Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Χιλή-Οι μεταλλωρύχοι δεν αντέχουν τη δημοσιότητα

Ο μεταλλωρύχος Εντισον Πένα, ένας από τους 33 διασωθέντες στη Χιλή την περασμένη εβδομάδα σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση, εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση άγχους, ενώ τουλάχιστον άλλοι πέντε από τους συντρόφους του έχουν κάνει κατάχρηση αλκοόλ, δήλωσε μια ιατρική πηγή.

Ο Εντισον Πένα, 34 ετών, οπαδός του Ελβις Πρίσλεϊ «παρουσίασε κλινικά συμπτώματα σοβαρού άγχους και θεωρήσαμε απαραίτητο να του χορησήσουμε ηρεμιστικά», δήλωσε στην εφημερίδα La Tercera Jorge Diaz, ένας γιατρός της Χιλιανής Ενωσης Ασφάλειας που παρακολουθεί τους μεταλλωρύχους.

Ο μεταλλωρύχος αυτός που μεταφέρθηκε σώος και αβλαβής στην επιφάνεια στις 13 Οκτωβρίου, ήταν αυτός, από τους 33 που είχαν παγιδευτεί στα βάθη του ορυχείου, που το ηθικό του ήταν πολύ χαμηλό: είχε εκφράσει τις δυσκολίες του να αντέξει τον εγκλεισμό σε επιστολές του προς την οικογένειά του.

Ο Εντισον Πένα είναι ο πρώτος μεταλλωρύχος που επιστρέφει στο νοσοκομείο μετά την επιχείρηση διάσωσης των 22 ωρών στο ορυχείο χρυσού και χαλκού στο Σαν Χοσέ, 800 χλμ βόρεια του Σαντιάγο, που καλύφθηκε από εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο.

Οι γιατροί πάντως συνέστησαν σε όλους να ξεκουραστούν, τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες, μια συμβουλή που οι περισσότεροι δεν έχουν τηρήσει, λόγω των πολλών εορτασμών και των αιτημάτων των μέσων ενημέρωσης να διηγηθούν την ιστορία τους.

Ο Εντισον Πένα, άγαμος και χωρίς παιδιά, έδειξε σημάδια άγχους όταν άρχισε να μιλάει στη διάρκεια μιας γιορτής που οργανώθηκε την Τρίτη για όλους τους μεταλλωρύχους, και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής σε απ' ευθείας μετάδοση την περασμένη Παρασκευή.

πηγή-tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου