Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου: Συνεργασία με Γερμανία, «όχι» σε οικονομική στήριξη

Δεν ζήτησε οικονομική στήριξη από τη Γερμανία ο Γιώργος Παπανδρέου. Ευχαρίστησε ωστόσο την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ για τη στήριξη στο πρόγραμμα ανάκαμψης, ανακοινώνοντας παράλληλα διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/03/2010_326621

«Avatar» εναντίον «Hurt Locker» στο δρόμο για τα Όσκαρ

Διχασμός επικρατεί στο χολιγουντιανό στερέωμα λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση των νικητών των Βραβείων Όσκαρ. Avatar ή Hurt Locker; Περιβάλλον ή Ιράκ; Φαντασία ή ρεαλισμός;

πηγή-in.gr

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, 8 Μαρτίου 2010, αυξάνεται η τιμή των διοδίων στο τμήμα του ΠΑΘΕ Μαλιακός- Κλειδί Ημαθίας. Η ανά χιλιόμετρο χρέωση αναπροσαρμόζεται από τα 2 λεπτά ανά χλμ. στα 3 λεπτά ανά χλμ. σε τμήματα του οδικού άξονα, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Απο τη Δευτέρα, οι οδηγοί των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πληρώνουν διόδιο ύψους 2,30 ευρώ, αλλά επειδή ο δρόμος είναι κλειστός στην Κοιλάδα των Τεμπών, η εφαρμογή της αύξησης δε θα ισχύσει σε όλους τους σταθμούς διοδίων. Η αναπροσαρμογή θα γίνει στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου. Στα διόδια της Λεπτοκαρυάς δεν θα γίνει αναπροσαρμογή, ενώ δεν καταβάλλονται διόδια σε Μακρυχώρι, Πυργετό και Κλειδί (Αιγίνιο).

πηγή-tovima.gr

FBI : Όπλο στα χέρια τρομοκρατών και ξένων κρατών το διαδίκτυο

Οι στρατιωτικές οργανώσεις, τα ξένα κράτη και οι εγκληματικές ομάδες συνιστούν αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς βάζουν στο στόχαστρό τους τα κρατικά και ιδιωτικά ηλεκτρονικά δίκτυα, προειδοποίησε σε χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ. Στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο για την ασφάλεια του διαδικτύου, ο Ρόμπερτ Μίλερ επισήμανε ότι «οι τρομοκράτες έχουν δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για το διαδίκτυο, εξασκώντας τις δεξιότητες του hacking», με στόχο τη στρατολόγηση hackers για συνδυαστικές επιθέσεις τόσο σε πραγματικούς όρους όσο και στον κόσμο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τον κ. Μίλερ, το διαδίκτυο χρησιμοποιούν και κυβερνήσεις με στόχο την κατασκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών. «Εκτός από τους τρομοκράτες, το διαδίκτυο χρησιμοποιούν και κράτη για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε. «Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η τεχνολογία μας, οι μυστικές υπηρεσίες, τα πνευματικά δικαιώματα και τα στρατιωτικά μας όπλα και στρατηγικές», τόνισε.

πηγή-naftemporiki.gr

Εικόνες ντροπής


Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  επιτέθηκαν με αυγά στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την ομιλία του. Στη συνέχεια του τράβηξαν τα ρούχα και τον τραυμάτισαν ελαφρά. Τελικά με τη συνδρομή αστυνομικών μεταφέρθηκε στο περιστύλιο της Βουλής και εκλήθη ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Λίγα λεπτά αργότερα τη στιγμή που το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος ετοιμαζόταν μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσουν πανό κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εμποδίστηκαν απο αστυνομικούς των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών με αποτέλεσμα ο κ. Γλέζος  να αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα και να λιποθυμήσει. Αμέσως εκλήθη ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.  

πηγή-tovima.gr

Τους άνδρες πλήττει περισσότερο η παγκόσμια ανεργία

Τους άνδρες φαίνεται να έχει πλήξει περισσότερο η ανεργία που προκάλεσε η παγκόσμια ύφεση, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Accenture, που δραστηριοποιείται στον χώρο της συμβουλευτικών διοικητικών υπηρεσιών και προσλήψεων σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν σε όλες τις χώρες που διεξήχθη η έρευνα, οι άνδρες που απολύθηκαν ήταν κατά πολύ περισσότεροι από τις γυναίκες. Στην Ινδία το ποσοστό των ανδρών ανήλθε το 95%, ενώ στη Γαλλία το 71% των απολυμένων ήταν άνδρες.

