Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οχι στο υπαλληλίκι λένε τώρα οι Ελληνες

Του Γιώργου Δαράτου από το ethnos.gr
Ερχεται σε ευθεία αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα αλλά είναι αλήθεια: Στην πλειονότητά τους, οι Ελληνες προτιμούν να είναι αυτοαπασχολούμενοι-επιχειρηματίες και όχι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ευρωδημοσκόπησης (ευρωβαρόμετρο) που δημοσίευσε η Κομισιόν το 60% των Ελλήνων θέλουν δική τους δουλειά-επιχείρηση και όχι "υπαλληλήκι"...
Πρόκειται για το υψηλότερο σχετικό ποσοστό υπέρ της αυτοαπασχόλησης μεταξύ των 27 κοινοτικών λαών, ύστερα από αυτό των Κυπρίων (66%).

Το χαμηλότερο ποσοστό υπέρ της αυτοαπασχόλησης το εμφανίζουν οι Σλοβάκοι (26%) ενώ οι Βέλγοι εμφανίζουν πολύ υψηλό ποσοστό(61%) υπέρ της εξηρτημένης εργασίας.

Εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον η διαπίστωση ότι από το 2002 μέχρι το 2010, δηλαδή μέσα σε οκτώ χρόνια, το ποσοστό των Ελλήνων που τάσσονται υπέρ της αυτοαπασχόλησης αυξήθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες(από 48% σε 60%).

Τέλος εκτιμάται ότι η αύξηση αυτού του ποσοστού είναι δύσκολο να αποδοθεί στην οικονομική κρίση διότι ήδη από το 2000 οι Έλληνες εμφάνιζαν ποσοστό υπέρ της αυτοαπασχόλησης τους, περίπου 70%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου