Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

«Πράσινο» πλοίο από το Πολυτεχνείο


Ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κόστους και λειτουργίας πετυχαίνει ένα πλήρως εξηλεκτρισμένο πλοίο το οποίο κατασκευάζει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο του έργου MARINELIVE (Marine Electrical Initiative).

Χιλιάδες κτίρια της παράκτιας Αυστραλίας θα εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας


Το κόστος από τις αλλαγές αυτές θα ανέλθει στα 226 δισεκατομμύρια δολάρια (σημερινά χρήματα).
Χιλιάδες κτίρια της παράκτιας Αυστραλίας θα εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα πορίσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Τα χαμηλά δίδακτρα οδηγούν σε μαζική φυγή προς τα Βρετανικά ΑΕΙ


Της Βίβιαν Μπενέκου από το ethnos.gr bibian@pegasus.gr

Ρεκόρ εγγραφών καταγράφεται φέτος, αφού στους 7.500 θα φτάσουν οι Ελληνες 18άρηδες, από 6.000 που φεύγουν ετησίως για σπουδές στη Βρετανία, καθώς το κόστος σπουδών αποδεικνύεται φθηνότερο.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πηγή-sansimera.gr

Καληνύχτα Ελλάδα


Του Αλέξη Καλοκαιρινού από το protagon.gr

Πριν από ενάμισι χρόνο ο κ. Παπανδρέου κέρδισε το βραβείο Quadriga. Ο νέος τότε πρωθυπουργός είχε μόλις ολοκληρώσει τον πρώτο του γύρο του κόσμου διαλαλώντας την ελληνική διαφθορά. Για το επίτευγμα αυτό τιμήθηκε, στην κατηγορία «Δύναμη της Ειλικρίνειας».

Εικόνες του κόσμου


Με την ασφάλεια που του χαρίζει η κάλυψη από το σώμα της μητέρας του, το λιονταράκι παρατηρεί τα γράμματα στο πάτωμα του κλουβιού του, στον ζωολογικό κήπο του Αννόβερο.

Η αγοραστική δύναμη του νομίσματος από την αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια


Πόσο κόστιζε ένα ποδαράκι χοίρου στην αρχαιότητα; Πόσες ήταν οι αποδοχές ενός λεγεωνάριου στην αρχαία Ρώμη; Πόσα έπρεπε να ξοδέψει κανείς στα χρόνια του Βυζαντίου για ένα μεταξωτό ύφασμα; Σε αυτά τα ερωτήματα φιλοδοξεί να δώσει απάντηση η...

Εργαζόμενος τιμωρήθηκε με 100 «tweetεριές»


Αν παλιότερα στις μουσουλμανικές χώρες η συνήθης τιμωρία για τα παραπτώματα ήταν οι βουρδουλιές, ευτυχώς που ήρθε το Twitter. Eργαζόμενος στη Μαλαισία καταδικάστηκε από δικαστήριο να δημοσιεύσει 100 tweets μέσα σε τρείς ημέρες προκειμένου να...

Spiegel: "Άνω των 100 δις ευρώ η νέα βοήθεια στην Ελλάδα"


Το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο υπολογιζόταν και «ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ» αναφέρει το Spiegel σε δημοσίευμα του.

Περισσότερες ενάρξεις επιχειρήσεων από διαγραφές στο 4μηνο


Θετικό είναι το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών επιχειρήσεων για το πρώτο τετράμηνο του 2011, καθώς μετά τους δύο πρώτους εξαιρετικά αρνητικούς μήνες, η ανοδική τάση στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο συνεχίστηκε και τον Απρίλιο.

Πάγκαλος: Το τελευταίο διάστημα έχω πει αρκετές βλακείες


Έντονη διάθεση αυτοκριτικής είχε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ξάφνιασε και πάλι τους δημοσιογράφους κληθείς να σχολιάσει την επικαιρότητα.

Τι ζητά η τρόικα από την Ελλάδα


Αυστηρές είναι οι απαιτήσεις της τρόικας, η οποία ζητά από την Ελλάδα να λάβει σκληρά μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική βοήθεια για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Παραφωνία η τάση παχυσαρκίας των Ελληνόπουλων

Η καλή ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών δεν είναι μόνο ένας αξιόπιστος δείκτης κοινωνικής και υγειονομικής «ευημερίας» μιας χώρας, αλλά αποτελεί, ταυτόχρονα, την πιο βάσιμη και ουσιαστική ελπίδα της χώρας αυτής.

Ο ποταμός Στρυμόνας είναι χασισοκαλλιεργητής!

Δεκάδες χιλιάδες χασισόδεντρα φυτρώνουν… μόνα τους στις κατάφυτες όχθες του ποταμού Στρυμόνα που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή κοντά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, δημιουργώντας την εντύπωση ότι οι κάτοικοι δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο παρά με την…