Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κλινικά νεκρή “ξύπνησε” μετά από 14 ώρες..

Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όταν μία 60χρονη που θεωρούταν κλινικά νεκρή «ξύπνησε» μετά από 14 ώρες! Μάλιστα, από καθαρή τύχη δεν μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, καθώς τα παιδιά της αρνούταν να αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη.

Η Λιντί Παγιάρ έπασχε από καρκίνο από το 2005 και παρακολουθείτο από πολυκλινική του Λορμόν, προαστίου του Μπορντό. Κατά την διάρκεια χημειοθεραπείας το πρωί της Δευτέρας, η ασθενής έχασε τις αισθήσεις της.

Ο γιατρός ακολούθησε διαδικασία ανάνηψης, ωστόσο, η γυναίκα δεν συνήλθε και διασωληνώθηκε. Μάλιστα, μετά βεβαιότητας το ιατρικό προσωπικό ενημέρωσε τα παιδιά της πως ήταν κλινικά νεκρή. Oι τρεις γιοι της, όμως, επέμεναν η μητέρα τους να μεταφερθεί σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος, σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή της κλινικής, Ιβ Νοέλ.

Περίπου 14 ώρες μετά και ενώ βρισκόταν ακόμη στο πανεπιστημιακό κέντρο, η γυναίκα ξύπνησε! «Είναι μία μορφή θαύματος», είπε ο κ. Νοέλ και πρόσθεσε πως ο γιατρός που έκανε την ανάνηψη δεν διέπραξε ιατρικό λάθος αλλά επικοινωνιακό.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι αισθάνθηκα άσχημα μόλις μου έκαναν μία ένεση με φάρμακο για τη ναυτία», δήλωσε η κα. Παγιάρ, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο και δηλώνει απλά κουρασμένη. «Δεν έχω συνειδητοποιήσει πλήρως τι συνέβη, αλλά νομίζω ότι οι τρεις γιοι μου είναι αυτοί που έχουν σοκαριστεί περισσότερο από όλους», κατέληξε η 60χρονη.


πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου