Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τεχνολογία NASA για... καθαρά φωτοβολταϊκά

Βελτίωση της αποδοτικότητας των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια με τη χρήση φωτοβολταϊκών κυττάρων υπόσχεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί στις αποστολές των Rover της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ στον Aρη!

Ένας Έλληνας στον τελικό διαγωνισμού φωτογραφίας του περιοδικού

Με τη φωτογραφία του «Οδοιπόρος σε Παγετώνα» ο ελληνικής καταγωγής Φρανκ Φακίνος  κατάφερε να μπει στον τελικό του διαγωνισμού φωτογραφίας του περιοδικού National Geographic στην κατηγορία «Ταξίδι». Ο Φρανκ Φακίνος τράβηξε τη φωτογραφία το 2008 στη διάρκεια ταξιδιού του στην Παταγονία (Χιλή και Αργεντινή).

Σε λειτουργία τα διόδια της Εγνατίας στον Πολύμυλο Κοζάνης

Σε δοκιμαστική λειτουργία και για όλο το 24ωρο βρίσκεται, από σήμερα και μέχρι και το Σάββατο, ο σταθμός διοδίων της Εγνατίας Οδού στον Πολύμυλο της Κοζάνης.  Η δοκιμαστική λειτουργία κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα ασφαλείας αλλά και θέματα λειτουργίας του συστήματος, καθώς και...

Εικόνες του κόσμου

Το πολύχρωμο και επιβλητικό Λεοντόψαρο κολυμπά σε ενυδρείο της πόλης Σαρζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. (AFP)

πηγή-kathimerini.gr

Ραντεβού, κάτω από το «Ηλιακό δένδρο» ..ο σχεδιαστής του Ρος Λάβγκροουβ μιλάει στην Κ http://kala-nea.gr/?p=7523#ixzz0z2iQPjoz

Tης Ζώγιας Κουταλιανού από την kathimerini.gr

Ενα διαφορετικό «δένδρο» με «ρίζες» που βοηθούν στην ανάσχεση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης μέσω της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, θα κάνει την εμφάνισή του σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθεσης που ανοίγει τις πύλες της στις 11 Σεπτεμβρίου Με τους λεπτεπίλεπτους ατσάλινους «μίσχους» του να καταλήγουν σε σφαιρικούς «καρπούς» που λαμποκοπούν στον ήλιο, κεντρίζει τα βλέμματα ενώ η εικόνα του παραπέμπει σε ζωντανό φυτικό οργανισμό.

΄Εγκλημα στον κυβερνοχώρο – Θύματα έχουν πέσει τα 2/3 των χρηστών παγκοσμίως

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Symantec, εταιρεία ασφαλείας στον τομέα της πληροφορικής, από τους 7.000 ερωτηθέντες σε 14 χώρες για τους σκοπούς της έρευνας, το 65% ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο. Η έρευνα υπό τον τίτλο «Έκθεση Νόρτον για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο: το αντίκτυπο στους ανθρώπους» φέρνει στην πρώτη θέση των θυμάτων στην Κίνα, καθώς το...

Αντίστροφη μετανάστευση των καρέτα-καρέτα

Μια από τις βασικές εργασίες των καλοκαιρινών προγραμμάτων του Αρχελών είναι και το μαρκάρισμα των θαλάσσιων χελωνών, όταν αυτές βγαίνουν στη στεριά για να αφήσουν τα αυγά τους. Αφού γίνει η ωοτοκία οι ερευνητές πλησιάζουν προσεκτικά τη χελώνα και τοποθετούν ένα ειδικό σήμα σε ένα από τα πτερύγια της χελώνας.

Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Διαφορά 7,5% του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ αλλά και ποσοστό 32,5% «αδιευκρίνιστης ψήφου» εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Πάλς (Pulse RC) που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι». Στην πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα που διεξήχθη επί δείγματος 1.055 ενηλίκων το διάστημα 3-7/9/2010, το 26,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν...

Επαναφέρει την απόσυρση αυτοκινήτων η κυβέρνηση

Ακόμα όλα βρίσκονται σε επίπεδο... σεναρίων, όμως τα στοιχεία από την αγορά αυτοκινήτου δείχνουν κάθετη πτώση με αποτέλεσμα ο κλάδος να απειλείται με γενική κατάρρευση και έτσι η Κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει το μέτρο που ήταν απ' τα πρώτα που είχε “κόψει” αναλαμβάνοντας την εξουσία. Μελετώνται δύο μειώσεις που θα ισχύσουν ταυτόχρονα προς όφελος του πολίτη.

Θητεία εννέα μηνών μόνο στον Στρατό Ξηράς

Σε 2,5 - 3 χρόνια καταργείται, σταδιακά όμως, η στρατιωτική θητεία στο Ναυτικό και την Αεροπορία και όλοι οι νέοι θα εκπληρώνουν στρατιωτική υποχρέωση εννέα μηνών στον Στρατό Ξηράς. Θέμα αύξησης της θητείας δεν υπάρχει. Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο και από το βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής έκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης το θέμα της...

Η γελιογραφία της ημέρας

Έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος του Ν.Σαρκοζί

H υπόθεση της παράνομης ή μη χρηματοδότησης του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί από την κληρονόμο της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, εξακολουθεί να απασχολεί τις γαλλικές Αρχές. Αστυνομικοί του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του UMP, αναζητώντας στοιχεία.

Οι συντεχνίες στην κοσμάρα τους

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπη με μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Οι πιστωτές του ελληνικού Δημοσίου πιέζουν μέσω της τρόικας για άμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την 3η και την 4η δόση του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η χειρότερη επίδοση

Δώδεκα θέσεις έχασε η Ελλάδα στη φετινή λίστα του World Economist Forum που κατατάσσει τις χώρες του πλανήτη με βάση την ανταγωνιστικότητά τους, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Ειδικότερα, η Ελλάδα «έπεσε» φέτος στην 83η θέση από την 71η που ήταν πέρσι, κάτω από χώρες όπως η Μποτζουάνα, η Ναμίμπια, η Ρουάντα, το Καζακστάν, το Βιετνάμ και το Πουέρτο Ρίκο.

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Ακόμα πιο γρήγορη η Google

Αναζήτηση με την ταχύτητα της σκέψης! Η μηχανή αναζήτησης της Google μπορεί πια να εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης πριν καν ο χρήστης ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση αυτού που ψάχνει, χάρη στη νέα τεχνολογία Google Instant, που έθεσε σε εφαρμογή η αμερικανική εταιρία, όπως ανακοίνωσε.