πηγή-kathimerini.gr

Παπουτσής εναντίον Σαχινίδη

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Παπουτσής το βιολί του...


Σκληρή γλώσσα κατά του υφυπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής. Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αριστεράς ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=138455

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για το Βατοπαίδι

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου διατάσσει η Εφέτης Ανακριτής κ. Ειρήνη Καλού. Η ανακρίτρια ζητά άνοιγμα των λογαριασμών μεταξύ άλλων Μοναχών αλλά και της ίδιας της Μονής αλλά και άλλων εμπλεκομένων προσώπων , για την περίοδο 1998 έως 2005 διάστημα για το οποίο δεν είχε ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου.

πηγή-ert.gr

Πεδίο μάχης η Αθήνα

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκε ο Μανώλης Γλέζος όταν προσπάθησε να παρέμβει υπέρ διαδηλωτή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί των ΜΑΤ έριξαν χημικά στον 84χρονο Μανώλη Γλέζο όταν προσπάθησε να παρέμβει υπέρ διαδηλωτή, με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του. Λίγο πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, αρχικά φραστικά και στην συνέχεια τον προπηλάκισαν, εκτοξεύοντας εναντίον του ξύλα πέτρες και νεράντζια.

πηγή-skai.gr

Προτίμησαν το «ψηφιακό» από το πραγματικό παιδί τους

Ζευγάρι από τη Νότια Κορέα εθίστηκε τόσο πολύ με ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας στο Διαδίκτυο, όπου μεγάλωνε την «ψηφιακή» κόρη του, και άφησε το δικό του παιδί να πεθάνει της πείνας. Οι δύο νεαροί τάιζαν το νεογέννητο μωρό τους μόλις μία φορά την ημέρα, ενώ περνούσαν τις υπόλοιπες ώρες σε internet cafe, «μεγαλώνοντας» την Anima, την ψεύτικη κόρη τους στο παιχνίδι Prius.
Όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, «έχασαν τη θέλησή τους για την κανονική ζωή», αφότου έχασαν τις δουλειές τους. Ο 41χρονος πατέρας και η 25χρονη μητέρα συνελήφθησαν στην πόλη Suweon, νότια της Seoul, μόλις αυτή την εβδομάδα, πέντε μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού τους. Η νεκροψία έδειξε ότι η αιτία θανάτου ήταν η στέρηση τροφής.

πηγή-zougla online.gr

Η Γερμανία θα παράσχει ηθική στήριξη στην Ελλάδα, δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη επίσκεψη  του Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε για παροχή πολιτικής στήριξης στην Ελλάδα, αποφεύγοντας εσκεμμένα την οποιαδήποτε αναφορά σε οικονομική βοήθεια. Πιο σαφής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωνε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να δώσει «ούτε σεντ».

πηγή-in.gr

Ρωσία: Οι κομμουνιστές τιμούν το Στάλιν

Φόρο τιμής απέτισαν Ρώσοι και Γεωργιανοί κομμουνιστές στον Ιωσήφ Στάλιν, κατά τη σημερινή 57η επέτειο του θανάτου του, εν όψει αναζωπύρωσης της διαμάχης για το ρόλο του στη ρωσική ιστορία καθώς πλησιάζει η 65η επέτειος της ήττας των Ναζί από τα σοβιετικά στρατεύματα. Οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος συμμετείχαν σε πορεία που κατέληξε στον τάφο του στον τοίχο του Κρεμλίνου, όπου κατέθεσαν λουλούδια.

