Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σαν σήμερα.....


1462: Ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής (ο ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β', αλλά αποτυγχάνει και αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη Βλαχία.

1837: Ο Τσαρλς Γκουντγίαρ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον βουλκανισμό του ελαστικού.

«Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…»


Της Μάριον Μιχελιδάκη από το aixmi.gr

Το Mεσοπρόθεσμο έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η λίστα ατελείωτη, τα μέτρα επώδυνα, ο παραλήπτης…ίδιος. Για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα της οικονομίας ο προβολέας στρέφεται και πάλι στους συνήθεις υπόπτους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας


Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και...

Το Ελσίνκι είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις


Ώρα να φρεσκάρουμε τα φινλανδικά μας. Το Ελσίνκι είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα του Monocle για το 2011. To Ελσίνκι ανέβηκε...

Καλό καλοκαίρι.....


1972: Η έναρξη του σκανδάλου Γουοτεργκέιτ


Στις 17 Ιουνίου 1972 πέντε διαρρήκτες εισέβαλαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος (Democratic National Committee) που στεγαζόταν στο κτιριακό συγκρότημα του Watergate, και προσπάθησαν να τα παγιδεύσουν με «κοριούς».

Στη Γηραιά Ηπειρο ριζώνει ο ρατσισμός


Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα ρατσιστικά φαινόμενα στην Ευρώπη κρούει η Επιτροπή Κατά του Ρατσισμού (ΕCRI) και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Σύλληψη διαδηλωτή από το μπλοκ των δημοσιογράφων στην απεργιακή πορεία της 15ης Ιουνίου...

πηγή-tovima.gr

Στη φόρα τα ονόματα όσων χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ


Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.

Βανδάλισαν το ελληνικό περίπτερο, στη Μπιενάλε της Βενετίας


Βανδαλισμούς από αγνώστους υπέστη το βράδυ της Τετάρτης το περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής στη Μπιενάλε της Βενετίας.

Γενετική έρευνα: "Πιο αργά εξελίσσονται οι άνθρωποι"

Με πιο αργό ρυθμό εξελίσσονται οι άνθρωποι συγκριτικά με αυτό που θεωρούσαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα. Αυτό προέκυψε ύστερα από γενετική έρευνα που ασχολήθηκε με τις γενετικές αλλαγές που συνέβησαν σε οικογένειες σε διάστημα μεταξύ δύο γενεών.

Οικολογικές πλωτές πλατφόρμες πολλαπλών χρήσεων


Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά την «Υδριάδα», την πλωτή οικολογική μονάδα αφαλάτωσης, έρχεται να μας προτείνει και άλλους τρόπους χρήσης τέτοιων μονάδων.

Η μέθη των γονιών επηρεάζει τα παιδιά


Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους μεθυσμένους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν υπερβολικά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 5.700 εφήβους από 13 ως 16 ετών στην Αγγλία.

Καλησπέρα σε όλους...


Η διαφθορά καλά κρατεί και στην Κίνα


Διεφθαρμένοι κινέζοι αξιωματούχοι έχουν καταχρασθεί τουλάχιστον 87 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα μικρότερο των είκοσι ετών, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας που δόθηκε αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

«Νέο ξεκίνημα με συλλογική προσπάθεια»


Την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ζητώντας να ενταθεί η συλλογική προσπάθεια και να υπάρξουν αποτελέσματα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Μειώθηκε 28% το οικογενειακό εισόδημα


Οκτώ στους δέκα καταναλωτές είδαν το οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται κατά μέσο όρο σε ποσοστό 28% το τελευταίο δωδεκάμηνο, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σε δραστικές περικοπές δαπανών, ακόμα και σε καθημερινές τους ανάγκες.

Αυστραλοί πολιτικοί και γιάπηδες κοιμήθηκαν στο δρόμο ζητιανεύοντας


Ο υπουργός εξωτερικών της Αυστραλίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι διοικητές των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Αυστραλίας κοιμήθηκαν χθες βράδυ στο δρόμο για να συγκεντρώσουν χρήματα για του άστεγους.

Βενιζέλος: “Από την Άμυνα πάω στον …πόλεμο!”


Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τον προκάτοχό του εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, κατά την παραλαβή των καθηκόντων του από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε γέφυρες συναίνεσης.