Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Καλό βράδυ σε όλους............

Το εσωτερικό της Σελήνης περιέχει όσο νερό διαθέτει και η Γη

Το εσωτερικό της Σελήνης περιέχει όσο νερό διαθέτει και η Γη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε και η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τη θεωρία της δημιουργίας του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Πώς να κόψετε το κάπνισμα

Αναμφισβήτητα η αναμέτρηση με το τσιγάρο δεν κερδίζεται εύκολα. Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, τα ειδικά φάρμακα και φυσικά η ισχυρή θέληση αποτελούν τους άσους στο μανίκι του καπνιστή.

Μπάμπης Στόκας - Κι έμεινα εδώ

Η κοιλάδα των λουλουδιών

Η κοιλάδα των λουλουδιών, βρίσκεται στην Ινδία, στις πλαγιές των δυτικών Ιμαλαΐων και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη πάνω στη Γη. Τα αμέτρητα αγριολούλουδα, με τα τόσα διαφορετικά χρώματα, καλύπτουν πλήρως την κοιλάδα και δημιουργούν μια μαγευτική θέα.

Η Πόλις εάλω...

Στις 29 Μαϊου 1453 η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων που την πολιορκούσαν από τις 4 Απριλίου. Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει και για τον ελληνισμό άρχισε η πιο σκοτεινή περίοδος της ιστορίας του: η τουρκοκρατία.

Σχεδόν sold out ο Moby στη Θεσσαλονίκη!

Συντάκτης Κώστας Καραμιχάλης από το mixtape.gr

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τη συναυλία του Moby στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη! Tο διαφαινόμενο sold out αποδεικνύει για μία ακόμη φορά σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχει το ελληνικό κοινό τον αειθαλή μουσικό.

Γράφουν Ιστορία στο Διάστημα

Το ένα μετά το άλλο ορόσημο θέτει η αποστολή της Αμερικανικής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας (NASA) που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι αστροναύτες Μάικ Φινκ και Γκρεγκ Χάμιτοφ πραγματοποίησαν την τελευταία βόλτα στο Διάστημα (φωτογραφία) σχετικά με τους...

Μονακό: Νικητής ο Σεμπ. Φέτελ στο επεισοδιακό γκραν πρι του Πριγκιπάτου

Γερμανός, Σεμπ. Φέτελ, με δεύτερο, τον Φ. Αλόνσο, και τρίτο τον Τζ. Μπάτον, πήρε την πρώτη νίκη στο γκραν-πρι του Μονακό, που έληξε επεισοδιακά, καθώς 5 γύρους πριν το τέλος, βγήκε κόκκινη σημαία, από τους αγωνοδίκες, λόγω ατυχήματος του Β. Πετρόφ.

Αντίδραση ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη σε ολλανδικό δημοσίευμα

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία προκάλεσε πρωτοσέλιδο άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας  De Pers  με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις», το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Σαντορίνη πάνω στην οποία κυμάτιζε τουρκική σημαία.

Το τραγούδι της ημέρας........ Βροχερός ο καιρός σήμερα!!!

Σαν σήμερα...

1453: «Η Πόλις εάλω», έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου από τους Οθωμανούς Τούρκους.

1886: Ο χημικός Τζον Πέμπερτον διαφημίζει το μαύρο και εύγευστο υγρό που βγήκε από το εργαστήριο του: Την Coca Cola.

Νέος αντικαπνιστικός νόμος στη Νέα Υόρκη.

Ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε πάρκα, παραλίες, μαρίνες και πλατείες της Νέας Υόρκης τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή τη Δευτέρα που μας πέρασε. Είναι η μεγαλύτερη διεύρυνση του αντικαπνιστικού νόμου της πόλης, που απαγορεύει από το 2002 το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα χέρια ξενοφοβικών ομάδων;

Ρατσιστικές ομάδες της Ευρώπης χρησιμοποιούν γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το You Tube και το Twitter, για να διαδίδουν μηνύματα εναντίον των μεταναστών. Αν και τα νέα μέσα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάρτσα

Είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου! Αυτή η Μπαρτσελόνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας. Υπέταξε με 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γουέμπλεϊ» και πανηγύρισε το...

Στα παιχνίδια του Διαδικτύου στρέφεται ο Μέρντοχ

Ο επικεφαλής media του ομίλου, Τζόναθαν Μίλερ, ανέφερε επίσης ότι η διαδικτυακή εφημερίδα της News Corp, The Daily, ειδικά σχεδιασμένη για χρήση με τη συσκευή iPad της Apple, έχει επιλεγεί από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, που την «κατέβασαν» δωρεάν.

Βάσεις 2011: Εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων

Η δυσκολία των φετινών θεμάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθιστά δεδομένη την πτώση των βάσεων. Η μεγάλη «σφαγή» σύμφωνα με τους βαθμολογητές έχει γίνει στην Τεχνολογική κατεύθυνση, με την αποτυχία στη Φυσική να φτάνει μέχρι και το…

'Δώσαμε στους Έλληνες 110 δισ. και αυτοί χαλάρωσαν''

Άγριο ''χέρι'' μας βάζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ που μας βαθμολογεί με ΜΗΔΕΝ για τις ιδιωτικοποιήσεις.Για "πολιτική κόπωση" στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 η υπουργός...

Διακοπές με εθελοντική εργασία σε ολη την Ελλάδα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία A.E. και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ενισχύουν μέσω του προγράμματος τους ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, την εθελοντική προσφορά νέων ηλικίας 18 – 28 ετών.

Ηλιακή φάρμα στη Γαλλία

Η εταιρεία Efinity, έθεσε σε λειτουργία δύο ακόμα ενεργειακές φάρμες στην νοτιοκεντρική Γαλλία, αυτό το μήνα. Πραγματικά είναι τεράστιες, μιας και καταλαμβάνουν έκταση 89 στρέμματα. Παράγουν ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 9000 οικογένειες.

Τρισέ: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο

Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλους τους όρους του προγράμματος στήριξης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Aachener Zeitung ο κ. Τρισέ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι...

Ο κυνηγός έσωσε τη µικρή φώκια

Εάν αποµονώσεις το κεφάλι από το υπόλοιπο σώµα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να την ξεχωρίσεις από σκυλί. Τα εκφραστικά µάτια, η µουσούδα, τα πυκνά µουστάκια είναι κοινά χαρακτηριστικά και των δύο ζώων.

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Πάνου Μαραγκού από το ethnos.gr

Πανευρωπαϊκό το ραντεβού των «Αγανακτισμένων» την Κυριακή

Οι συγκεντρώσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» συνεχίζονται την Κυριακή, αυτή τη φορά και σε πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων. Εν τω μεταξύ, στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», δεν έχουν σταματήσει τα σχόλια νέων υπέρ των κινητοποιήσεων.

Παπανδρέου: Θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών εμφανίστηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός στην εισηγητική του ομιλία προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μόλις που ξεπερνάει το 40% ο δικομματισμός

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC, που δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής». Αντίθετα, οριακό προβάδισμα του...

Καρτ ποστάλ από το Μονακό!

Ωραία ζωή...