πηγή-naftemporiki.gr

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Αρκτική

Οι θερμοκρασίες στις βόρειες αρκτικές περιοχές βρίσκονται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2.000 ετών, σύμφωνα με τις μετρήσεις μιας νέας επιστημονικής έρευνας. Οι αλλαγές στην τροχιά της Γης είχαν προκαλέσει πολλούς αιώνες χαμηλών θερμοκρασιών, όμως τα τελευταία 100 χρόνια οι αρκτικές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί αισθητά λόγω της εκπομπής των «αερίων του θερμοκηπίου». Η έρευνα έγινε από αμερικανούς επιστήμονες, υπό τον καθηγητή γεωλογίας και περιβάλλοντος Ντάρελ Κάουφμαν του πανεπιστημίου της Β.Αριζόνα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερο - http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_1_04/09/2009_295411



Τοπικά νεα: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ Η κλοπή θα φέρει...ξηρασία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ  

Με ξηρασία απειλούνται περί τις 25.000 στρέμματα με αγροτικές καλλιέργειες στο δήμο Σερβίων εξ αιτίας κλοπής και καταστροφών που προκάλεσαν ,αγνωστοι σε αντλιοστάσιο.

Οι άγνωστοι δράστες  «σήκωσαν » καλώδια πάνω από 1000 μέτρα, από το αντλιοστάσιο του αρδευτικού, για να βγάλουν τον χαλκό που περιέχεται σε αυτά,  προκαλώντας συγχρόνως μεγάλες ζημιές, οι οποίες είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν μέχρι την 1η Απριλίου που αρχίζει η αρδευτική περίοδος.
Την κλοπή αντελήφθησαν  οι υπάλληλοι του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Σερβίων, οι οποίοι πήγαν στο αντλιοστάσιο της λίμνης Πολυφύτου,  για να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη συντήρηση. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, που εκτιμά πώς η κλοπή  έγινε το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου."Βρήκαμε παραβιασμένη την πόρτα της περίφραξης και την κεντρική πόρτα του αντλιοστασίου", δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σερβίων, Κώστας Ζαρογιάννης.
Εκτιμά ότι οι ζημιές  που προκληθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερες από την αξία του καλωδίου που εκλάπη. Το ύψος των ζημιών  θα διαπιστωθεί όταν βγουν οι υποβρύχιες αντλίες από το νερό αλλά από μιά πρώτη εκτιμηση υπολογίζονται σε 60.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δέκα μεγάλες αντλίες μέσα στη λίμνη, οι οποίες έχουν από 42 μέτρα καλώδιο η κάθε μία μέσα στο νερό. Από το αρδευτικό του δήμου Σερβίων ποτίζουν  τα χωράφια τους οι αγρότες των Σερβίων, του Πλατανορεύματος, των Αυλών, των Κρανιδίων και των Γουλών.

Ήξερες ότι...

Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα το 1920. Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Έσωσαν το γεράκι

Τα ξαδέλφια Αποστόλου που εργάζονται στη Δ.Ε.Η., μπήκαν στην διαδικασία να βοηθήσουν ένα τραυματισμένο γεράκι. Κι ενώ τελείωσε το ωράριο εργασίας τους, αυτοί φρόντισαν να φτάσει το γεράκι στην Οικολογική Ομάδα Βέροιας για περίθαλψη. Ευτυχώς, δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και άμεσα θα πετάξει ελεύθερο πάλι.

πηγή-zougla online.gr

Η ΝΔ και η οικονομική κρίση

Του Γιώργου Κύρτσου

Διαβάστε - http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=73252

Τοπικά νεα: Τα πεπαλαιωμένα οχήματα της ΔΕΗ αποτελούν κινούμενους τάφους για τους εργαζομένους

 ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Είμαστε ¨ευτυχείς¨ που ξεκινάμε την σύνταξη και αυτού του δελτίου τύπου με την φράση:
«Από θαύμα γλίτωσε οδηγός οχήματος UNIMOC σε εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου».
Και για μία ακόμα φορά αναρωτιόμαστε: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ;

Ο… δράστης του παρ’ ολίγου θανατηφόρου, ανήκει στη γενιά της δεκαετίας του 1970 και είναι εξαιρετικά ¨κουρασμένος¨, ¨σε κάκιστη κατάσταση¨, ¨ξεχαρβαλωμένος¨ και με πολλές ελλείψεις. Ένα τέτοιο unimoc δεν μπορεί παρά να αποτελεί -πολύ ωμά- «κινούμενο τάφο» για τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
Να του ζητήσουμε ευθύνες, να το πάμε στα δικαστήρια, να το διώξουμε ποινικά; Φυσικά όχι. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινήσουμε κάθε διαδικασία προς όλους εκείνους που μπορούν να προβούν στα αυτονόητα και να

ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΈΝΩΝ – ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, που αφήνουν ΤΡΑΓΙΚΑ εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και αυξάνουν τραγικά το ρίσκο πρόκλησης εργατικού ατυχήματος, που ΕΚΕΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΕΗ.

