Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ομάδα αποτελούμενη από καθηγητές του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, αρχαιολόγους ,αρχιτέκτονες και εξειδικευμένους φωτογράφους στην υποθαλάσσια φωτογράφηση ,εδώ και πέντε χρόνια διεξάγει έρευνες σε ένα άγνωστο μέχρι πρότινος υπόγειο κόσμο στην περιοχή κάτω την Αγία Σοφία και το παλάτι του Τόπ Καπί ...
στην Κωνσταντινούπολη .
Σκοπός της έρευνας η οποία ξεκίνησε από τα έγκατα της Αγία Σοφίας το 2005 ,ήταν να χαρτογραφήσει για πρώτη φορά τις υπόγειες δεξαμενές και να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η υδροδότηση της Κωνσταντινούπολης την περίοδο της Ρωμαϊκής και αργότερα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας .

πηγή-troktiko

Champions League

Όνειρο της Ρεάλ ήταν να διεκδικήσει στο τρόπαιο του Champions League μέσα στην έδρα της στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάβαβτο 22 Μαΐου. Η Λιόν, όμως, ανάγκασε τους «μερένχες» να δουν... εφιάλτες καθώς απέσπασε μέσα στο «Μπερναμπέου» την ισοπαλία 1-1 που της έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Περίπατο έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μίλαν, την οποία διέσυρε με 4-0  στο «Ολντ Τράφορντ».

πηγή-in.gr

Κατάργηση της βίζας προς ΗΠΑ: τρίβουν τα χέρια τους τα τουριστικά πρακτορεία

Κατακόρυφη αύξηση των Ελλήνων τουριστών, που θα επισκεφτούν τις ΗΠΑ, μετά την κατάργηση της βίζας, που αναμένεται να εφαρμοστεί μετά το Πάσχα, προεξοφλούν τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στα υπερατλαντικά ταξίδια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 35.000 Έλληνες ταξιδεύουν ετησίως στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται στη χρονοβόρα (ραντεβού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έπειτα από 15 ημέρες) και για πολλούς υποτιμητική (συνέντευξη, αποτυπώματα) διαδικασία της έκδοσης βίζας. Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση προς τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα από τους Έλληνες που ζουν εκτός Αθηνών και δυσκολευόταν να μεταβούν στην πρεσβεία για την έκδοση της βίζας.

πηγή-agelioforos.gr

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Δράμας Ροζέ

Ποικιλία: Tempranillo

Προσωπικότητα: Σαγηνευτικό,κρυστάλλινο ρόδινο χρώμα,με εκρηκτικές μαβιές ανταύγειες.Στη μύτη αρώματα μικρών ερυθρών φρούτων του δάσους,με κυρίαρχα το άγριο βατόμουρο & φράουλα.Οι μυρωδιές του τριαντάφυλλου και των φρούτων κυριαρχούν στο στόμα και πλαισιώνονται απο αρώματα καραμέλας και βανίλιας. Η επίγευση του είναι μεγάλης διάρκειας προσφέροντας μια χαρακτηριστική,ευχάριστη αίσθηση.
 

Ήξερες ότι...

Στους ωκεανούς υπάρχει 200 φορές περισσότερος χρυσός, απ' αυτόν που έχει εξορυχτεί μέχρι στιγμής στο χερσαίο έδαφος.

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων «θα ξανακλείσει για ένα χρόνο»

Το CERN θα χρειαστεί να απενεργοποιήσει ξανά τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) για διάστημα έως και ενός χρόνου, αναφέρει την Τετάρτη το BBC επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής των εργασιών. Ο Δρ Στιβ Μάγιερς, διευθυντής Επιταχυντών και Τεχνολογίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας, φέρεται να δήλωσε ότι το γιγάντιο μηχάνημα θα πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας στα τέλη του 2011 και δεν θα φτάσει τη μέγιστη δυνατή ισχύ του πριν από το 2013 το νωρίτερο. Η διακοπή είναι απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθούν οι χάλκινες κάψες που υπάρχουν στις αρθρώσεις μεταξύ των χιλιάδων υπεραγώγιμων μαγνητών του επιταχυντήμ, αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο.

πηγή-in.gr

Γενικό μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως διοργανώνουν την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1114957&lngDtrID=244

Ανοίγει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης;

Πρώτη είδηση στα τουρκικά Μέσα είναι η σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, με τους εκπροσώπους των θρησκευτικών μειονοτήτων στο γραφείο του, στην Κωνσταντινούπολη, καθώς συζητήθηκε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Όπως μεταδίδεται, ο Αρίντς είπε στους εκπροσώπους ότι «είναι δίκαια τα αιτήματά τους για την εκπαίδευση των ιερωμένων τους» και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για την επαναλειτουργία της σχολής». «Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει δίχως καθυστέρηση», πρόσθεσε ο Αρίντς. Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του CNN turk «Οσονούπω ανοίγει η σχολή της Χάλκης».

πηγή-zougla.gr

Στοργικές μάνες, παρεμβατικές πεθερές οι Ελληνίδες

Σχέση νοσηρότητας και παθογένειας διατηρεί ο Έλληνας με τη μητέρα του για πολλές δεκαετίες μετά την ενηλικίωσή του, ανεξάρτητα από την προσωπική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται! Αυτό αποφαίνονται Έλληνες ειδικοί οι οποίοι μελέτησαν την -αναμφίβολα μοναδική- σχέση Ελληνίδας μάνας και υιού...

Siemens: "Πάντα δίνονται μίζες" κατέθεσε ανταγωνιστής

O πρώην αντιπρόσωπος της αμερικανογαλλικής εταιρείας TRS (Thales-Raytheon Systems) Παύλος Πεζάς, ήταν το πρόσωπο που κατέθεσε την Τετάρτη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν αντίπαλος της κοινοπραξίας SAIC/SIEMENS, που τελικά πήρε το σύστημα C4I για τη ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων, συνολικού τιμήματος250εκ ευρώ.

Ο κ. Πεζάς δήλωσε ότι ήταν καλύτερη η προσφορά της εταιρείας του, χαρακτήρισε διαβλητό το διαγωνισμό και προαποφασισμένη την επιλογή, ενώ τόνισε ότι "πάντα δίνονται μίζες σε μεγάλα έργα και αγορές οπλικών συστημάτων".

πηγή-ert.gr

Καρικατούρες από τον Δημήτρη Γεωργοπάλη

Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο

Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο, παρουσιάζεται από το περιοδικό Forbes, και είναι η πρώτη φορά από το 1994 που την κορυφή της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου...