Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Παρουσιάστηκε το νέο υβριδικό Touareg

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μόναχο η δεύτερη γενιά του μεγάλου SUV της Volkswagen. Πρόκειται για το εντυπωσιακό Touareg που μπορεί να παραμένει ογκώδες και επιβλητικό, όμως συνδυάζει όλα τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία της εταιρείας και δείχνει αρκετά πιο δυναμικό σε σχέση με το παρελθόν.

πηγή-autotriti.gr


Την Τετάρτη η απόφαση για τα Τέμπη

Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση για τη λειτουργία των Τεμπών, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της εξόδου των εκδρομέων. Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, γνωστοποίησε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

πηγή-enet.gr

Ήξερες ότι...

Μέχρι τον 14ο αιώνα, τα ρολόγια είχαν μόνο ωροδείκτη. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο αιώνες για να προστεθούν λεπτοδείκτες και δευτερολεπτοδείκτες!

Καρικατούρες από τον Δημήτρη Γεωργοπάλη

Γιάννης Πολίτης

Κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από βελονισμό

Βακτηριακές μολύνσεις, αλλά και πιο σοβαρές ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν σε ανυποψίαστους ασθενείς που κάνουν βελονισμό, κυρίως μέσα από μολυσμένες βελόνες, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Η μελέτη έγινε από μικροβιολόγους του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ υπό τον καθηγητή Πάτρικ Γου και δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι...

Παραχωρείται έκταση στην Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ζήτημα παραχώρησης κοινόχρηστης έκτασης για την Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης. Ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον φάκελο για την παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης 745.618 τ.μ από τα αγροκτήματα Βατερού, Λευκόβρυσης και Αργίλου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για ανέγερση των κτιριακών του εγκαταστάσεων. Σε δηλώσεις του,ο κ. Δακής επισήμανε ότι με την ενέργεια αυτή ολοκληρώνεται μια σειρά διαδικασιών για την παραχώρηση της έκτασης, σηματοδοτώντας παράλληλα τις εξελίξεις για την κατασκευή της Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης, κάτι το οποίο αποτελεί μέγιστη προσδοκία και όραμα της ευρύτερης κοινωνίας. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η έγκριση της παραχώρησης από το υπουργικό συμβούλιο.

πηγή-zougla.gr

Κάθε δάσος έχει τις δικές του "περιβαλλοντικές επιδόσεις"

To 2007 στη μεγάλη σύνοδο για το κλίμα στο Μπαλί αναγνωρίστηκε διεθνώς η μεγάλη συμβολή των δασών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφού τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι μπορούν να απορροφήσουν έως 20% από τις συνολικές εκπομπές αέριων από την καύση ορυκτών καυσίμων. Από τότε, τα δάση...

Προτεινόμενο κρασί

Η επιτομή της φινέτσας! Ίσως το καλύτερο ερυθρό κρασί του κτήματος με εντυπωσιακό χρώμα και πολυπλοκότητα αρωμάτων με βάση μάλιστα ελληνική ποικιλία! Αξίζει να το δοκιμάσετε με τα καλύτερα πιάτα κόκκινου κρέατος της ελληνικής κουζίνας!

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχων για τον "Καλλικράτη"

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πορεία του προγράμματος «Καλλικράτης» πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ με τους επικεφαλής των Διοικήσεων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) της χώρας και τους δημάρχους των πρωτευουσών στην Αθήνα.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των αιρετών, διαπιστώθηκε ότι...

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας  Α. Λοβέρδο, σήμερα 19 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις απεργίες τους, ωστόσο προειδοποίησαν ότι αν η συνάντηση με τους υπουργούς καταλήξει σε αδιέξοδο, τότε θα επαναληφθεί η απεργία από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου. Να υπενθυμίσουμε, ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και για το πάγωμα των προσλήψεων.