πηγή-kozan.gr

Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Χιλή

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Χιλή, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 00:39 ώρα Ελλάδας το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Alice In Wonderland

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/7

Ζήτησαν από ασθενή «φακελάκι» 2.500 ευρώ

«Φακελάκι» 2.500 ευρώ ζήτησαν δύο γιατροί από ασθενή προκειμένου να του κάνουν πλαστική επέμβαση για την αποκατάσταση της σπασμένης του μύτης. Ο ασθενής -άνθρωπος του μεροκάματου- είχε πάθει ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη μύτη του και να χρειάζεται επέμβαση από πλαστικούς χειρουργούς. Πήγε λοιπόν στο Θριάσιο, καθώς ο ασφαλιστικός του φορέας τον κάλυπτε σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που είχε υποστεί από το ατύχημα. Εκεί ήρθε σε επαφή με δύο γιατρούς που θα αναλάμβαναν να κάνουν την επέμβαση.

Οι δύο γιατροί, όμως, του ζήτησαν 2.500 ευρώ για να του κάνουν την επέμβαση. Αρχικά, ο ασθενής πίστεψε πως πρόκειται για την αμοιβή των γιατρών, την οποία θα καλύψει κατά ένα ποσοστό το ασφαλιστικό του ταμείο. Επαθε όμως σοκ όταν οι δυο γιατρίνες τού εξήγησαν πως αυτά τα χρήματα... είναι έξτρα και, βέβαια, «μαύρα». Δηλαδή, το γνωστό ιατρικό «φακελάκι».

πηγή-hbnews.gr

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον θείο Όσκαρ

Έχει ύψος μόλις 33 εκατοστά και ζυγίζει 3,85 κιλά, ονομάζεται Όσκαρ δεν έχει καθόλου μαλλιά, είναι καλυμμένος με χρυσό 24 καρατίων και θεωρείται εδώ και δεκαετίες το "άγιο δισκοπότηρο" για όλους τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, αμερικανικού και παγκόσμιου.


Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/politismos/eidiseis/34044-osa-prepei-na-kserete-gia-ton-theio-oskar

Στους δρόμους οι Πορτογάλοι για τα μέτρα λιτότητας

Ημέρα απεργίας σήμερα στην Πορτογαλία για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η σοσιαλιστική κυβέρνηση, μεταξύ αυτών και το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2013.

πηγή-ert.gr

Το νέο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Το έντυπο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www. ypepth.gr).

Διαβάστε τις μεταβολές - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563502&ct=1

«Ψαλίδι» και στον ιδιωτικό τομέα

«Οδηγία» για μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα εξέδωσε χθες η Κομισιόν την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών με χθεσινή του προσθήκη στο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική ανοίγει... κερκόπορτα για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας καθώς σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ προχωρεί σε μειώσεις μισθών ακυρώνοντας στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε ισχύ.

πηγή-ethnos.gr

Ποια μέτρα αποδοκιμάζουν οι πολίτες

Με αρνητικό μάτι βλέπει η πλειονότητα των Ελλήνων ορισμένα από τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα, ωστόσο οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν. Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό τηλεοπτικής εκπομπής του Σκάι, περίπου τα δύο τρίτα από τους 530 ερωτηθέντες αποδοκιμάζουν την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και των συντελεστών ΦΠΑ το πάγωμα των συντάξεων και τη μείωση του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο. Αντίθετα, το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της μεγαλύτερης από την αρχικά ανακοινωθείσα μείωσης των επιδομάτων στο Δημόσιο, το 65% επιδοκιμάζει την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα και το 82% την επιβολή φόρου στα είδη πολυτελείας. Το 78%, εξάλλου, των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέτρα μάλλον θα εφαρμοστούν. Επίσης, περίπου το 53% θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερα για τη χώρα να λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ μόλις 12% προτιμά ως επιλογή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Γερμανία και να συναντηθεί με την Καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης από την ΕΕ. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο έξω από την Βουλή, ενώ χειρόφρενο έχουν τραβήξει τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα.

