Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο πρίγκιπας των... σχοινιών

Ονομάζεται Adidi Wuxor και είναι γνωστός ως «Πρίγκιπας των ακροβατικών σχοινιών», αφού αφιερώνει πολλές ώρες περπατώντας σε τεντωμένα σχοινιά. Ο Adidi είχε θέσει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες και το πέτυχε.

Το Google συμμετέχει στους εορτασμούς για τη γέννηση του Τζον Λένον

Η διεθνής πύλη αναζήτησης Google συμμετέχει σήμερα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την επέτειο των 70 χρόνων από τη γέννηση του Τζον Λένον, αποτίοντας φόρο τιμής στο δημιουργό του τραγουδιού «Imagine».

Σημαντικός ο ρόλος μιας πρωτεϊνης στην ανάπτυξη καρκίνου και στη μόλυνση από AIDS

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τη δομή του μορίου μιας σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του καρκίνου, όσο και στην μόλυνση του οργανισμού με τον ιό του AIDS. Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και ελέγχου της...

Μέτωπο 40 χωρών κατά της «πειρατείας» στο διαδίκτυο και όχι μόνο

Συμφωνία τριετής συνεργασίας κατά της «πειρατείας» στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, υπέγραψαν 40 χώρες από τη Βόρειο Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, προκειμένου να περιοριστεί η ζημία των πολυεθνικών, ένα φαινόμενο που, όπως υποστηρίζουν, απειλεί σοβαρά, μεταξύ άλλων, και την οπτικοακουστική βιομηχανία.

Στο Δούναβη η τοξική λάσπη

Στον Δούναβη πέρασε η τοξική κόκκινη λάσπη που διέρρευσε τη Δευτέρα από δεξαμενή εργοστασίου αλουμινίου στη δυτική Ουγγαρία. Η απειλή για τις γειτονικές χώρες, Ρουμανία, Κροατία και Σερβία, είναι ορατή ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι για τα ψάρια και τα φυτά του ποταμού.

Τοξικά φύκια εξολοθρεύουν κοράλλια μέσα σε τρείς εβδομάδες

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας Αμερικανών επιστημόνων για τους κοραλλιογενείς υφάλους στον κόλπο του Ομάν. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες από το αμερικανικό Ινστιτούτο για το Νερό, το Περιβάλλον και την Υγεία, τα τοξικά φύκια στον Κόλπο του Ομάν κατέστρεψαν έναν κοραλλιογενή ύφαλο μέσα σε τρείς εβδομάδες.

Οι τζιπάρες και τα φιατάκια

Του Σταύρου Θεοδωράκη από το protagon.gr

Υπάρχει ένας δρόμος κοντά σε ένα σχολείο, που κάθε πρωί γίνεται το «έλα να δεις». Τα λεωφορεία αδυνατούν να στρίψουν, τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν μαθητές εγκλωβίζονται, οι μανάδες φωνάζουν, κάποιοι παρατούν όπως-όπως τα αυτοκίνητά τους και τρέχουν με τα παιδιά στο ένα χέρι και την τσάντα στο άλλο να προλάβουν το κουδούνι…

Οι νέοι κατοικούν στο σπίτι των γονιών τους

Πάνω από ένας στους δύο άνδρες (55,7%) και πάνω από μία στις τρεις γυναίκες (35,9%) στην Ελλάδα, ηλικίας 25 έως 34 ετών, εξακολουθούσαν, με βάση στοιχεία του 2008, να κατοικούν με τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν...

«Οι κυβερνήσεις φταίνε οι Έλληνες την πληρώνουν»

Ως άτυχη εξέλιξη χαρακτήρισε την αναθεώρηση των στοιχείων, που αφορούν το έλλειμμα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν. Ο κ. Καν σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ,  αποκάλυψε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και την πληρώνουν οι απλοί πολίτες, που δεν φταίνε.

Τι θα εξετάσει;

Του Ι. Κ.  Πρετεντέρη από tanea.gr

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ, λοιπόν. Να φτιάξουµε Εξεταστική Επιτροπή για την οικονοµία. Αρκεί, βεβαίως, να απαντήσουµε σαφώς στο ερώτηµα: τι ακριβώς θα εξετάσει η Εξεταστική Επιτροπή; ΕΩΣ ΤΩΡΑ έχουν δοθεί διαφορετικές απαντήσεις. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ - καφενειακού τύπου: να βρει η Επιτροπή «ποιοι έφαγαν τα λεφτά». Δύσκολο.

Μειώνεται κατά 20% η εκλογική αποζημίωση

Την μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί το εκλογικό κόστος των προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε η διακομματική επιτροπή. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η γελιογραφία της ημέρας

«Χαμένο» έργο του Βιβάλντι βρέθηκε στη Σκωτία

Ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα των Κρατικών Αρχείων της Σκωτίας βρέθηκε η παρτιτούρα για ένα από τα τέσσερα «χαμένα» κονσέρτα του Αντόνιο Βιβάλντι, για το κονσέρτο για φλάουτο Il Gran Mogol. Σύμφωνα με το BBC, η παρτιτούρα εντοπίστηκε ανάμεσα στα έγγραφα της οικογένειας του Μαρκησίου του Λόθιαν από τον Άντριου Γούλεϊ, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Το σχολείο γίνεται... ψηφιακό

"Παρότι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν πρέπει ούτε ένα παιδί να μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη τεχνολογική επανάσταση που γίνεται σε όλο τον κόσμο" τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου από τη Λήμνο κατά την παρουσίαση του ψηφιακού σχολείου, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Στον Κινέζο ακτιβιστή Λιου Σιαομπό το Νόμπελ Ειρήνης

Στον Κινέζο υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λιου Σιαομπό απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Ο 54χρονος Κινέζος αντιφρονών Λιου Σιαομπό έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης "για τον μακρόχρονο και ειρηνικό αγώνα του για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα".

Μοιράζει λεφτά στη Μεσόγειο ο Γουέν Τζιαμπάο

Πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα, πανηγυρίσαμε για το «πακέτο» με τις δύο διακρατικές και 11 επιχειρηματικές συμφωνίες που υπογράψαμε με την Κίνα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι βλέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο, για την Ευρώπη, δεν σταματούν στη μικρή μας χώρα…