πηγή-i-live.gr

Οικογένεια Σίμσον

Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, η πλέον επιτυχημένη και μακροβιότερη στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης. Πρόκειται για ιδιότυπη σάτιρα της μεσοαστικής Αμερικής, με ήρωες τα μέλη μιας απίθανης οικογένειας, των Σίμσον, που την αποτελούν ο πατέρας Χόμερ, η μητέρα Μαρτζ και τα τρία παιδιά τους, Μπαρτ, Λίζα και Μάγκι. Δημιουργός της σειράς είναι ο σπουδαίος σύγχρονος καρτουνίστας Ματ Γκρέινιγκ («Futurama», «Life in Hell»), γεννημένος στο Πόρτλαντ του Όρεγκον το 1954.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.sansimera.gr/articles/249

Στο δρόμο για τα μάστερ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία ουσιαστικά απορρίπτεται το αίτημα του ΤΕΕ και των Πολυτεχνείων της χώρας για τη θεσμική τακτοποίηση της ισοτιμίας των διπλωμάτων που παρέχουν τα Πολυτεχνεία με το επίπεδο μάστερ του ευρωπαϊκού συστήματος σπουδών. Το θέμα μάλιστα αναμένεται να φτάσει μέχρι τα δικαστήρια, όπως χαρακτηριστικά διαμηνύουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ, που θεωρούν ότι η μη επίλυσή του αποτελεί παραβίαση της αρχής της ισότητας.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=33206

Νόμιμο το ισπανικό gamato

Ενώ στην Ελλάδα  οι αρχές έκλεισαν το gamato.info, την ιστοσελίδα από την οποία οι χρήστες του ίντερνετ μπορούσαν να κατεβάσουν δωρεάν ταινίες, μουσική αλλά και λογισμικό, και συνέλαβαν τους διαχειριστές του, στην Ισπανία δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμη η λειτουργία ιστοσελίδων που διανέμουν ψηφιακά αρχεία είτε με τη μέθοδο των torrents είτε από χρήστη σε χρήστη (P2P).

πηγή-tvxs.gr

Η Ελλάδα λέει όχι στη πυρηνική ενέργεια

Αρνητικός ως προς την δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη χώρα μας, δίνοντας όμως έμφαση στην εκμετάλλευση των πλούσιων ανανεώσιμων πηγών που διαθέτει η Ελλάδα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Τόνισε ακόμα, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς οι γειτονικές μας χώρες όπως Τουρκία, Βουλγαρία δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό.

πηγή-hbnews.gr

Τρισδιάστατος μανδύας που κάνει αόρατα τα αντικείμενα

Η πανάρχαια φαντασίωση του ανθρώπου να γίνεται αόρατος ή έστω να μπορεί να εξαφανίζει αντικείμενα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Για πρώτη φορά Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κρατάνε στα χέρια τους το μυστικό για τη δημιουργία ενός υλικού που θα έκανε τη φαντασίωση αυτή πραγματικότητα. Κατάφεραν να κάνουν ένα αντικείμενο (μια επιφάνεια χρυσού) να εξαφανιστεί χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά, έναν τρισδιάστατο "μανδύα"
αορατότητας, αποτελούμενο από φωτονικούς κρυστάλλους. Το επίτευγμα κατέστη εφικτό από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης υπό τον Τόλγκα Έργκιν και του Imperial College του Λονδίνου υπό τον πρωτοπόρο στις σχετικές έρευνες περί αορατότητας καθηγητή Τζον Πέντρι και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/epistimi/eidiseis/34510-trisdiastatos-mandyas-pou-kanei-aorata-ta-antikeimena

Η γελοιογραφία της ημέρας

Διαμαρτυρία γιατρών για τις οφειλές από τις εφημερίες

Στους δρόμους βγαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε στάση εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Διεκδικούν εξόφληση των οφειλόμενων ποσών για εφημερίες και αντιδρούν στη μείωση του σχετικού κονδυλίου.