πηγή-naftemporiki.gr

Εκατοντάδες εκθέματα στο ζωολογικό κήπο του ανθρώπινου εντέρου

Περίπου 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων που ζουν στο ανθρώπινο έντερο εντοπίστηκαν σε μεγάλη διεθνή μελέτη, η οποία ίσως προσφέρει και νέα στοιχεία για ασθένειες όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113037&lngDtrID=252

Αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων οι ΗΠΑ

Ως γενοκτονία αναγνωρίζει η αμερικανική Γερουσία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915, με 23 ψήφους υπέρ και 22 κατά. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Άγκυρα κάλεσε τον τούρκο πρέσβη στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν τόνισε ότι, "επλήγησαν σοβαρά", μ αυτόν τον τρόπο, "οι αμερικανο - τουρκικές σχέσεις".

πηγή-skai.gr

Τα κέρδη των διαφημιστών πάνω από τα θύματα των τροχαίων

Ο Άρης Σταθάκης, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, απαντά – μέσω του ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ» – στις διαφημιστικές εταιρείες που υποστηρίζουν ότι, εάν καταργηθεί η υπαίθρια διαφήμιση, θα μείνουν 20.000 υπάλληλοι άνεργοι στον δρόμο.

πηγή-zougla online.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Αλλαγές στην Εκπαίδευση

Του Φ. ΝΑΚΟΥ

Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ακόμα και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ορίζοντα τετραετίας- μέσω δύο νομοσχεδίων που θα προωθηθούν προς ψήφιση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=9072

Ούτε σεντ στην Ελλάδα δεν δίνει η Γερμανία

Με σαφήνεια περιέγραψε τη στάση έναντι της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Rainer Bruederle, που τόνισε πως η χώρα του δεν πρόκειται να προσφέρει οικονομική στήριξη.

 "Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως δεν ζητά ούτε ένα σεντ, σε κάθε περίπτωση η Γερμανία δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα λεπτό του ευρώ" ξεκαθάρισε ο υπουργός λίγο πριν τη συνάντηση της Αγκελα Μέρκελ με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

πηγή-enet.gr

Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα πλοία από τους πάγους της Βαλτικής

Τέσσερα πλοία κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τους πάγους της Βαλτικής Θάλασσας, ενώ περίπου 50 ακόμη παραμένουν ακόμη «κολλημένα».

πηγή-tovima.gr

Πουλήστε τα νησιά και την Ακρόπολη!

Με μία άνευ προηγουμένου πρόκληση οι Γερμανοί υποδέχονται σε λίγες ώρες τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Βερολίνο. Σήμερα με ομοβροντία δηλώσεών τους βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού της Μέρκελ μας «διατάζουν» να πουλήσουμε τα νησιά και την Ακρόπολη για να μας δώσουν μετρητά.  Την αρχή είχαν  κάνει οι Άγγλοι των Financial Times που έγραφαν προ εβδομάδων σενάρια για δήθεν «τιτλοποίηση του Παρθενώνα». Σήμερα τη σκυτάλη  πήραν οι Γερμανοί, οι οποίοι καθόλου ευχάριστα δεν νιώθουν από το ... «μπαλάκι» που ουσιαστικά τους πέταξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα έχει έρθει η σειρά της ΕΕ να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας.

πηγή-protothema.gr

Αλ. Παπαρήγα: Να καταργηθούν οι αμοιβές των βουλευτών

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ ζητά να ληφθεί απόφαση της Βουλής, με την οποία θα καταργούνται οριστικά οι βουλευτικές συντάξεις και προτείνει οι βουλευτές να ασφαλίζονται και η θητεία τους να ταυτίζεται με συντάξιμα χρόνια. Επίσης, θα προτείνει και με πρόταση που θα καταθέσει στη Βουλή να καταργηθούν οι αμοιβές των βουλευτών και η συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές, γιατί όπως είπε, η δουλειά τους είναι να συμμετέχουν σε επιτροπές και γι' αυτό δεν χρειάζεται πρόσθετη αμοιβή.

πηγή-kathimerini.gr