευταίων ημερών με την ελπιδοφόρα πλημμυρίδα των διαφημιστικών μπάνερ των νεαρών υποψηφίων να ακολουθείται μονότονα απο την απογοητευτική άμπωτη της τιποτολογίας, μιας και το πολιτικό μήνυμα που επιχειρείται να αποσταλλεί απο τους υποψηφίους τις περισσότερες φορές εξαντλείται σε ένα άχαρο προφίλ facebook ή σε μια τυποποιημένη συρραφή λίγων λέξεων σε κάποιο blog δίκην πολιτικού προνουντσιαμέντου!

Μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια στη Βουλή

Μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Πανάρετος και η βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Κανέλλη, όταν οι υψηλοί τόνοι για κοινωνικά θέματα μετατράπηκε σε προσωπική κόντρα. Η κ. Κανέλλη αναφερόμενη στα ερευνητικά κέντρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι...

Κέρδη και ζημίες για τα κόμματα εξουσίας

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αναδεικνύουν την αστάθεια του πολιτικού σκηνικού. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την Περιφέρεια Αττικής που έγινε υπό την επίβλεψη του προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Επ. Πανά, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα βασικά συμπεράσματα, που, βέβαια, δεν δεσμεύουν τις εξελίξεις.

Θερίζει η χολέρα στην Αϊτή

Αντιμέτωποι με την επιδημία χολέρας, είναι αυτή τη φορά, οι κάτοικοι της Αϊτής με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους εκατόν σαράντα. Συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν 1526 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ενώ τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή Αρτιμπονίτε, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Για την κατάσταση, οι αϊτινές αρχές έχουν ήδη ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

πηγή-ert.gr

Τροφικές αλλεργίες: Πες μου πότε έγινε η... σύλληψη!

Αν πάσχετε από τροφική αλλεργία, ρωτήστε τους γονείς σας πότε έγινε η… σύλληψή σας! Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσοι έφτασαν στην 11η εβδομάδα της εμβρυϊκής ζωής τους μεταξύ Απριλίου και Μαϊου, παρουσιάζουν σε διπλάσια ποσοστά αλλεργίες σε τρόφιμα όπως το γάλα και τα αυγά, σε σύγκριση με όλους τους άλλους!

Η γελιογραφία της ημέρας

Φραστική επίθεση και γιαούρτια δέχτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος

Φραστική επίθεση και γιαούρτια δέχθηκε από ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» Αλέκος Αλαβάνος. Ο τέως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

Προσάραξη πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στη Βρετανία

To βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο HMS Astute προσάραξε σε βράχια σε νησί δυτικά των ακτών της Σκοτίας. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν περιγράφει το συμβάν ως πυρηνικό ατύχημα αλλά παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ροκ συναυλία με iPhone-Δείτε το βίντεο

Οι επιβάτες του μετρό της Νέας Υόρκης είχαν, πριν λίγες ημέρες, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ροκ «συναυλία» από το συγκρότημα Atomic Tom τα μέλη του οποίου έπαιζαν μουσική αποκλειστικά με συσκευές iPhone.