πηγή-ethnos.gr

Champions League

Γαλλικό «εμφύλιο» έβγαλε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Champions League με τις Λυών και Μπορντό να είναι οι πρώτες ομάδες που βγήκαν στα ζευγάρια. Στις άλλες διασταυρώσεις η Μπάγερν-Μαν. Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα και Ίντερ-ΤΣΣΚΑ. Οι πρώτες ομάδες σε κάθε ζευγάρι έχουν και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους. Τα πρώτα ματς των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 30 και 31 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 6 και 7 Απριλίου. Την κλήρωση των «8», ακολούθησε αυτή των ημιτελικών με τα ζευγάρια να είναι ο Νικητής του Λυών-Μπορντό με του Μπάγερν-Γιουνάιτεντ και του Ίντερ-ΤΣΣΚΑ με του Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες στις 20 και 21 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 27 και 28 του ίδιου μήνα.

πηγή-naftemporiki.gr

Τεξανός φαρσέρ μπλόκαρε ξένα αυτοκίνητα μέσω Διαδικτύου

Περίπου 100 οδηγοί στο Τέξας έμειναν άναυδοι όταν είδαν τα αυτοκίνητά τους να σβήνουν στα καλά καθούμενα και με την κόρνα να χτυπάει ασταμάτητα. Είχαν πέσει θύματα ενός 20χρονου φαρσέρ, ο οποίος άλλαζε μέσω Διαδικτύου τις ρυθμίσεις στο αντικλεπτικό σύστημα των οχημάτων.

πηγή-in.gr

Η ΝΔ υπέκυψε στο «διαχειριστικό κυβερνητισμό», παραδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς

Το «χρεοκοπημένο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης» που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κατήγγειλε από το βήμα του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παραδεχόμενος παράλληλα ότι το κόμμα του έχει ευθύνες καθώς «υπέκυψε στο διαχειριστικό κυβερνητισμό».

πηγή-in.gr

"Στο 20% η ανεργία στο τέλος Ιουνίου"

Στο τέλος Ιουνίου η ανεργία στην χώρα μας θα φτάσει το 20% εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Ρωμανιάς.

πηγή-skai.gr

Ιδού το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Περισσότερους φόρους στους έχοντες εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ ετησίως και ελαφρύνσεις από αυτό το όριο και κάτω φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα. Το φορολογικό νομοσχέδιο, το κείμενο του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής, φέρνει αυστηρά τεκμήρια για όλους. Από τις 200.000 ευρώ θα ξεκινάει τελικώς το αφορολόγητο για την αγορά 1ης κατοικίας. Με χαμηλότερους κατά μία ποσοστιαία μονάδα συντελεστές θα υπολογίζεται ο φόρος μεταβίβασης για την αγορά όλων των ακινήτων, πλην αυτών που υπάγονται στον ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=143189

Παπανδρέου: «Είναι η ώρα της Ευρώπης»

«Είναι η ώρα της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου για το πρόβλημα της Οικονομίας. Επίσκεψη Παπανδρέου στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Δ. Χριστόφιας.

πηγή-kathimerini.gr

Ο Μπομπ Ντίλαν στην Ελλάδα

Στις 29 Μαΐου στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Μπομπ Ντίλαν θα δώσει μια μοναδική συναυλία για τους αγαπημένους του θαυμαστές η οποία αναμένεται να ξεπουλήσει. Ο ίδιος ανακοίνωσε την άφιξή του στη χώρα μας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του. Η Αθήνα θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία θα βρεθεί για live εμφάνιση! Να θυμήσουμε πως ο Μπομπ Ντίλαν έχει να εμφανιστεί στη χώρα μας 17 ολόκληρα χρόνια και όπως είναι φυσικό και επόμενο, οι Έλληνες θαυμαστές του πρόκειται να τον αποθεώσουν σε αυτή τη νέα του εμφάνιση εδώ στην Ελλάδα.

πηγή-protothema.gr